Šta je novo?

3DMark Vantage

Stvarno su preterali...Ne pada mi na pamet da skidam kada covek sa 3870 ima u proseku 12FPS....Mislim,A Crysis furam u 1024x768 all high - shadows low sa svojom 8600GT@GTS i imam oko 35 FPS u proseku...Znaci ovo sigrno se ne islati skidati osim ako nemas 4x9800GX2 i jedan fin 72'' mon pa da gledas...Ionako se po ovome ne moze porediti nista...Program je ocajno neoptimizovan,cak je i Kriza bolja bre!

Ako ti mnogo secka ti onda koristi "2001",on je odlicno optimizovan...:D
Nije mi jasno bre,zasto ste pogodjeni toliko?Pa nije neophodno da 3D mark klizi i radi u 60+ FPS.Ako vec mora da radi kao potok,polako,za godinu-dve bice i toga.Bitno je da on izbaci brojku i da onda Intel korisnici dignu "larmu" po benchu a mi sa AMD-om se krijemo i izbegavamo takve teme.:D

E sad,mozda je ta razlika smanjena zbog velike graficke zahtevnosti pa to predstavlja problem?Mark 2006(a narocito 2005) vec neko vreme nije dovoljno zahtevan da se realno uporede performanse izmedju dve konfiguracije.Izbacivanje necega ovakvog je ,po meni,pametno i dobrodoslo.

Edit:"Nesto mi secka 3dmark ali je opet veoma igriv...":b

Poslednja izmena:
Ovo mu dodje kao neka trenutna toplista...
1209387836810jh1.png

zar je moguce da je 8800gtx jacha od 9800gtx

Bas si nasao u kojoj ces aplikaciji da poredis 9800gtx i 3870x2.
U najlosijem 3dmarku ciji rezultati jos nisu pokazali svoju vrednost.
Ili 8600gt je brzi oko 40% od radeona 2600xt...ma, kako da ne.

A mozes misliti zato je 3dmark kasnio ovoliko.Isti je trebao da ima dx 10.1 test koji je trebao da se racuna u ukupan skor i onda je najverovatnije nvidia upala sa kesom.Mogli su jos i nvidia logo na pocetku da stave pa da sve bude jasno...

Mani 3dmark vantage i pogledaj igre.Barem imas par dx10 igara.Pa i medju njima Crysis na Very High na Visti.

Poslednja izmena:
Bas si nasao u kojoj ces aplikaciji da poredis 9800gtx i 3870x2.
U najlosijem 3dmarku ciji rezultati jos nisu pokazali svoju vrednost.
Ili 8600gt je brzi oko 40% od radeona 2600xt...ma, kako da ne.

A mozes misliti zato je 3dmark kasnio ovoliko.Isti je trebao da ima dx 10.1 test koji je trebao da se racuna u ukupan skor i onda je najverovatnije nvidia upala sa kesom.Mogli su jos i nvidia logo na pocetku da stave pa da sve bude jasno...

Mani 3dmark vantage i pogledaj igre.Barem imas par dx10 igara.Pa i medju njima Crysis na Very High na Visti.

Ne znam gde vidis da je 8600Gt brzi za 40% od HD2600XT-a.Evo ovde odnos 2600Pro i 8600GT-a, i otprilike prikazuje pravu sliku:

f89111cc-6610-4d7f-974d-ebb644d5ba9b.gif

Drugo,ovo je po meni najbolji 3D mark bas zato sto prikazuje realnu sliku o karticama-otprike je takav odnos i u igrama.Uzmi za primer 8800GT vs. 3870: u 3D marku 06 su bili tu negde po score-u,a zna se koliko je 8800GT brzi.Zato u Vantage-u score-ovi obe kartice gledano procentualno,otprilike odgovaraju realnom stanju.
A to za DX 10.1 su samo nagadjanja,ne mozes dokazati da je to zaista bilo tako.Ali pazi da su i ubacili DX 10.1 testove gde bi nVidia kartice imale nula poena,to opet ne bi bilo realno stanje jer trenutno n postoji ni jedna DX 10.1 igra,a pitanje je i dal ce se pojaviti u skorije vreme(ako i uopste).

Dobro si pomenuo Crysis,pa upravo u toj igri je slican odnos performansi Ati i nVidia kartica kao i Vantage-u.
Pogledajte malo bolje,Ati kartice nisu uopste dobile niske rezultate.

Rezultat: 3654 3D markova
podesavanje je "Performance"
Sistem: ATI 3870 sa fabrickim klokovima, cpu Intel Pentium 2140@ 3.0 GHz i 4 GB ram-a

3D Mark Vantage uvek drugacije detektuje procesor, svaki put kad ga pokrenem, malopre je pokazao da imam Core2 Duo E6700 a sad Core2 Duo X6800

Prilozi

• 3DMarkVantage - rezultati.jpg
    3DMarkVantage - rezultati.jpg
    171.1 KB · Pregleda: 81
Poslednja izmena:
@DAS:
Pa imam 2600pro sa ddr3 memorijom kojeg sam klokovao na malo vece taktove od 2600xt-a i dobio 1049 markova i to na performance presetu(znaci onaj koji ce najveci deo korisnika da testiraju i odakle ce da izvlace paralele), a prema skorovima 8600gt ima izmedju 1400 i 1500 markova, ai sam znas da cpu vrlo malo utice na rezultate u istom, sto je mozda i jedino dobro u Vantage-u.Ali ono sto je najzanimljivije u drugom runu prvi test je bio mnogo brzi i verujem da bi presisao barem 1200 poena(videh formula za racunanju skora pa otprilike izracunah).E to je ono sto ne valja u Vantage-u.Pored gomile bugova(vidi njihov forum pun zalopoljki i kukanja kako Vantage cesto puca) razlike izmedju 2 run-a su do sada najvece vidjene, barem u mojem slucaju.
A i izbacivanje specijalnih drajvera iz obe kompanije koje samo u Vantage-u povecavaju skor me zivcira.

