Šta je novo?

3dmark06 i directx

cilset

Slavan
Učlanjen(a)
10.02.2005
Poena
319
Krenuo sam malopre da instaliram 3dmark06 i na kraju ide ono da se uradi upgrade directx na 9.0c. Sta da radim sada, kada mi je sistem Win7, a u njemu je directx 11?

koliko ja znam instalacija dx-a ce videti da imas noviju verziju i nece je dirati :)

Znaci tako, rekoh da ne poremetim nesto...

Ako ti je ta karta iz potpisa, nemoguce je da imas dX11 kada ti je Karta DX9

Nije tako, zadnji update DirectX 9.0c je iz avgusta i mora da se stavi na bilo koji sistem. Stariji softver ce ti traziti jer emulacija kroz DirectX 10-11 ne radi uvek.

Ako ti je ta karta iz potpisa, nemoguce je da imas dX11 kada ti je Karta DX9

2009-09-28100546.png

Imas ovde najnoviji DirectX
Ovde imas full standaloe instalaciju

Poslednja izmena:
Cek , ja sam koristio Windows 7 i igrao sam igre sa installiranim DirectX 9.

Koliko znam do sada se nije pojavila igra koja koristi DirectX 11.

7800 gt nema ni blizu hardversku podrsku za dx11. Ako hoces dx11 kupi hd 58xx kad izadje. Mozes win 7 da ti kaze da imas i dx15 ako nemas grafu da to hardverski isprati slaba vajda

7000 serije ne podrzavaju ni DirectX 10 a kamoli 11.

Mada kada je Dx10 u pitanju i nije neki gubitak. Secam se kad je 8600 bila oko 150 EU i kad sam installirao Vistu samo da bi Crysis pustio u Dx10. Kad sam ga posle uporedio sa Dx9 nisi mogao da vidis razliku , sto za Dx11 definitivno nece biti slucaj.

7000 serije ne podrzavaju ni DirectX 10 a kamoli 11.

Mada kada je Dx10 u pitanju i nije neki gubitak. Secam se kad je 8600 bila oko 150 EU i kad sam installirao Vistu samo da bi Crysis pustio u Dx10. Kad sam ga posle uporedio sa Dx9 nisi mogao da vidis razliku , sto za Dx11 definitivno nece biti slucaj.

Pa nije bas tako, uporedi vodu na primer ;)
DX10 ima poboljsanja ali Gaming industrija ga nije prihvatila zbog konzola koje imaju samo DX9.

Poslednja izmena:
Ok , onda da reformulisem ono sto sam rekao.

DirectX ima poboljsanja ali posto ga Gaming industrija nije prihvatila zbog konzola koje imaju samo DX9 , onda korisnik nece videti nikakvu znacajnu razliku izmedju DX9 i DX10 a to se vec svodi i na tudju i na personalnu empiriju :)

U svakom slucaju poenta ostaje ista , mada mi je drago da sam saznao ovaj podatak ;)

Vrh Dno