hladi sa kulerom od 20e ali vredi dati i kuler od 30e za taj CPU iako zvuci sumanuto. za 65e ima da se kupi mozda E6300 u najboljem slucaju a opet njega neces nagurati na vise od 4GHz s'tim sto je ludost ici na taj klok sa box kulerom (ako uopste i moze).
ja ne znam da moze bilo koji na defaultu na 4GHz.Od serija E5000 i E6000 retko koji da stiže do 4ghz na normalnoj voltaži.
koliko bi samo urlao box kulercic pri toj T :dMože i na BOX-u ali će da potraje jedno 15 min.Šalim se naravno. Onom mom bivšem E6300 je za stabilnih 4 ghz trebalo dobranih 1,415 V napona, što na BOX cooleru dođe preko 80C u full load-u
Pregledao sam temu, ali nigde nisam nasao cime hladis proc ? Posto pretpostavljam da je neki kuler od minimum 30 evra, zasto ne bi neko jednostavno uzeo za tih 35 evra koliko kosta proc i jos dodao tih 30 na kuler i uzeo proc koji kosta 65 evra, koji ce verovatno moci da se OC i na box kuleru i verovatno da razbije tog nesrecnog E3200 na clock-u ?
Pozdrav!
Inace kakav procesor mozes za 75 evra u AMD taboru mozes da uzmes x2 550 koji ako se otkljuca moze da pojede oba intela x 2.
Inace da vidimo koji ce pre da se proda polovan E3200 ili E6300.
Pozdrav!
@zeljko
I da kako sam zaboravio da bi dobro OC CPU ti treba dobra ploca ne mozes da se igras na nekoj G31 ploci, sto automatski povlaci vise novca za bolji CPU
. Nadam se da je sad malo jasnije
.
Pozdrav!
Ma to lošija-bolja ploča je voema diskutabilno. Kao što možeš videti ja sam moj E3200 terao na box-u na preko 4ghz, na G31 pa je preživljaveo. Njegov E3300 ide na 4 ghz sa mnogo manjim naponom tako da box može da ga izgura tih 4ghz bez problema.
Uostalom ovo je tema o klokovanju E3200/3300, a ne o tome šta je isplativije Intel ili AMD.
Ja sam tog pomenutog celerona odvrnuo BASH na g31 plochi.... i to najdresh od svih dresheva koji ima da se kupe... MSI g31-p21t i to je stabilno kao crna zemlja....
@Chinaski: Rekoh novi ATI jer novi |NV| koshta previshe atm.....
Ne znam sto ste se ufatili toliko oko tog overclocka bez dizanja napona:whip: Pa sta ima lose u tome. srz overkloka uspesnog i stabilnog je i podizanje napona. Svaka cast ako moze i bez dizanja, ali sto ne podici naravno do propisanih granica i uz dobro hladjenje clock potencijal bi bio jos jos veci...:wave:
Nisam bas nesto pratio,ali sta ima magicno u tom chipsetu,zasto je on tako dobar?:trust:Vidi za bilo koji dual core intel-a ti ne treba bolja ploca od G31
Nisam bas nesto pratio,ali sta ima magicno u tom chipsetu,zasto je on tako dobar?:trust:
Dobro de neće biti razlika u sintetici samo, ipak E8400 ima 6MB keša, a E3300 samo 1MB. Tolika razlike već ume da se itekako oseti u igrama.
Evo napokon je izašao 3. deo teksta o odnosu CPU-a i GPU-a na:
http://www.tomshardware.com/reviews/balanced-gaming-pc-overclock,2625.html
U prvom delu taman se može videti razlika između E6300 (2 MB) i E8400 (6MB) u igrama, pri korišćenju različitih grafičkih kartica.
90% korisnika nema potrebu za 4.4GHz. Recimo sta ce tebi kada ti komp sluzi za mIRC :dPa nefali mu nista... hendikep je samo 2x DDR2 slota, u principu 90% korisnika netreba bolje, a i jeftin je
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari