Šta je novo?

3G net na DD-WRT-u (kao backup link)

bjov

Slavan
Učlanjen(a)
05.03.2007
Poena
320
Ima li neko iskustva sa ovim.

Evo sta bih zeleo da uradim - ako je moguce.
Na npr nekom od asusovih rutera sa usb portom bocnem i 3g modem. Uradim neki osnovni shell script za testiranje connectivity-a (recimo packet loss veci od 50% na pingovanju google-a), i "prebacim" se na 3g ako padne net.

1. Da li je neko uspesno pokrenuo dd-wrt sa 3g usb modemom kod nas? (vidjao sam neke postove na netu)
2. Ideje za ovo menjanje rute?

Ukoliko jos uvek nisi uzeo hardver, razmisli ti o mikrotiku sa USB portom. Provereno radi 3g, samo se zabode i setuju username/pass. A i ovo ostalo sto si naveo nije problem da se uradi.

Hvala na predlogu - zvuci vrlo interesantno! Sa mikrotik-om nisam imao iskustva, i koliko sam shvatio u pitanju je komercijalni OS?

Mislim da je salac mislio na neki Mikrotik ruter sa USB portom, a ne na sam Mikrotik OS, koji se naravno dobija uz Mikrotik hardver.

Shvatio sam ja za hardver, ali nisam bio svestan da se OS dobija besplatno uz hardver - mislio sam da se to ekstra placa (video sam na netu cene negde).. OK - uradicu detaljan research - hvala!

Tako je, uz te njihove routerboard-ove dobijes i OS. Kolika je tacno cena ne znam, ima ih u Netiksu i mislim da nema sanse da je vise od 70-80 evra.

Provereno radi sa telekomovim USB 3g modemom, a imas i odlicnu dokumentaciju (sto official, sto na wikiju) gde je lepo opisano sve sto ti treba. Naravno ako procenis da ti je lakse ili jeftinije da to uradis sa ruterom/dd-wrt-om, radi tako :)

Vrh Dno