ma nije drama uopste za broj fps-a,neka na 7800gtx pokazuje 1-3,doce neka naredna generacija karti koja ce to vec da samelje,kao i do sada...problem je sto je do sada 3dmark bio kakav-takav pokazatelj 3d performansi,odn. mogao je posluzi kao reper(ne sasvim pouzdano,ali na osnovu skora se moglo zakljuciti otprilike gde je mesto nasem ljubimcu)
2 stvari mi smetaju,a prva je da su ga napravili previse cpu zavisnim...stavim dual core proc.,jednu ageia kartu i to sve uparim sa X1300 grafickom(nesto sa 4 pajpa i sm3.0 podrskom) i potucem do kolena jednoprocesorski sistem sa recimo 6800GT,a pitanje je da li bi i jedan 7800GT odoleo(videcemo koliko ce ageia donositi poena,obzirom na reklamu u samom programu osecam da ce donositi najmanje koliko i 2 A64 jezgra...)
druga stvar je 2(dva) sm2.0 testa...mislim koga briga za sm2.0,sm3.0 i HDR su prisutni vise od godinu dana,jel to zbog korisnika koji su platili 400-500€ za X800 seriju da mogu i oni da vrkcu novi 3dmark ili zbog atija sto nema mnogo njegovih SM3.0 karti na trzistu-pa ko je kriv atiju sto je tek skoro izasao sa SM3.0 kartom(SM3.0 je prisutan vise od godinu dana,a oni su morali da budu spremni sa tom podrskom pre cuvenog 1.3 patch-a za FC),
isto tako su mogli da ubace i neki shader 1.3-1.4 test....da oni sa ti4200,ati9000 i slicnim kartama vide novi 3dmark(uostalom i ovakvih karata ima mali milion)....po meni je realno da je odnos testova 3:1 u korist SM3.0,a onoliki uticaj CPU-a u finalnom skoru je svinjarija ako to treba da bude "the gamers benchmark"(vidi se da je ironija sa techreport-a ostavila uticaja kod mene).
mozda je u redu da CPU skor ima takvog uticaja na final ako se pokaze u buducim naslovima da ce dualcore + ageia + X1300(7300GS) pocistiti patos sa
[email protected] + 6800GT...mada ko zna kakve igre nam se spremaju u buducnosti,po futuremarku to ce biti neki ultra cool SM3.0+HDR SOKOBAN,pa kad krenemo sa dualcore-ovima i specijalnim kartama za fizicki model da divljamo po onim kutijama....hahahaha
i jos neko treba da im plati za taj program da bi otkljucao advanced settings....ja znam zasta bih koristio registraciju-da zakljucam odredjene basic settingse