Šta je novo?

3D TV

III WooLF III

Cenjen
Učlanjen(a)
01.12.2009
Poena
151
Treba mi mala pomoc, trazim neki 3D TV... budzet je u rasponu 600-800e... Tv bi bio korishcen najvishe za filmove sto obicne sto 3d i serije... imam i D3 kod sbb ali slabo pratim tv tako da je fokus na filmovima .. udaljenost TVa je nesto manja od 4m... jedino ogranicenje ja rupa za tv koja je 107cm shirine tako da diagonale preko 47" se ne bi uklapale na moju zalost...
E sad gledao sam 47lb730v i 650v ne znam kolika je razlika izmedju njih a vidim da je u ceni ima... e sad problem je i sto se ova dva modela sada teshko nalaze jer su iz 2014... a ovi novi modeli za 2015 su mi malo ne poznati a i vidim da su diagonale 43" i 49"... 49 mi se ne uklapa a 43 shta znam ipak je manje od 47.... a vidim po forumu i da hvale sony tv od njih sam jedino nashao da je 3D a ok sa cenom neki kdl-43w805cbaep ali se ne razumem kakvi su ti sony... i josh jedna dilema 1080p ili 2160p mada kod 3d tv cinimi se da je velika razlika u ceni... pa eto ukratko neki saveti, predlozi, mishljenja za neki ok 3D TV.

U istoj sam nedoumici kao i WooLF, iste modele sam gledao, jedino sto nemam rupu za popunjivanje :smoke: ali se poklapamo sa 42"-47" :D pa cu da postavljam potpitanja i iznesem svoje zakljucke. :)

LG:
*lb730v je cinema screen - minimalna ivica, staklo preko - totalna perverzija. LB oznacava model od prosle godine.
Jel zna neko da li ce LG izbaciti neki model cinema screena za 2015. a da nije OLED (cena ***) i UHD/4K? Nisam siguran da li ce modeli iz 2014. dobiti WebOS 2 update.

Kakav je *LF652v? Crna boja, DSE, light bleed, itd?
Koliko sam video, trenutno mu LF652 dodje kao neki TOP model za FHD+Smart+3D u 2015 od LGa.

Sony:
W805,806,807 (i valjda 809) su isti modeli. Razlika je u boji ivice i nosaca.
Za oko 200eur skuplji od LGa. Cini mi se da ima bolju crnu boju i kontrast (verovatno zbog VA panela). Input lag mu je za nijansu bolji od LGa iznad.
Meni izgleda mnogo lepse od LF652 modela, ali ne i od cinema screen ubice. :D
Moj minus ide aktivnoj 3D tehnologiji: skupe naocare, baterije, teze su, bla bla.. Koliko sam video, naocari ne idu uz TV, znaci +40,50eur preko. (ispravite me ako gresim).
Plus za Android.

Poslednja izmena:
652 je ono sto je bio 650v ,za proslui godinu,odlican model sa dobrom cenom.Ja sam isao na ,nisi ga spomenuo w705c,zbog manjeg input laga ,sony tv a,jer cu ga koristiti prvenstveno za igre.Ali koji god uzemes ,nema greske.

Nisam znao za sony da su activne naocare, to mi nekako deluje ne prakticno, pa bi mozda sony onda zaobishao..

Pogledao sam po nekim sajtovima, kazu za televizore koji imaju webos 1 da bi trebali da dobiju update na webos 2

Nekako mi onda deluje najprivlacnije ovaj 47lb730/731v, ne mogu da nadjem detaljne razlike izmedju njega i lb650v, lb670v i lf652v... 7je serija sto bi trebalo da je malo bolje od 6, kazesh da ima staklo pteko ekrana i malo je po ceni jaci od ostalih...

Sto onda vraca na sony, ne znam, nisam nikad imao prilike da probam activ, malo me samo odvlace te naocare koje su verovatno teze i glomaznije, treba ih nositi par sati, puniti baterije, one trepere velikom brzinom pa ne znam dali to josh dodatno zamara oci, ali posto ih nikad nisam probao raspitacu se malo... a u principu da 3D i obicni filmovi su mi prioritet

Ne bih da sugerisem preterano, ali obavezno probaj i active 3D...jesu teze od pasivnih, ali nije tolika razlika. Baterije su "jeftine" i uvek mozes da imas rezervu, e sad za treperenje, to moras sam da probas i odlucis :)

Sto onda vraca na sony, ne znam, nisam nikad imao prilike da probam activ, malo me samo odvlace te naocare koje su verovatno teze i glomaznije, treba ih nositi par sati, puniti baterije, one trepere velikom brzinom pa ne znam dali to josh dodatno zamara oci, ali posto ih nikad nisam probao raspitacu se malo... a u principu da 3D i obicni filmovi su mi prioritet

Jel' si odlucio? :)

Nisam josh, josh se lomim...
Nisam stigao josh da odem do ushca da isprobam neki sony sa aktivnim... ovo sto sam gledao po netu deluje dosta ok taj neki
42w805c 680e neka cena a naocare mogu za nekih 50tak svugde kazu da mu je taj input lag extra i da je dobar za gamere

