Šta je novo?

3G net MTS i Windows 7

Vincent Vega

Slavan
Učlanjen(a)
22.01.2008
Poena
301
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. ADSL
  2. Kablovski internet
  3. Mobilni internet
Imam MTS 3G net sa Huawei E220 USB modemom. Sve je do sada normalno radilo na XP-u. Instalirao sam Windows 7 i sada imam problem da uopšte instaliram Mobile connect aplikaciju. Uređaj se normalno detektuje, instalira ali ne pokreće uopšte instalaciju Mobile connect-a. Nisam uspeo da nađem način da tu aplikaciju ručno pokrenem. Iskreno, frka mi je da uopšte uđem u dijalog sa onim polupismenim svetom iz MTS podrške pa sam rešio da se vama obratim. Svaki savet je dobro došao.

Da li tvoj modem podržava Win7 i da li je softver pisan za W7? Nemoj predpostavljati da sve radi isto kao na XP, jer nije XP.

Na žalost, ja sam to pretpostavio pošto je radio normalno na Visti. Ipak ću morati da se ganjam sa onim slepcima iz MTS-a.

Ja sam uspeo da instaliram program ali Windows nikako ne prepoznaje modem, tj. kad startujem program ne uspostavlja konekciju sa modemom

Trebalo bi da rade driveri i na Win 7.. ako si uspeo da instaliras soft a driveri nisu prepoznati... odi u Device Manager i rucno update-uj drivere....i radice kao sat..

Drugo iz MTS-a nema najave o novim driverima za WIN7 tako da nemogu da garantujem sta je ovo ali eto ko hoce moze da proba...

here is driver and info for windows 7, (setting are for MTS serbia)

Win7 Drivers Download:
Kod:
http://www9.zippyshare.com/v/46948053/file.html

P.S pazite na APN :p

P.S Rade ovi driveri na Win7, licno sam probao...

Ja imam sledeći problem.
Ne mogu da podignem sistem kad mi je priključen 3G net!!!
Do danas je bila situacija da se komp ponekad gasio dok radi net.
Ja nisam povezao te dve pojave (uključen net i gašenje kompa), sve do danas.
Priključim modem i krene da ga učitava i ugasi se komp. Onda pritisnem power dugme, krene da učitava uređaje i opet se ugasi. I tako dva puta. Windows sam na kraju podigao tek kad sam izvukao modem iz kabla!
Inače radi se o Windowsu 7. Sa Win XP-om na laptopu radi bez problema.

Da li neko ima sličan problem?

Nemam takvu opciju. Ali među boot devices ne stoji USB.
Zvao sam dečka iz servisa, koji mi je rekao da stavim disable na neku opciju u USB configuration-u (zaboravih kako se zove). Sad sam uspeo da dignem sistem, a da li će se opet gasiti, ostaje da vidim...

Poslednja izmena:
pre tri dana sam uzeo 3g i bez problema je sve instalirao na win 7 (32 bit).

izgleda da se nekad nesto i menja u ovoj zemlji nabolje:banana:

Aha... I svinje lete. :)
Očekujemo te u temi o iskustvima sa 3Gom, vrlo uskoro.

ja sam samo pregazio xp home i stavio win 7 na masinu. žena je korisnik (vrlo priležan:-devil-:) 3g (tarot, astrologija...), ali sumnjam da će da deli iskustva:type:

moji prvi utisci su fenomenalni. sad je desktop samo mooooooj:banana:

Rade oba na W7. Huawei sa svojim drajverima, a ZTE sa drajverima okacenim u ovoj temi malo iznad.

Instalirao sam ove drajvere sve je ok medjutim primetio sam da mi non-stop ide download a da pritom nijedan program nije upaljen, bar nista sto trazi update. Iskljucio sam windows update tako da nije ni do toga. Da li neko ima ideju sta bi moglo da bude? Mozda da ubijem neki proces pre nego sto me ubije astronomski racun?

Ljudi probam da stavim vise vrsta drajvera za ZTE622 na Windows 7 ultimate x64 i nema sanse da proradi.Cak sam bio u mts-ovom servisu,ni oni nisu uspeli.Jedan deo drajvera sam uspeo da instaliram ali mi pravi problem kada ukljucim aplikaciju nece da nadje drajvere "data interface".Molim pomoc!!!

