Šta je novo?

3DMark 03

• Začetnik teme igorb
  • Datum pokretanja
I

igorb

Guest
Kolokovao sam moj 6600 na 460/660 i probao 3Dmark.Sve je lepo radilo(score 6400).Kada sam posle par dana pustio ponovo 3DMark poceo je da brljavi na testu Trolls Lair.Ekran koji prikazuje rezultat ispunjava se kockicama a posle i gornji deo ekrana pocinje da brljavi.Rezultat koji prikazuje na kraju je ok.Kako da resim problem.Reinstalirao sam ga ali i dalje isto.Nece ni da mi ukljuci Sound Tests .Inace svi programi i igre rade normalno.
Igorb :crash: :crash: :crash: :crash:

smanji clock. u tom testu se najcesce i javljaju greske. smanji recimo sa 460 na 455 ili 450 pa probaj.
nisi samo rekao koja je karta u pitanju, i kakvo je hladjenje.

U svakom slucaju moras da smanjis klok. Simptomi koji se javljaju kod tebe nisu posledica loseg rada 3dmarka nego overclocka koji tvoja karta ne moze da izdrzi.

Karta je Gainward 6600 (1760/Ultra),128 Mb,AGP.Kada vratim na default isto se desava.Hladjenje kartice je sa kulerom a u kucistu su mi dva Cooler Master-a od 80 i Cooler Master Dual Storm a prikacio sam na stranicu i kuhinjski ventilator od 130.
Igorb

Poslednja izmena:
Koji forceware koristis? Pokusaj da promenis forceware. Ako ti i tad ne bude proradilo najbolje je da kartu odneses na reklamaciju.

Force Ware 81.26WHQL.
Igorb

Poslednja izmena:
koliko se meni cini poslednji WHQL drajveri od NVidia-e su 78.03... Deinstaliraj te 81.26 i stavi poslednje oficijalne ili beta sa NVidijinog sajta (81.84). Koristi Driver Cleaner Pro da ocistis potpuno Windows od drajvera pre nego sto stavis nove. Ako ti i to ne pomogne nosi karticu na reklamaciju (mozes i da probas prvo kod nekog na drugom kompu ako si u mogucnosti)

probaj starije drivere ( ja koristim 78.03) i nemam nikakvih problema, ako ti se i dalje javljaju greške nosi ju na reklamaciju

Da to je definitivno do driver-a, mada je zanimljivo što se to dešava samo u CPU testu (bar meni) , dok sve ostalo radi OK (nema nikakvih problema u igrama) .

Da li ima veze sto sam skinuo serial number za 3DMark 03 sa serials.ws.

Nazad
Vrh Dno