Šta je novo?

3G (UMTS) Modem (ZTE MF622)

sirNemanjapro

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
29.11.2006
Poena
440
Gde ima da se kupe 3G net modemi? Čini mi se da sam video u Netiksu, ali nema. Ako neko ima informaciju, veoma sam zahvalan. ,)

Ne mora da bude ZTE, može bilo koji.

Gde ima da se kupe 3G net modemi? Čini mi se da sam video u Netiksu, ali nema. Ako neko ima informaciju, veoma sam zahvalan. ,)

Ne mora da bude ZTE, može bilo koji.

Mislim da Hypo banka daje džabe 3G modem ako otvoriš tekući kod njih :bottle:

Znači uz najobičniji dinarski račun (bez uslova da plata ide preko njega) daju 3G modem? Ako je tako, vr' 🙂. Videću i ja sutra da ih pozovem i pitam, ili ako usput naletim na neku od eskpozitura, da se prijavim 🙂.

Znači uz najobičniji dinarski račun (bez uslova da plata ide preko njega) daju 3G modem? Ako je tako, vr' 🙂. Videću i ja sutra da ih pozovem i pitam, ili ako usput naletim na neku od eskpozitura, da se prijavim 🙂.
Mislim da je poenta tekućeg računa da plata ide preko njega 🙂

Možda ne mora da ide plata, ali mesečno održavanje mora da se plati :d

Mesečno održavanje je ok, pošto već imam dva tekuća dinarska računa, nije uslov da plata ide preko istog - sem ukoliko hypo konkretno za 3G karticu ne uslovljava korisnike da plata ide preko istog..ne stigoh još da pozovem Hypo da ih konkretno pitam.

Telekom prodaje modeme solo, za oko 3500 dinara. To je u slučaju da ih ima na stanju. Pored toga pogledaj u CT Shopu, čini mi se da sam ih i tamo viđao.

AKo je neko proverio kako ovo funkcionise kod Hypo banke nek napise, molim 🙂

Cool, samo sam hteo da kazem da za istu cenu dobijes i 3Gb neta, ako vec hoces da platis CT-u 4k dinara..

Poz

Tražimo samo modem, znamo za pakete.

Gore u prvom linku koji si naveo stoji:
Opis proizvoda
Osnovne karakteristike:
Huawei PCMCIA modem+SIM 064 kartica
Data kartica za prenos podataka preko 3G signala
3G Net plus tarifni profil - Surf classic
Jednogodisnja ugovorna obaveza
HSDPA/WCDMA 2100MHz , GPRS/EDGE/GSM 900MHz/1800MHz
Dimenzije - 120 mm x 54 mm x 10 mm
Tezina - oko 55gr
Podrazava Windows 2000 i Windows XP operativni sistem

Tako da mi ovo deluje samo kao prodaja MTS paketa preko CTa. Za Telenor modem ne piše da ima ugvora, ali je to definitivno ova ponuda.

Poslednja izmena:
Zbog toga i sam i naveo telenor prepaid. Nema ugovora, dobijes 3 Gb neta i imas 60 dana da ih potrosis. Nakon toga mozes da dopunis ili ne, zavisi od tebe (po principu uzmes modem, bacis karticu)..

Poslednja izmena:
Veverovao ti ili ne, meni su u Telenoru tražili tekući račun za uzimanje modema i proveravali me kod kreditnog fonda, ili kako se već to zove.

Mislim da je ovo greška kod CTa, a ako nije greška, onda slobodno zaobiđite CT. =)

Mislim da je to neka stara ponuda. Koliko vidim MTS više nema u ponudi tu karticu, samo neka dva usb modema...

Poslednja izmena:
Čini mi se da može da se dođe i do PCMCIA kartice preko telekoma, mada je ovo neproverena informacija. Ono što je bitnije - imam one prve E630 PCMCIA kartice koje su delili (ove kasnije dolaze sa drugčijom nalepnicom odozgo, a da li sem toga su druga revizija, ili su identične kao "prva" tura ne znam zaista) i problem kod njih je što tamo gde nema 3G signala (edge, gprs) net je bukvalno neupotrebljiv...ide tipa 3-4 puta sporije od 56k dialupa (da! 🙂 ), dok sam ZTE isprobavao na više lokacija, edge korektno radi, gprs odrađuje posao - nema problema kao sa PCMCIA karticom. To je ujedno i razlog što i gledam da dođem do USB varijante hauweia (lično mislim da je ovaj u obliku stick-a dosta zgodniji od varijante sa vučenjem kablića).

:wave:

imam jedno pitanje, mali je off, sta mi znaci ako imam telenor ili mts 3g modem bez kartice, sta treba da uradim i kupim pa da idem na net?
da li je to bilo koja kartica konkretnog operatera ili neka posebna(skuplja)?
hvala!

To u Comtrade-u su Prepaid internet paketi.
Uđeš, kupiš, koristiš. Ništa kreditni biro i ostalo. Telenorovi modemi su kodirani, MTS ZTE nije bio, za MTS Huawei još ne znam, nisam ih video uživo.

Nazad
Vrh Dno