Šta je novo?

3dmark03 i ATi 9700 - nesto tu nestima!

vlada_o

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2003
Poena
620
Pozdrav svima,

Imam jedno pitanje za sve koji poseduju ovu karticu.
Kada pokrenem 3dmark03 nikako mi ne uradi 4-ti test game 4: nature.

Da li je to u redu i zasto?

Kartica je club 3d non pro verzija.

Hvala na odgovoru.

Probacu kasnije.Nadam se da cu uspeti.

Pozdrav!

alokiN je napisao(la):
Treba ti dx9 i cat3.1!
Ne znam tacno za DX9, jer mi je vec bio instaliran kad sam prvi put pustio 3DMark03, ali Catalyst 3.1 definitivno ne treba, uopste ga nemam i Nature radi bez problema.

Mada bi me zacudilo i da ne moze bez DX9...

vlada_o je napisao(la):
Pozdrav svima,

Imam jedno pitanje za sve koji poseduju ovu karticu.
Kada pokrenem 3dmark03 nikako mi ne uradi 4-ti test game 4: nature.

Da li je to u redu i zasto?

Kartica je club 3d non pro verzija.

Inace kakav je taj Club3D non pro ? Kakve su memorije na njemu ?
Da li si probao da ga klokujes ?

Fox

@sufox

Default takt je 325 MHz za cip i 600(300MHz) za memoriju.
Sto se tice overcloca stabilno radi na 340 - 620(310).
Sve preko toga uzrokuje pojavu artifakta preko celog ekrana.
Sve u svemu za te pare (odnos cena - kvalitet) je najbolja.
Umalo da zaboravim : skor u 3dMarku 4773 na default taktu sa P4 2.4 oc @2.915.
Pozdrav.

vlada_o je napisao(la):
@sufox

Pozdrav.

To je dosta visok takt (ako dobro znam default za ne pro je 275/270)
Jesu to ove karte sto ih valja Pakom ? Ne rece mi za memoriju koja je na karti (jel Samsung 3.6ns ?)
Koliko znam non pro kartama treba flashovati mod bios da bi se
mogle klokovati pa me zanima koji si ubacio.

Ubacis warp11 non pro bios.
Imas i editor za isti tako da mozes da editujes default clockove.
http://www.3dchipset.com/
Jeste pakomova kartica.

Memorija je 3.5 ns - Infineon.

drapin je napisao(la):
Ne znam tacno za DX9, jer mi je vec bio instaliran kad sam prvi put pustio 3DMark03, ali Catalyst 3.1 definitivno ne treba, uopste ga nemam i Nature radi bez problema.

Mada bi me zacudilo i da ne moze bez DX9...

Nije naveo koje trenutno koristi, a 3.1 su ok driveri, pa nije lose i njih da instalira pored dx9, inace moze i 3.0 posto su to prvi dx9 cat. type;

To je jedan jedini koji mozes da ubacis.

Isti je kao i originalni samo mu je modifikovan flag koji omogucuje promenu takta.

Nisam siguran ali mislima da novi Rage3d Tweak omogucava promenu takta i bez flashovanja biosa.

WoyKhan je napisao(la):
Zašto čudno kad je to DX9 test?
Nature konkretno ne bi trebao da zahteva DX9, jedini elementi DX9 u 3DMark 03 su u Pixel Shader 2.0 testu, i to samo delimicno - test je kombinacija 1.4 i 2.0 shader-a...

Pa koliko ja znam dx8.1 podrzavaju pixel shader-e do verzije 1.4 i vertex do 1.1 !type;

ajde fleshni bios od Pro verzije pa onda reci koliko se klokuje... Moze to i vise da se klokne :) Zanima me posto je kartica oko 250 evra:)

drapin je napisao(la):
Nature konkretno ne bi trebao da zahteva DX9, jedini elementi DX9 u 3DMark 03 su u Pixel Shader 2.0 testu, i to samo delimicno - test je kombinacija 1.4 i 2.0 shader-a...

Ako "Koza" laze "Rog" ne laze, citaj:

Why the Game Test 4 Does Not Use All Existing DirectX 9 Features?
The argument here is that game test 4 is not “DirectX 9 enough”.
The whole test, as is the whole benchmark, is built using the DirectX 9 API. Most importantly, the
benchmark is written directly onto DirectX 9, using only a light DirectX wrapper engine;
The leaves, the sky and the water all use 2.0 vertex and pixel shaders, that are new main
features of DirectX 9;
The workload of the test is clearly designed for the performance that is currently only available in
DirectX 9 generation hardware. On average 780,000 polygons are rendered per frame, and well
over 100MB of graphics content is used per frame!

Preuzeto iz: Futuremark’s Response to 3DMark®03 Discussion
Date: February 14th, 2003

vlada_o je napisao(la):
@sufox

Pozdrav.

Ja koristim TVOJ BIOS tj. onaj koji je byMax tebi spomenuo. To je ISTI bios, ko ne veruje moze da proveri RadEdit-om. Tako da ne moras da se mucis da flesujes karticu za badava.
Ja inace imam 9500 128MB non-Pro ALI JE LADNO TERAM NA 357/299 i to je kraj. Preko toga pokazuje manje ili vece greske u teksturama.
Trebalo bi i tvoja kartica da radi na spomenutih 357MHz za Core.
Moj trenutni skor u 3DMarku03 je 4187 na default taktu sa XP1600+ ali kada se Tweak-uje pomocu "Rage3D Tweak" programcica skor poludi (samo sam probao GT-4 "Nature" i on ode sa 97 na 106 fps). Jesi li probao doticni tweaker ?
Ja cu to veceras pa cu prezentirati razliku, ali je drasticna.

p.s.
Za byMax-a: Bios koji si pomenu nije Pro vec obican Club3D 9700 i po defaultu nije zakljucan, slobodno ga karas koliko moze da izdrzi ...

