Šta je novo?

3Dmark 2003/2001; Chudna pojava ??

maxer je napisao(la):
...Stvarno mislim da je 3DMark2001 najbolji test stabilnosti i kvaliteta neke masine (ja bar neznam za bolji)...

Ne bih se slozio, zato sto moj procesor prolazi 3DMark2001 i na 2.5GHz na 1.8V, a nije ni priblizno stabilan na tom taktu na toj voltazi. Prime puca u momentu, a zakucava se i u igrama. 3DMark loop-uje par sati bez problema.

Takodje, 3DMark mi je na staroj masini prolazio sa PC2700 memorijom na 200MHz, a Memtest86 je prijavljivao greske vec na 185MHz (o Prime-u da i ne govorim), tako da...zakljucak izvuci sam. 😉

poz.

@maxer:
Svaka cast na potpisu!
Moj omiljeni film i recenica koju izgovara car nad carevima, Rutger Hower! 😉

p.s. O muzici i Vangelisu da i ne pricamo! 😉

maxer je napisao(la):
Znaci ne lupaj vise glavu, makina radi i to je to. Ako bas hoces, mozes da menjas memoriju pa da vidis sta ce se onda desiti ali mozda je i CPU ili graficka ili ... ma zabole te uvo - cim sve ostalo radi 😀
:wave:

Ma sto se stabilnosti tice sve je OK, kao podmazano 😀

Poenta je sto ne dobijam validan rezultat da uporedim ovo grafickog hardvera sto imam pri ruci.
A sad su mi vec toliko ubiveni svi moguci drajveri da me definitivno vise nista ne sekira :S:

P.S. Imam 2x256 Corsair XMS3500C2 rev1.1 i 2x512 Geil UP3500, (probao sve varijante) tako da memorija sigurno otpada kao problem.

Poslednja izmena:
Delija je napisao(la):
Ne bih se slozio, zato sto moj procesor prolazi 3DMark2001 i na 2.5GHz na 1.8V, a nije ni priblizno stabilan na tom taktu na toj voltazi. Prime puca u momentu, a zakucava se i u igrama. 3DMark loop-uje par sati bez problema.

Takodje, 3DMark mi je na staroj masini prolazio sa PC2700 memorijom na 200MHz, a Memtest86 je prijavljivao greske vec na 185MHz (o Prime-u da i ne govorim), tako da...zakljucak izvuci sam. 😉

poz.
Tacno je to sto si naveo ali 3DMark2001 nije u biti procesorski (cpu) test, vec pre svega graficki. Prime95 je procesorski totalni test.
E, sad dolaze igre: one koriste grafiku ali neke od njih i izuzetno intenzivno koriste CPU (za napr. AI u igrama ili su jednostavno tako koncipirane). Tako da imas igre u kojima mozes da odsrafis O/C na cpu i da sve radi OK ali kod drugih ce u istom setovanju, brzo doci do pregrevanja cpu-a i pucanja igre (ili pak usled nedovoljne ishranjenosti cpu-a strujom tj. male voltaze).

Mogao bih da okrenem tvoj komentar za Prime95 i da kazem: meni prolazi Prime95 graficka karta na 400/660 MHz ali cim udjem u igru ona se zakuca :d .

Ocito da 3DMark2001 nisam ni imao nameru da uporedjujem sa Prime95 jer je ovaj prvi "siri" a ovaj drugi "uzi" u svojoj nameni tj. ciljanom testiranju.

Sada sam pregledao svoje zabeleske i 3DMark2001 sam testirao na onakvim brzinama kakve trpi moja masina u svim igrama. Znaci nemam ni jedan rezultat iz njega a da je neka suluda brzina / premala voltaza sto bi izazvalo "prskanje" u nekoj igrici.
Tako da je meni taj test sasvim dobar pokazatelj dokle smem da idem.
Da napomenem da sam naravno isprobavao i zakucavao 3DMark2001 sa neodgovarajucim brzinama cpu/voltaza ali ono sto sam zabelezio je tacno ono sto masina trpi u igrama bez pucanja.

Delija je napisao(la):
@maxer:
Svaka cast na potpisu!
Moj omiljeni film i recenica koju izgovara car nad carevima, Rutger Hower! 😉

p.s. O muzici i Vangelisu da i ne pricamo! 😉
Fala 😀

Film je stvarno remek delo (slika, muzika, atmosfera itd.) a ova scena iz mog potpisa ... pa, i ti i ja delimo isto misljenje tako da je svaki komentar suvisan.

Poslednja izmena:
Stojcha je napisao(la):
... Imam 2x256 Corsair XMS3500C2 rev1.1 i 2x512 Geil UP3500, (probao sve varijante) tako da memorija sigurno otpada kao problem.
Pa ako je tako ja na tvom mestu se oko toga ne bih vise ni malo uzrujavao a i onako ces uskoro morati upgrade masine na AMD64 platformu (verovatno) pa ce i problem nestati sam od sebe :,,:

Mislim da Stojcha ima Intela, tako da to pada u vodu.

Delija je napisao(la):
Pa de ces veci razlog za upgrade na AMD64 od toga 😀

Ja imam 6800GT Leadtek i kad ju kloknem na 400/1100 3dmark03 radi bez problema dok 3dmark01 zašteka na prvom testu.Proc nije kloknuti inače radi se o A64 3200 i ploči epox 8kda3+ 2x512ddr Corsair.

Da li vam se blokira ili samo izleti u Win?

Meni je na Ti4200 zakucavao skroz na tom 1. testu kad je preklokujem, a kad je do ostatka sistema (procesor, FSB, memorija) samo izleti u Win bez ikakve poruke. Na ATI-ju mi se nije desavalo.

Delija je napisao(la):
Da li vam se blokira ili samo izleti u Win?

Meni je na Ti4200 zakucavao skroz na tom 1. testu kad je preklokujem, a kad je do ostatka sistema (procesor, FSB, memorija) samo izleti u Win bez ikakve poruke. Na ATI-ju mi se nije desavalo.

Meni se baš blokira pa moram komp ručno resetirati.

Delija je napisao(la):

:zgran: :zgran: :wall:

Dje me nadje covece, kakav crni Intel !!!

Mobilni Barton sa NF7-S i nece tako skoro zamena (bar dok ne dodje upotrebljiv Win64).

Sorry, my mistake! 😉

Al' zar nisi skoro u nekom thread-u dao svoje temperature sa Prescott-om na 3.2GHz?

Poslednja izmena:
Delija je napisao(la):
Sorry, my mistake! 😉

Al' zar nisi skoro u nekom thread-u dao svoje temperature sa Prescott-om na 3.2GHz?

Gazda mi je Intel-ovac pa sam morao da sklepam SQL mashinu sa Intel procesorom :d :d :wall:

Kud bar ne stavi LGA plocu, greje se bar 10C manje od klasicnog.

Nazad
Vrh Dno