Šta je novo?

3TB Seagate RAW

endrju

Cenjen
Učlanjen(a)
27.05.2012
Poena
154
Malo je reći da sam u apsolutnoj panici. Od pre jedno 2h javlja mi da je HDD RAW i Windows 7 ga ne prepoznaje i traži da ga formatiram. To naravno ne želim da uradim jer imam preko 2TB svega i svačega na njemu čega ne bih tako lako da se odreknem. Testdisk prepoznaje samo 746GB, Computer Management vidi svih 3TB ali kao RAW. Definitivno nije nikakvo fizičko oštećenje. Šta mi je činiti?

Jedino našta sam naleteo da nudi opis situacije koja me je snašla jeste ovo: http://hardforum.com/showthread.php?t=1632902&page=2

Poslednja izmena:
Getdataback NTFS. probaj i vidi.

ja bi probao neki linux liveusb i odatle testdisk.

To što Getdataback prepoznaje 746GB nije nikakav problem?

Već sam bio probao Testdisk ali i on samo vidi 746GB a onda sam guglovao da vidim o čemu je reč i onda je krenuo haos od informacija. Trenutno sam pustio EaseUS Data Recovery Wizard 8.0 da radi pa ću videti hoće li uspeti. Za sada je prepoznao 900 fajlova. Jedino ne znam hoće li ih ostaviti na tom disku ili ću morati da ih prebacujem drugde.

Šta će se desiti ako formatiram RAW u šta god da sistem čita kako bi ga sistem prepoznao pa onda da probam da povratim podatke? Ne bih baš da se igram jer sam neke stvari baš dugo sakupljao.

Nikakvo formatiranje.

Okej. Čekam onda da EaseUS završi pa ću videti šta mi je činiti. Bar deo da se spasi...

Crce i meni juce jedan od 4TB...sva sreca pa ce biti zamenjen ponovo za lovu :)

Inace Easeus je odlican, sta uradi uradio je maksimalno dobro.

Ja ovaj uzeo sad 31og, pre neki dan, juce nacet, krenuo da pakujem na njega i tako pakovalo par sati i to je to :D, znaci nov :d

^Da, uzeh nov mamicu mu, mada, tamo odakle sam ga uzeo su jos neki diskovi pokazali isti status, pa cu ovaj vratiti sutra, sve je ok, inace sve lepo radio do u noc kasno :), onda krenu da cakce, kao da mu se rupe otvorise na plocama..

Za sada sam otkrio da nekako treba da izvedem da Testdisk prepozna svih 3TB a ne samo 801/746GB. Ima li neko nekakvu ideju?

I za one koje zanima - mojoj epopeji se nazire kraj. Povezao sam HDD direktno na kablove umesto preko docka a onda je Windows sam uradio šta je uradio i sada vidim svih 3TB tj. svi programi za spašavanje kao i Testdisk registruju ceo disk a ne samo deo. Jedino mi sada ostaje da probam nekako da izvučem podatke a to ću sutra. Mozak mi se spržio.

mozda bi linux video 3Tb, jer koristi drugacije drajvere za USB.

Nazad
Vrh Dno