Lg 47lb730v: 5" vishe , stariji model jedino sto ga skoro nigde nema

I lg 42lf652v koji dosta hvale, i kazu da je best buy a cena mu je daleko niza kod madjara nego neki drugi modeli, 460e, on me nekako sad najvishe privlaci jer mi deluje odnos cene i onoga sto se dobije da dosta dobar

Ali razmislicu josh malo

Nisam ni ja, mada naginjem ka *LF652v. Po LG lineupu za 2015. to je naj FullHD LED TV ove godine.
Kontam ja da Sony mozda ima bolju crnu boju i da je lepsi, ali je i 50% skuplji.

Ako bih uzeo LG, lakse cu za kasnije da predjem na OLED, kad mu spadne cena. :D
Samo naglas razmisljam, nisam odlucio, bem ti.. :D

Moj predlog ne moze da bude TV koji ja imam jer je 50" ali pogledajte moj review Sony 50W829B pa sto se tice aktivne 3D tehnologije mogu samo da kazem da je uznapredovala i da su aktivne naocare neprimetno teze od pasivnih. Baterija je jeftina i lako se menja, na otprilike 40-50-tak odgledanih filmova. Sony je uz modele od 2014. god. davao 2 para naocara.

I ja sam tako razmishljao, bio sam juce do usca, malo sam razgledao sta sve ima u ponudi i na kraju sam presekao i uzeo od lika sto donosi iz madjarske 42lf652v
Moji prvi utisci su da je fenomenalan, naravno naspram malog katodnog tva... tv sbb dosta lose izgleda verovatno treba dosta podesavanja ali gledao sam 3D jurassic world deluje fenomenalno... jedino sto se ne dobija magic remote ali imam kombinaciju da ga nabavim...
Prelomio sam da uzmem njega jer je cena znatno manja on nekih modela koji su mi se dopali a nekaska za njima previshe
Tako da je moj prvi utisak da sam jako zadovoljan.. a lakshe ce mi biti obda za 2-3 god da predjem na neki 4k kad to zazivi i padnu im cene :)

...tv sbb dosta lose izgleda verovatno treba dosta podesavanja...

Ako si na SBB, nećeš se baš nagledati lepe slike TV programa na modernom TV-u, bez obzira šta podešavaš. Moderni TV-ji ne vole analogni signal. Za početak, pretraži ponovo kanale, i nađi tih par komada koji se emituju digitalno u osnovnom paketu (na nekim televizorima mora da se čačka po manuelnim podešavanjima tjunera da bi našao digitalne kanale, neće automatski (ima negde na SBB sajtu šta i kako)). Ali ni kod njih se nećeš lepe slike nagledati, sem sporta koji ponekad ide na RTS HD. To je jedini pravi HD što ima za free. Sledeći korak bi trebalo biti uzimanje nekog HD paketa od esbebea. Tek tada veliki lepi moderni i skupi TV, i televizijski program, mogu da se trpe zajedno.

Naravno, i to "lepa slika" u digitalnom formatu, ne važi za Palmu, Hepi, Kopernikus i slične, već za FOX, Arenu, HBO, Travel, History, Expolrer i bla.bla.bla.

Poslednja izmena:
Moj predlog ne moze da bude TV koji ja imam jer je 50" ali pogledajte moj review Sony 50W829B pa sto se tice aktivne 3D tehnologije mogu samo da kazem da je uznapredovala i da su aktivne naocare neprimetno teze od pasivnih. Baterija je jeftina i lako se menja, na otprilike 40-50-tak odgledanih filmova. Sony je uz modele od 2014. god. davao 2 para naocara.

Prelistao sam je jos u startu, a verujem i WooLF. :)

I ja sam tako razmishljao, bio sam juce do usca, malo sam razgledao sta sve ima u ponudi i na kraju sam presekao i uzeo od lika sto donosi iz madjarske 42lf652v
Moji prvi utisci su da je fenomenalan, naravno naspram malog katodnog tva... tv sbb dosta lose izgleda verovatno treba dosta podesavanja ali gledao sam 3D jurassic world deluje fenomenalno... jedino sto se ne dobija magic remote ali imam kombinaciju da ga nabavim...
Prelomio sam da uzmem njega jer je cena znatno manja on nekih modela koji su mi se dopali a nekaska za njima previshe
Tako da je moj prvi utisak da sam jako zadovoljan.. a lakshe ce mi biti obda za 2-3 god da predjem na neki 4k kad to zazivi i padnu im cene :)

To je to.
Nekad kasnije OLED i na konju smo. :D
Aj baci mi na pp odakle si uzeo. :D

@NShappy i @havijer,

SBB u osnovnom paketu ne emituje digitalne kanale osim ta par? Moracu da prelistam SBB temu.
Prethodno sam bio na Jotelu i oni su uporedo sve kanale slali i analogno i digitalno.

