Šta je novo?

3D Televizori - opsta tema

ali nije to to ipak. mene samo zanima kako će izgledati fudbal sa SP-a u 3D, ne verujem da će moći da se snima "odgore" već samo sa nivoa terena da bi postojao efekat, možda max 3m visine da bar imamo utisak gde se ko tačno nalazi.

Evo ga i prvo 3D filmsko razocarenje.

Critics are mixed about the value of the updated "Clash of the Titans" as a film. But they overwhelmingly agree about the value of its 3D effects. In a word: Lousy.

The LA Times notes: "It's doubtful that records are kept about this sort of thing, but consider the possibility that 'Clash of the Titans' is the first film to actually be made worse by being in 3D."

http://movies.yahoo.com/feature/movie-talk-critics-clash-over-titans-3D.html

^
da jer nije sniman u 3d vec konvertovan, pa ne moze da bude dobar kao avatar.

Alisa isto nije snimana u 3D, kao ni G-force, pa su dobro ispali posle konvertacije... Postoje sluchaji gde konvertacija ima isti rezultat kao i original, a mozda i bolji 3D efekat - mi smo, naprimer, konvertovali nekoliko planova iz 2D Avatara u 3D (da, da zvuchi *****no, ali je FOX zeleo da uporedi original i konvertaciju), i imali smo 3 varijante - sa "slabim", "srednjim" i "jachim" stereo efektom. Tamo gde je bio najizrazeniji efekat, film je izgledao vishe "3D" nego originalni Avatar :d

Opet, treba imati u vidu da filmovi koji se konvertuju u 3D obichno nisu kadrirani pod 3D i to uvek ogranichava mogucnost normalne 3D konvertacije...

S druge strane, kada smo radili crtani film, producenti su trazili da efekat bude jedva primetan da se ljudi ne bi zalili kako ih bole ochi i slichno i da ne bi bilo problema sa decom. Josh uvek je stereo 3D za mnoge "zona sumraka"...

Alisa isto nije snimana u 3D, kao ni G-force, pa su dobro ispali posle konvertacije... Postoje sluchaji gde konvertacija ima isti rezultat kao i original, a mozda i bolji 3D efekat - mi smo, naprimer, konvertovali nekoliko planova iz 2D Avatara u 3D (da, da zvuchi *****no, ali je FOX zeleo da uporedi original i konvertaciju), i imali smo 3 varijante - sa "slabim", "srednjim" i "jachim" stereo efektom. Tamo gde je bio najizrazeniji efekat, film je izgledao vishe "3D" nego originalni Avatar :d

Opet, treba imati u vidu da filmovi koji se konvertuju u 3D obichno nisu kadrirani pod 3D i to uvek ogranichava mogucnost normalne 3D konvertacije...

S druge strane, kada smo radili crtani film, producenti su trazili da efekat bude jedva primetan da se ljudi ne bi zalili kako ih bole ochi i slichno i da ne bi bilo problema sa decom. Josh uvek je stereo 3D za mnoge "zona sumraka"...

Zerbah, jel moze pitanje cime se ti bavis ako nije tajna?:)

Kod:
http://www.rush.rs/download/RUSH60.zip

69 strana ;)

Vidi se da si guru za 3D.:) Jedan od retkih, ako ne i jedini Srbin koji se bavi konverzijom u 3d? U svakom slucaju lepo je cuti komentar i procitati nesto korisno od nekog ko se bavi sa tim i izneti utiske iz prve ruke za razliku od nekih koji samo pisu a nemaju predstavu, niti su probali to o cemu pisu i sude.

Ako nekoga zanima ima u Uscu do 6.-og aprila promocija Viewsonic 3D monitora, stavili su novog Betmena, pa ko zeli da isproba.

Svi koji razmishljaju da kupe 3D Vision "kit", novi Acer 24" monitori su dosta bolji od Samsunga i Viewsonica - to je druga generacija 120Hz panela i ima mnogo manje ghostinga u 3D modu nego kod prve generacije. Josh jedno dobro reshenje su kompaktni 3D ready projektori, za sada najveca rezolucija na istim je 720p (1280x720), ali to ne kvari sliku a bash obrnuto + mozete da igrate sve igre u 3D formatu sa max detaljima, da ne pricham kako to izgleda na velikom ekranu.

^^
Je l' taj Acer full hd?

ma ajkula 3D je bila zakon, ovo novo nista ne valja..

Jos samo da stigne kod nas. Ja ispod 120Hz sa 1080p ne idem. Ne znam sta je bilo sa onim ASUS-ovim koji je isto 1080p, najavili ga a sada se nigde ne pominje.

