Šta je novo?

3ds max 4.2

apostol7

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
620
Kakva su poboljsanja u odnosu na 4?Za sada koristim 4 .

koliko sam cuo, iz druge ruke, ima bolje odradjenu simulaciju dinamike jer ima vec ugradjen plugin reactor..

Obavezno predji na 4.2, 4.0 je dosta bagovit, desava se da sam restartuje kompjuter u toku renderinga, to je ono sto me je najvise nerviralo kod te verzije i nije se desavalo samo na mom comp-u. Za ove dodatne mogucnosti ne znam, jer ih i ne koristim.

a 4.2 instalacija ti nudi da instaliras/upgrade-ujes 'reactor' iliti MaxHavok, plg za dinamicku simulaciju i , npr. kuglanju u 3dmaxu u realtime-u preko directX interfejsa...simpaticna stvarcica, samo sto meni nikako nije uspelo da ono sto uradim u dx prozoru za simulaciju, prebacim u animaciju iako ima opcija 'update scene' ili tako nesto...u svakom slucaju, nemoj da instaliras MaxHavok prilikom instalacije max-a, vec to uradi kod update-a na 4.2 za max, samo chekiraj za 'reactor'
inace, npr. FajnlRender 1.3 nece da radi bez tih max-ovih update-ova..

Upravo tako... obavezan upgade!

Smo sto se tice FR1.3 ja nesto nisam siguran da ga treba instalirati, jer mi posel tog update-a uopste nerenderuje caustic efekte kako treba... neki put ih uopste i nerenderuje 🙂

Nazad
Vrh Dno