sony je bolji izbor

MOLIM ZA SAVET!!!
Zbog odnosa CENA-SPECIFIKACIJA zelim da kupim GRUNDIG 42 VLE 8460 BP Uz to interesuje me gde se proizvodi GRUNDIG i ostali saveti u vezi ovog modela. Prvenstveno mi treba za gledanje filmova i tv kanala. Imam IPTV.
Bio bih Vam zahvalan na predlozima i savetima.
Unapred Hvala

Hocu samo da razgranicim sta se dobija pasivnim i aktivnim 3D-televizorima. Imam aktivan Samsung 3D i mnogo je bolji od pasivnog LG 3D-a. Modeli 40H6400 i 39LG650v.
Dokupio sam najbolje Samsung naocare koje su isle uz H8 seriju kao poklon. Skoro totalno neprimetno titranje ispred ociju kada se gleda direktno u sijalicu, ovako se nista ne primeti.
Ali pricajmo o modelu naocara koje se uglavnom dobijaju uz tv a u njih ide baterija, nisu punjive. Tu je titranje intenzivnije kada se gleda prema svetlu i za udoban 3D mora se gledati film u zamracenoj prostoriji. Tv se moze gledati iz bilo kojih uglova, ali ne moze se sedeti mnogo levo ili desno od tv-a, jednostavno mana samog LED tv-a. Iz bilo koje pozicije u sobi vidmi jasnu i odlicnu sliku. Naravno kod aktivnih naocara kako se okrecu ka vertikali tako se zatanjuje slika i kada stoje skroz vertikalno nista se ne vidi. Ali tesko bi neko legao sa naocarima i gledao film.
Onda je na scenu stupio LG. Cim smo pustili 3D slika je bila mutna losa uopste slika nije bila u slici. Tv je reklamiran, i vratili su kao da je sve u redu. Al ima jedna stvar tv ima dobar 3D SAMO ali SAMO kada se gleda pravo ispred njega. Naime kada se gleda odozgo slika je mutna, ako se gleda ispod tv-a vide se horizontalne linije. A ako se gleda sa strane i toveoma malo da se pomakne sa strane slika postaje mutna. Znaci nas cetvoro smo sedeli jedni do drugih da bi mogli svi da vidimo dobru sliku. Tada je slika ok. Ali tv je okacen na zid da bi se nasla tacna pozicija sa koje moze lepo da se gleda. Sto se mene tice opsta katastrofa. Ali eto prednost je sto su naocare bez baterija... Pre mesec dana sam bio u media markt-u u madjarskoj. Gledao sam najnoviji LG 3D 4K. Mogu reci gledajuci sa strane slika je mnogo bolja, ne muti se toliko i uglovi gledanja su veci. Ali i dalje ostaje problem ako se gleda ispod tv-a vide se horizontalne linije, a opet se muti slika ako se gleda iznad tv-a. Konkretno isao sam da kupim neki Sony 3D od 50 inca. Ali gledajuci primetio sam u pojedinim trenucima da se vide dve slike. Zaboravih kako se to sada zove kao da se vide senke. I na kraju nisam znao sta da radim i nista nisam kupio :D
Da sumiram Aktivni 3D je stvarno bolji od Pasivnog, ne pricam nista napamet. Za sam bio veoma razocaran u LG-ev 3D.... Naravno skuplji modeli su bolji ali opet ne zadovoljavajuci barem za mene.

Aktivna tehnologia ne moze biti unapredjena jer tu nema sta vise da se menja, isto vazi i za pasivnu 3D tehnologiju koja se daleko bolje pokazala i dobila vise glasova gledalaca i sertifikata. Za mene je nemoguce da aktivni 3d moze da postigne bolje kvalitete u 3D slici obzirom da razmenjuje 2 slike naizmenicno i ima odvratan fliker efekat koji vecini smeta dok gledaju 3D sadrzaj. Da je aktivni 3d toliko dobar koristio bi se i u bioskopima.

Poslednja izmena:
Da je aktivni 3d toliko dobar koristio bi se i u bioskopima.

ne bih rekao
naočare za aktivni 3d koštaju xy puta više u odnosu na naočare za pasivni 3d
Tako da je ekonomski momenat presudniji u ovom slučaju jer bi bisokopi brzo pukli da koriste aktiv 3d naočare

Realizacija aktivnog 3D bioskopa je em skup poduhvat, em sto bi trebala posebna oprema, a naocare bi morale da se pune... Zato je mnogo bolje za bioskope pasivan sistem. A taj odvratan fliker efekat imaju najjeftinije aktivne 3D naocare. Kod skupljih modela je skoro neprimetan, narocito onih koji se pune, a ne one u koje se stavljaju baterije.
Mogu reci konkretno za Samsung, da naocare od modela 3550, 3570 koje se dopunjuju preko usb-a, imaju neprimetan fliker, jedino se primeti kada se gleda direktno u sijalicu, inace se ne vidi uopste.

Nazad
Vrh Dno