Šta je novo?

3ds max 2010 Design

masamunea

Čuven
Učlanjen(a)
24.09.2006
Poena
515
Prilikom pokretanja stalno mi izbacuje ovu gresku

error.jpg

U pitanju je WinXP SP3, program je normalno radio i nekidan vratim back up sistema, instaliram ga i sad ne mogu da ga nateram da proradi...

Jel ima neko ideju sta bi moglo da bude u pitanju?

Ako je aplikacija "pisana" u C++ moraš da imaš C++ instaliran.
Ako je aplikacija bazirana na NET Frameworku onda njega instaliraj.
Verujem da nema razloga da grešku tek tako izbacuje.
Ako nije ništa od toga onda proveri da li su svi kompjuterski servisi koje program zahteva pokrenuti.
Takođe uradi kompletan update računara.
Ne razumem se u tvoj problem ali sam ti dao samo neke od opcija što ne znači da je u pitanju ijedna od njih.
Možda ti koristiš notebook a aplikacija je samo za desktop, znam da zvuči malo čudno ali možda je i to razlog ?!

Preko acronisa. Cudno mi je zato sto sam i pre to radio (vratim backup, pa instaliram max, autocad i druge krupnije programe) i nikad mi se ovo nije desavalo.
Konfiguracija je ista kao pre, instalirane su iste stvari kao pre, al iz nekog razloga odbija da radi.

Probao sam i verziju 2008, ni ona nece dok verzija 2006 radi.

Pa ako do sad nije problem, možda je do neke naknadne instalacije. Koji NET framework stoji na sistemu? Jesi probao da deinstaliraš max, pobrišeš foldere i instaliraš ponovo? Ili da odradiš samo repair ili da obrišeš samo 3dsmax.ini; možda je do filesistema, odradi checkdisk... Service Pack1 za max2010 isto stavi.

Imam instariran NET framework 2.0 sp1 i 3.0. Probao sam repair i instalaciju sp1, brisanje foldera, deinstalaciju sa revo uninstalerom.

Probacu kasnije da obrisem ini fajl i uradim check diska.

Sad se setih nekidan sam uradio update directX, mozda je zbog toga.

Može da zeza i taj NET framework 2.0 sp1.
Treba ti noviji, ima 2.0 sp2. Ako te bude zezala deinstalacija, probaj izuglano uputstvo sa neta (nemam sad kod sebe tačan link, neki blog je u pitanju) a ako te zeza distribucija samog NET framework-a 2.0 sp1, proveri neki od instalacionih foldera ranijih verzija maxa.

Pronasao sam taj blog, izbacio NET framework pomocu nekog cleanup toola, instalirao verziju koja dolazi uz instalaciju maxa, al opet nece... Cini mi se da mu nema pomoci i da ce morati da padne ponovni restore sistema ili reinstal windowsa.

Jesi probao da instaliras SP1 za 3DsMax?

Ja ipak mislim da je zvezdas u pravu i da coveka treba da poslusas i resis problem kako te je savetovao .... 😛

Ja mogu samo da ti dam nestrucan savet ...... lepo sedi ... reinstaliraj sistem normalno ... ne preko backupa ... stavi nove drajvere i ostatak stvari koje ti trebaju .... instaliraj max ... pa vidi jel se isto desava....

A ako nista od toga ne pomogne .... uzmi lepo i googlaj tu gresku da bi nasao acno sta je u pitanju.

Pa pazi, ima nečega u tome šta je Zvezdaš rekao. 🙂

Ozbiljno... probaj da instaliraš VS 2005 i VS2008 redist. pakete:

http://www.microsoft.com/downloads/...75-3B97-4AB7-A40D-3802B2AF5FC2&displaylang=en

http://www.microsoft.com/downloads/...d9-ae1a-4a14-984d-389c36f85647&displaylang=en

Meni se ta greška često dešava na aplikacijama koje pišem u Visual C++-u kada na računaru na kome se koriste zaboravim da stavim sve dll-ove (instalacija redistributable paketa).

edit: Mislim često mi se dešava da zaboravim redist. paket. A kada zaboravim redist. paket greška je uvek tu. 😀

Poslednja izmena:
Kad pokusam da instaliram VS2005 dobijem poruku "The system administrator has set policies to prevent this installation".

Ja sam tek sada video da si ti instalirao 3DMax iz početka. U tom slučaju je instalacija trebala sve potrebne dll-ove da instalira i registruje.

Što se tiče ove greške pri instalaciji, da ne možeš ništa da instaliraš rekao bih da je neki virus izmenio svašta po registry-ju. Ali pošto si instalirao 3DMax, a ne možeš VC++ redist, stvarno ne znam šta je.

Pokušaj da instaliraš ovu stariju verziju pre SP1 (mada sumnjam da će biti nešto drugačije):

http://www.microsoft.com/downloads/...EE-A3F9-4C13-9C99-220B62A191EE&displaylang=en

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno