Šta je novo?

3dmark06 - Cudan problem

PHENOM II

Cenjen
Učlanjen(a)
15.08.2009
Poena
169
Odradim test u 3dmarku06 CPU na 3.2Ghz grafa Ati Radeon 4870 iz potpisa na difoltu skor nekih 15600.Ostavim CPU na difoltu OC grafu 845/939 skor 16400.OC CPU na 3.8ghz i OC grafu skor isti ko kad je CPU bio na difoltu a grafa klokovana 16400.I onda slucajno pustim test posle visecasovnog pokusavanja i gle za divno cudo skor je 18105.Pokusam ponovo da to ponovim sa istim vrednostima OC,nema teorije.Nista mi nije jasno???:wall:

Pa pogledaj koje se ocene menjaju sm2, hdr , ili cpu. Meni je ocena za cpu stalno ista 5300+,-50 poena dok sm2 i hdr znaju da setaju i po 200 bodova gore dole .
Sto neznam.

Ma ajde, nemoj da se sekiras. Bolje 450e u dzepu nego 400 poena u 3dmarku :)
Ocigledno nisi dobro oc-ovao procesor...

Mozda ti slajfuje (laguje) grafa, smanji malo clock na gpu.

E pokusavao sam i to ali nije do toga.Mislis da je preterano veliki clock za gpu.Ne ne nije,pazi sta se desava radi test i negde na sredini pukne.To puca zato sto sam preterao sa OC.E sad ovo sto ti kazes sa manjim klokom na gpu i onda odradi test kako valja.Baci nesto preko 18000 hiljada.Kad ponovo pokusam sa tim isti vrednostima OC i za grafu i za CPU skor mi je manji za nekih 700 poena, vidi se odma na startu cim krene sa testiranjem da nece moci da izvuce toliko.

Zeza te napajanje nije dovoljno, ako ti puca test ;) .
Mozda neki proces (av, utilities...) podivlja u winu.

Poslednja izmena:
re

pa kad klokujes procesor do neke odredjene granice moze da se desi da on radi stabilno ali ne punom snagom isto tako ni sa grafikom,on fizicki ima taj klok ali mu oppadaju performanse jer nisi nasao adekvatnu frekfenciju!!!

uzeste mi rec iz usta.....
moguce da napajanje nema da mu da dovoljno snage za sve to....
ja mislim da imam slican problem. konfa je iz potpisa a daje mi 14K u marku.....
ja tipujem na PSU, videcu kako ce da bude kada se promeni PSU..

Vrh Dno