Sto se tice dx 10.1 i 3D marka.Pa valjda je 3d mark uvek bio test buducnosti.Pa 2003-jka je imala dx9 test kada si dx9 igre mogao da nabrojis na prste jedne ruke , ili 2001 koji je imao dx8 test isl.Znaci to nije i neki argument.

Sto se tice nvidie i FM-a to jesu nagadjanja, ali posto sam od februara svakodnevno pratio njihov forum kao i informacije kada bi trebalo da izadje novi 3D mark skoro svako bi slicno zakljucio.Na teme nvidia i FM ili su ih brisali ili nisu odgovarali(cak ni da demantuju).Tako da je vrlo verovatno da je nvidia stukla gomile zelenih novcanica, bas kao i Sapphire da bi im se videla reklama u prvom gaming testu.A da pomenem i podrsku za ageiu koju je nvidia otkupila, a od koje je i Bog digao ruke.

Poslednja izmena:
Ovaj 3Dmark je uzas. Secam se kada sam prvi put video npr. Nature test... Samo sam zinuo... Sada, ovo izgleda losije od igara vec dostupnih na trzistu, a mnogo je zahtevnije... Potpuni promasaj.

Sada videh rezultate na ORB-u i 8600gt@default ima izmedju 1200-1300 poena sto je vec ok.
Ono sto sam prvo video (1400-1500 za 8600gt) je ili netacno ili su kartice dobrano klokovane.

Znaci izvinjavam se za razliku performansi izmedju 8600gt i 2600xt, moja je greska sto nisam ORB proverio.

Poslednja izmena:

Veoma loše izgleda!

test

Hmm... ne mogu da se zalim sto se rezultata tice. Jos jedan dokaz da mi je CPU :wc:...:wall:
Iskreno, prijatno sam iznenadjen GPU rezultatom, ali i dalje mi sa tih 20tak FPS 3Dmark ne izgleda bas igrivo:p. Masina je iz potpisa, ali grafike su malo kloknute...

...a da, u pitanju je (Default) PERFORMANCE test. Na HIGH je nesto slabije GPU - oko 5000 ako se ne varam. Moracu da jos jednom proverim.

Poslednja izmena:
test 2

... ne znam sto ne mogu da editujem prethodnu poruku, ali evo i HIGH testa...

...ko sto rekoh 5 i nesto hiljada...

Dosta BUG-abilan za sada,i najlosije do sada izgleda sto ovde neko pomenu,ali testovi rade ,evo mog rezultata(PERFORMANCE tj DEFAULT) mada veliki setback mi je grafa definitivno(pogotovo sto glupa ausuovka nemoze da se klokuje,odma krene da brljavi,ali valjda ce to uskoro biti zamenjeno:D)

Poslednja izmena:
vantage voli vise jezgara

Prilozi

• cpu.png
    cpu.png
    226.3 KB · Pregleda: 108
evo ga moj skor masina iz potpisa, prvi run

Prilozi

• 7557.jpg
    7557.jpg
    155.8 KB · Pregleda: 120
@Pike: Za to ti treba professional edicija 3d marka.

@studiovpc: E dje mi upadne sa odgovorom...Znaci olaksao si se za 500 zelembaca :d

Poslednja izmena:
Evo i mojih rezultata.

Palit 9600GT Sonic 742/2000 (PCIE @ 106MHz)
Ostalo u "Moja masina"

3DMark Vantage

Entry: 10096 (GPU 16785 / CPU 4598)
Performance: 3868 (GPU 3685 / CPU 4548)
High: 2280 (GPU 2095 / CPU 4553)

I mali komentar apropo izgleda novog 3Dmarka, sasvim solidno i nista losije od prethodnih - konacno malo promene, sa bajkovitih scena na SF

Jel moze neko key za Professional Edition na PM ?

sad ce ban sad ce warn... :D citajte bre RULES, i kupujte sofware legalno :p

brzi onlajn shoping :D

Ja sam dao pare za basic verziju, em je smešna cena, em mi zaista treba ta osnovna funkcionalnost stalno.

mogli ste mene pitati za key;)

BAs cu sutra da vidim da ispraznim komp jer imam samo 5gb slobodno od 400 pa da defragmentujem sve pa da vidim dal cce skor(a trebao bi ) biti bolji...

Poslednja izmena:
Windows Vista is required ?! :wall:
NEEEEEEEEEEEEEEEE :D (kupih je za dzabe)

Pa kupi i Vistu, nije skoopa ;)

Nazad
Vrh Dno