Imam problem sa ovim ZTE622 i W7 ultimate 32bit.
Drajver koji je na samom modemu ne radi posao. Skinuo sam ovaj fajl sa zipija (nekoliko postova iznad), on prepozna modem, prikaže signal, ali kada kliknem connect (napravio sam konekciju na APN gprsinternet) kaže USB modem unavailable.

Windows update mi modem prepozna kao ONDA USB modem i instalira drajver, ali i dalje ne funkcioniše.

Kada povežem modem, sijalica svetli zeleno, a ako se dobro sećam, trebalo bi da svetli crveno, dok ne pokrenem program.

Jel može step by step - jel prvo kačim modem ili prvo instaliram drajver, da li da pokrećem njegov auto run ili da ga preskočim, šta sada da očistim da ne ostanu repovi od prethodnih isntalacija?

Ja sam uspeo sledećom procedurom, drugog neta nije bilo na kompu tako da ništa nije automatski preuzimano.

1. Utaknuti modem i pokrenuti setup

2. Windows će pokušati da nađe drajvere, ali neće uspeti

3. U device manager treba naći hardver koji nisu dobro instaliran i uputiti ga na lokaciju gde je instaliran software C:\Program Files\ZTE Mobile Connection\Drivers. (ili nešto slično)

4. Kad se svi drajveri uspešno instaliraju, radiće sve bez problema.

Poslednja izmena:
Uspeo sam da ga instaliram, ali sada mi kaže da ne može da uspsotavi konekciju.
Jel možeš da mi pošalješ screenshot podešavanja ili po stavkama šta gde upisujem.

Probao sam nekoliko verzija kojih sam se setio/našao online, ali uvek ista poruka. Račnar koji pozivaš nije uzvratio, port zatvoren.

Problem su bila podešavanja.
APN je 3gnet, a problem je bio u authetication mode, trebalo je da ga stavim na CHAP, a nije bilo tako po defaultu.
user mts, pas 064, poziva se *99#.

DNS automatski.

Poslednja izmena:
Ja imam sledeći problem.
Ne mogu da podignem sistem kad mi je priključen 3G net!!!
Do danas je bila situacija da se komp ponekad gasio dok radi net.
Ja nisam povezao te dve pojave (uključen net i gašenje kompa), sve do danas.
Priključim modem i krene da ga učitava i ugasi se komp. Onda pritisnem power dugme, krene da učitava uređaje i opet se ugasi. I tako dva puta. Windows sam na kraju podigao tek kad sam izvukao modem iz kabla!
Inače radi se o Windowsu 7. Sa Win XP-om na laptopu radi bez problema.

Da li neko ima sličan problem?

ne znam da li kasno da postavim pitanje,malo i kasnim sa datumom ali da prpbam.kupljen zte modem skinut sa mts i otkljucan,ubacena telenorova kartica i radi.ali kako?prvo i najgore.svaki put kada sa komp ugasi modem nestaje odnosno vise se ne moze kliknuti ni na jednu opciju,ni konekt ni profiles ni setings.nista.onda treba da se vadi pa ponovo instalira i tako svaki put.drugo ,iz zvucnika dopire nepodnosljivo pistanje zbog kojeg morm da ih ugasim ,cak i kada se stisaju i na najmanji volumen nepodnosljivo je slusati to pistanje.trece i zadnje konekcija nije 7 mbs nego 300kbs.iz telenora javili da nista ne mogu da urade po tom pitanju,ppokusan rucni apdejt drajvera,skinuti neki drajveri sa neta i da ne zaboravim ne vidi se imej modema ,polje je prazno.sistem je 7 ultimate pa ako neko zna sta je neka pomogne ako moze

Koji model modema je u pitanju?

Druga dva problema (signal i zvučnici) možeš rešiti tako što ćeš modem zakačiti preko produžnog USB kabela. Ja sam koristio 2x Hama od 3m kao produžne kablove, radili su čitavih godinu i po dana bez smetnje.

Vrh Dno