Da ne bude zabune, ovo sto pomenuh Nature-test sa 97 na 106 se odnosi na isti u 3DMarku2001.

vlada_o je napisao(la):
@sufox

Pozdrav.

Ajd' reci koliko si ga platio i ima li DVI izlaz ??

Sreca pregolema

Danas mi stigla doticna kartica. Na opste odusevljenje nece da
radi sa mojom Asus P4G8X plochom (i7205). Samo pici crn ekran
bez slike iako masina bipne i krene da se budi cak se i win ucitava
ali ekran je crn. Probo sam sve od flashovanja biosa od 1001 do1004 b14
ploce, kartice, otkacinjanja diskova, vadjenja memorije (PSU je Chieftec 360W pa ne bi trebalo ovo da ima veze),preko menjanja parametara u biosu (pre nego sto stavim karticu)...
Video sam na netu da ima problema sa 8x plochama ali ovakav slucaj
nisam. Kartica je inace dobra jer radi sa kt133a plocom iz prve.
Ima li neko ideju jer vec jedno 5-6 sati ne uspevam da je pobedim ?

Sufox

Kao prvo proveri da li si dobro prikljucio dodatno napajanje kartice ( posto je Chief 360 u pitanju, dovedi joj ga sa nekog od mnogih slobodnih Molex-a ).

Kao drugo probaj da stavis u BIOS-u AGP na 4x - znaci ne Auto, i iskljuci FastWrite ako postoji opcija.

vlada_o je napisao(la):
@sufox

Pozdrav.

A kolko ti daje poena kad ti je sve max klokovano?

drapin je napisao(la):
Kao prvo proveri da li si dobro prikljucio dodatno napajanje kartice ( posto je Chief 360 u pitanju, dovedi joj ga sa nekog od mnogih slobodnih Molex-a ).

Kao drugo probaj da stavis u BIOS-u AGP na 4x - znaci ne Auto, i iskljuci FastWrite ako postoji opcija.

Sve navedeno je probano u raznim varijantama ali nista.

Konacno proradilo. Fazon je u tome sto Asusove ploche drze video kartu kod ladnog paljenja u stanju reseta ili nesto sl. duze nego druge ploce i zato se monitor ne probudi. Ako nakon 10 sec (nakon bipa) resetujem masinu onda se pojavi slika i sve radi.
Ima li neka for ada ovo prevazidje ?

DADE je napisao(la):
A kolko ti daje poena kad ti je sve max klokovano?

Nisam imao vremena da je izmucim do kraja.
Cim je budem nasvirao do daske saljem post.
Ono sto sam primetio kod svih kartica je problem to sto i ako odradis 3d Mark do kraja nemora da znaci da na tom taktu nece praviti glitcheve i artifacte ili pak totalno ispadanje iz igre i OS-a.
Po meni je vaznija stabilnost u radu i igranju nego skor u sintetickim
testovima ciji je rezultat dosta diskutabilan.
Na primer 3dMark-a 03 i nvidie se to najbolje vidi.Njihovi najnoviji betadriveri podizu skor cak i do 40%!!!
Ja sam sa GF4 Ti 4200 podigao skor za 25%.

Zakljucak izvuci sam.

Pozdrav!

sufox je napisao(la):
Konacno proradilo. Fazon je u tome sto Asusove ploche drze video kartu kod ladnog paljenja u stanju reseta ili nesto sl. duze nego druge ploce i zato se monitor ne probudi. Ako nakon 10 sec (nakon bipa) resetujem masinu onda se pojavi slika i sve radi.
Ima li neka for ada ovo prevazidje ?
Da ne generalizujemo - Nije problem u ASUS-ovim plocama u celini, imam P4PE i 9700 ( a istu kombinaciju imaju i jos neki na forumu ) i sve radi savrseno normalno...

Procesljaj malo www.asusborads.com , mislim da sam primetio neke slicne probleme, nesto je u vezi bas te ASUS ploce ili 8x AGP ili tako nesto...

Uglavnom probleme izaziva 8x, imam u drugoj masini Gigabyte 8INXP, gde 9700 apsolutno odbija da radi na 8x - istina podigne se i radi normalno u 2D, ali cim se pokrene neka igra ili benchmark blokira se nakon 20-30 sekundi i samo reset pomaze ! :(

drapin je napisao(la):
Da ne generalizujemo - Nije problem u ASUS-ovim plocama u celini, imam P4PE i 9700 ( a istu kombinaciju imaju i jos neki na forumu ) i sve radi savrseno normalno...

Procesljaj malo www.asusborads.com , mislim da sam primetio neke slicne probleme, nesto je u vezi bas te ASUS ploce ili 8x AGP ili tako nesto...

Uglavnom probleme izaziva 8x, imam u drugoj masini Gigabyte 8INXP, gde 9700 apsolutno odbija da radi na 8x - istina podigne se i radi normalno u 2D, ali cim se pokrene neka igra ili benchmark blokira se nakon 20-30 sekundi i samo reset pomaze ! :(

Ovo nema veze sa 8x vec je implicirano plocom.
Mislim da je fazon u kombinaciji bas ta Club kartica i Asusove ploche
jer sam probao sa P4b333-V, p4b533-e, p4g8x i cak i sa a7v266-c
i sa svima je isto radila tj nije radila dok se kod cold boot-a jednom ne resetuje, a sa 5 ploca driguh prozvodjaca krenula je odmah

Nazad
Vrh Dno