Evo ga i clanak o tecnijem kretanju koje je Dandy pominjao kada se radi razlici izmedju 120 i 60 Hz monitora u normalnom koriscenju.

http://3dvision-blog.com/120hz-lcd-samsung-2233rz-versus-60hz-lcd-benq-g2220hd/

120hz-2-thumb-1.jpg

120hz-2-thumb-2.jpg

Poslednja izmena:
Jedna fora vezana za 3D monitore i nvidija naochare - kada se gleda pri neonskom svetlu u 120Hz 3D monitor, naochare obichno krenu da trepere. To se reshava menjanjem frekvencije monitora na 110 ili 100 Hz. Ali to je tek pola priche - gledati u 3D naocharima obichan monitor znachi videti koliko on u stvari treperi! Josh bolji trip je gledati neki monohromatski LCD displej - dobijaju se ponekad neke psihodelichne crne fleke :d Primetio sam da i svetlo od Logitech Illuminated keyboard treperi ;)
Ubedljivo najludji efekat je kada pogledate autostereoskopichki monitor kroz upaljene nvidija naochare - takve boje teshko da postoje u prirodi :d

Imao priliku da gledam Manchester-Chelse na Sky 3D. Utisci su blago rečeno nikakvi.

@renne

Gde si gledao? Na čemu si gledao? Pojasni malo, što je loše?

samsung C7000, na Sky 3d kanalu, originalni box.
Pa nisam zadovoljan ni dubinom, ni oštrinom, pogled sa visine je katastrofalan. Najbolji je recimo kod kornera kad se naguravaju u šesnaestercu.

Ja ne ocekujem od fudbala neki dobar 3D efekat, cak mislim da je los izbor za demonstraciju ove tehnologije.

Nisam imao priliku da vidim fudbal, ali sam maltene siguran da ce u kadrovima sa tribina efekat isto biti "meh", dok u kadrovina sa strane terena gde je uglavnom jedan igrac ispred kamere a ostali udaljeniji efekat biti dosta bolji.

A zar nisam vidovit. :banana:

Definitivno svaki film od sad ce se praviti 3d :d

[YOUTUBE]<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/bki8O_YLtb4&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/bki8O_YLtb4&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>[/YOUTUBE]

Izgleda. Za vecinu filmova je nebitno dal je 3d, pogotovo je gadno ako se lose odradi kao sto citam review-e za Clash of the titans koji ako je njima verovati ima bolji utisak ako se gleda standardno 2d. Inace samo nek oni snimaju, samo vreme ce da pokaze koliko je zaista potrebno da svaki film bude 3d, a ne samo da misle da ce da ponove uspeh Avatar-a, ciji uspeh i nema toliko veze sa 3D-om nego kompanije misle da ce tako da zarade quick buck ako na posteru stoji "in 3D!".

By the way, ovaj novi Resident je sniman Fusion kamerom koriscenom u Avatar-u, sto mu daje jos jedan veliki plus, naravno ako se upotrebi kako treba.

Svi koji razmishljaju da kupe 3D Vision "kit", novi Acer 24" monitori su dosta bolji od Samsunga i Viewsonica - to je druga generacija 120Hz panela..

koje su oznake modela tih Acer-a? na nasim sajtovima (itsvet) i ne navode dal je 120Hz, valjda ih nema uopste sem onog jednog viewsonica?

nego nesto sam razmisljao, kad se vec filmovi i dalje (i ubuduce) snimaju u 24fps, zar ne bi obican monitor od 60 ili 70Hz bio dovoljan bar za filmove ako ne igrice?
kolko se secam 30fps je bilo dobro i za mnoge igre..

koje su oznake modela tih Acer-a? na nasim sajtovima (itsvet) i ne navode dal je 120Hz, valjda ih nema uopste sem onog jednog viewsonica?

nego nesto sam razmisljao, kad se vec filmovi i dalje (i ubuduce) snimaju u 24fps, zar ne bi obican monitor od 60 ili 70Hz bio dovoljan bar za filmove ako ne igrice?
kolko se secam 30fps je bilo dobro i za mnoge igre..

Oznaka Acer-ovog modela je GD245HQ. Ne znam da li ga ima u Srbiji, poshto sam ga kupovao u Moskvi...

Shto se tiche toga da li je 60 ili 70 Hz dovoljno za filmove i igrice, treba videti u radu obichan i 120Hz monitor pa uporediti. Moje (subjektivno) mishljenje je da mi se ochi manje zamaraju od kada sedim za 120 Hz monitorom kao primarnim monitorom (a to je neshto vishe od pola godine).

Vidi se neka razlika, ali nije to to. Ipak treba oprema za 3D da bi se to lepo videlo.

3D BluRay Monsters vs. Aliens-a gledan na Panasonic TC-P50VT20 3D TV-u:

http://www.blu-ray.com/movies/Monsters-vs-Aliens-3D-Blu-ray-Review/10145/

As described at length above, the 3D sensation is nearly flawless, save for several instances of "ghosting," noted at the 18:30 mark as W.R. Monger flies around the compound on his jet pack; on the alien robot at 37:55; on a floating spoon at 47:38; and in several other shots throughout. Again, it cannot be stressed enough that such instances are the exception rather than the rule; the vast majority of the image is as smooth and distortion-free as one can imagine. Though the original 2D release of Monsters vs. Aliens was not available in anaglyph 3D, the companion short film, B.O.B.'s Big Break was; comparing the two one after another, there's simply no doubt as to how vastly superior full HD 3D Blu-ray is next to anaglyph, even with the few hiccups incurred through the course of the film and, to a lesser extent, B.O.B.'s Big Break. It's really like a transition from watching a worn VHS tape to a top-rated Blu-ray disc.

Nazad
Vrh Dno