Šta je novo?

3G internet na letovanju?

nsAce

Slavan
Učlanjen(a)
25.11.2007
Poena
330
Zanima me, konkretno za Grcku, da li postoji neki paket koji mogu da kupe turisti tako da imaju pristup internetu a naravno da je pogodno i za skajp?

mislim da ti je jeftinije da dole kupis njihov neki prepaid 3G modem, Cosmote to nudi - ali ne znam cene...

Uzalud se trudis. Grci su uveli neku verifikaciju korisnika mobilne mreze koja traje nekoliko dana tako da dok stignes da se registrujes, dok dobijes odobrenje, vec ce ti proci odmor. Ako ti treba internet, nadji neki kafe bar koji nudi wireless
Posted via Mobile Device

Sta vise ne moze da se kupi na trafici prepaid kartica za 5-6 evra?

ne može

omfg... Ovo nisam znao. Ranije je mogla da se kupi kartica Vodafone na trafici.

Izvinjavam se za offtopic, ali da li je to u celoj EU pravilo da nema vise na trafici prepaid (kao kod nas), vec svaki mora svaki broj da se registruje? Posto vidim da ima u jos po kojim zemljama Evrope.

regovao sam wind karticu za 5minuta(F2GO) u Wind radnji... oko 15e me kostala kartica i 7 dana neta. Sljakalo je.. onako...nista posebno ali je zavrsilo posao

ponesi pasos samo kad odes u radnju :)

regovao sam wind karticu za 5minuta(F2GO) u Wind radnji... oko 15e me kostala kartica i 7 dana neta. Sljakalo je.. onako...nista posebno ali je zavrsilo posao

ponesi pasos samo kad odes u radnju :)

Tako sam nesto video na netu ali je sve dosta nejasno napisano a i sajtovi su konfuzni.
Kazes da je net sljakao. Mene konkretno zanima nesto tipa skype, google talk... Da li si mozda probao kako to radi?

Kucanje verovatno OK, ali na upotrebljiv VoIP zaboravi. Nema veze sa operaterima, već sa tehnologijom koja se koristi. Veliki ping.

PJ, pojasni mi ovo, s obzirom da sam na 3G modemu poslednjih meseci u Ugandi perfektno koristio Skype - sve sa slikom.

Sa modemom može i u Srbiji da se koristi. Da je baš sjajno i sa video prenosom, nije tj. zavisi od kvaliteta signala. Možda je moja predpostavka bila pogrešna da planira da koristi mobilni telefon za SkyPe, jer do sada sam probao više telefona (Android i Symbian), više mreža i razgovor može da se vodi, ali kao da nema full duplex. Prema mom iskustvu, ping sa telefonom je uvek najmanje 50ms veći nego sa modemom (koristio sam samo modeme dostupne kod nas (ZTE 622, Huawei 170 i 1550, a sa karticama različitih operatera). Sa telefonom dogura na blizu (ili čak preko) 200ms i nema tečnog razgovora. Imam razloga da verujem da određeno kašnjenje pravi software ili hardware telefona, bez obzira na platformu.

Nego, pusti taj 3G, jesi li išao u Bwindi park? Ili nešto sl. :)

Sa modemom može i u Srbiji da se koristi. Da je baš sjajno i sa video prenosom, nije tj. zavisi od kvaliteta signala. Možda je moja predpostavka bila pogrešna da planira da koristi mobilni telefon za SkyPe, jer do sada sam probao više telefona (Android i Symbian), više mreža i razgovor može da se vodi, ali kao da nema full duplex. Prema mom iskustvu, ping sa telefonom je uvek najmanje 50ms veći nego sa modemom (koristio sam samo modeme dostupne kod nas (ZTE 622, Huawei 170 i 1550, a sa karticama različitih operatera). Sa telefonom dogura na blizu (ili čak preko) 200ms i nema tečnog razgovora. Imam razloga da verujem da određeno kašnjenje pravi software ili hardware telefona, bez obzira na platformu.

Nego, pusti taj 3G, jesi li išao u Bwindi park? Ili nešto sl. :)

@PJ
Imao sam priliku da koristim mts 3G internet sa onim crno-crvenim usb modemom. Mogu samo da kazem da je ping katastrofalan i do dostize 250 pa cak i 300ms. Tako da mislim da telefon nije krivac.

To je ZTE 622 modem i u tvom slučaju je verovatno problem lokacija sa koje koristiš MTS net.
Do pre nekoliko meseci sam ga redovno koristio za SkyPe i Betamax VoIP. Radi OK. ISta akrtica u telefonima ne može da izgura pomenute VoIP servise, bez obzira što mobile aplikacije prave manji protok od desktop. Kažu da je to zbog nekih reklama koje su učitavaju u samu desktop aplikaciju, ali ja te reklame ne vidim.

Pre petnaestak dana, na Krfu, docimer kupio neku prepaid karticu u Lidlu, bila aktivna, ne znam da je išao koz neki poseban postupak registarcije. Koristio ga samo za voice i sms, tako da ne znam kako je za data.
Ipak, na Krfu na svakom ćošku bio WiFi (čak u mnogim tavernama na plaži), kad god mi je zatrebao, našao sam u roku od petnaestak minuta.

Vrh Dno