Šta je novo?

3D Studio Max

amd_mad

Slavan
Učlanjen(a)
31.05.2005
Poena
319
Imam problem sa doticnim programom, renderuje jako sporo, u rangu Sempron 2300+ sa ati9250 se karticom, a masina je Ath64 4000+ sa 3GB rama i MSI 6600 u SLI rezimu,kad se iskljuci SLI, onda je jos gore.
Na masini je Windows XP SP2
3D Studio Max SP1
Nforce driveri su 6.66
Forceware 77.77 (probao sam i 78.01)
ploca je MSI K8N Platinum SLI
Ram Transcend 3x1GB
jel ima neko ideju??? Jel ima neki patch za doticni program?

o kojoj se vrziji MAXa radi??? neznam za 7 ali sa ranijim verzijama sam morao da skidam patch za AMD da bi sve radilo kako treba ..... inace ja sam josh na 5ici ali sada sve radi OK

Da nije scena previse komplexna? Od toga najvise zavisi brzina renderovanje, pre svega vrsta i kvantitet svetala, materijal, broj poligona... Nisi napisao da li si pocetnik u maxu, pa te zato ovo pitam.
U svakom slucaju, ucitaj neku od scena za benchmark pa uporedi sa rezultatima na netu.

Kako si poredio brzine rendera? Sta ti je referenca? Kao sto su ti rekli, brzina rendera zavisi od brojnih faktora (broj poligona, kolicina raytracinga, gi, .....)....to koju graficku kartu imas ne znaci ti nista u renderu jer se render ne oslanja na graficku kartu vec na procesor (osim ako ne koristis nv gelato ili neke specijalno pisane shejdere za novi MentalRay). Ako pricas o maxu 7, patch niti postoji niti ti treba......mozda ne bi bilo lose da ako mozes okacis tu scenu pa cu je ja izrendati na mojim mashinama pa ces moci da uporedis.......u principu ne postoji neka konkretni uzrok sporom renderu, ako su ti svi drajveri lepo instalirani to bi moralo da radi.....jesi li probao sa reinstalacijom samog maxa?

Sto se tice grafickih kartica, one apsolutno nemaju nikakvog uticaja na brzinu rendera, osim u gore pomenutom slucaju. Mozes i da ih izvadis, opet se nista nece promeniti.

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=68322

Ovu temu pogledaj, ako hoces da testiras brzinu kartica u radu sa maxom, tu su benchmark scene, i skripta, kao i neki referentni rezultati.

hvala momci, Max je 7, ja zaboravio da napisem 😛
U glavnom, scena radi lepo na 3200+ sa 9600 pro i 1GB Ram memorije, a na ovoj masini 4000+ 6600 SLI i 3GB Ram, stuca, kad je pustim onda secka i preskace frejmove.

e da, jedna stvar, sa su mi rekli da to na sta se zalim nije renderovanje, nego preview, posto ovo nije moja masina, to je od nekog garija koji radi u 3d studiu i pazario ovog monstruma, ja veze nemam sa max-om, kaze:samo ga nateraj da lepo radi. Dzaba da ga teram kad pojma nemam o max-u, jedna stvar, kad se pusti taj klip u max-u, da se vidi preview, onda pocne ne normalno da secka, kakva god da je scena, jel to mozda ima veze sa SP2 za XP, mada on kaze da na drugoj masini isto ima XP SP2 i da mu radi dobro, jel tu ima mozda neko podesavanje, caka sa SLI rezimom, mozda Win X64 da nabacim... Ili ima neki poseban driver, posto sam citao da 77.77 prvi daje podrsku za SLI na 6600GT, pomagajte dobri ljudi, izludjuje me masina, prvo nije htela da prepozna 4GB ram memorije, pa izvadim 1 GB i vidi 3, kazem ok, radice, medjutim sad 3D studio zeza, ne znam...... poludecu vise.

cekaj, kakav SLI u 3dsmaxu, ko te je to lagao zivo me zanima 🙂
inace ima SP1 za 3dsmax, www.autodesk.com
probaj sa ChangeGraphicsMode ili Customize/Preferences/Viewport/ChooseDriver pa izaberi OpenGL ili DirectX i vidi koji mu vise odgovara

Poslednja izmena:
amd_mad je napisao(la):
e da, jedna stvar, sa su mi rekli da to na sta se zalim nije renderovanje, nego preview, posto ovo nije moja masina, to je od nekog garija koji radi u 3d studiu i pazario ovog monstruma, ja veze nemam sa max-om, kaze:samo ga nateraj da lepo radi. Dzaba da ga teram kad pojma nemam o max-u, jedna stvar, kad se pusti taj klip u max-u, da se vidi preview, onda pocne ne normalno da secka, kakva god da je scena, jel to mozda ima veze sa SP2 za XP, mada on kaze da na drugoj masini isto ima XP SP2 i da mu radi dobro, jel tu ima mozda neko podesavanje, caka sa SLI rezimom, mozda Win X64 da nabacim... Ili ima neki poseban driver, posto sam citao da 77.77 prvi daje podrsku za SLI na 6600GT, pomagajte dobri ljudi, izludjuje me masina, prvo nije htela da prepozna 4GB ram memorije, pa izvadim 1 GB i vidi 3, kazem ok, radice, medjutim sad 3D studio zeza, ne znam...... poludecu vise.

Aha...znaci tebi secka u Viewportu...e pa to je onda potpuno druga stvar, to vec i zavisi od graficke karte. Verovatno ti je viewport drajver stavljen na SOFTWARE pa preskace graficku kartu kada crta. Elem, poslusaj Ji_4Tze-ov savet i promeni viewport drajver.

OpenGL ce ti znaciti ako baratas sa velikim brojem partikla npr, tu se snalazi mnogo bolje nego DirectX, cak se bolje i snalazi sa velikim brojem poligona....ali DirectX ima jednu drugu foru, on keshira ceo mesh u memoriju i onda manipulacija ide mnogo brze....ali ako koristis 4-view zaboravi na DirectX jer jednostavno nije pravljen za muliti-view drawing....

Ovako, probao sam da prebacujem sa OpenGL na Direct 3D i obrnuto, nista, znaci isto, mozda i jos gore radi, kao da mi sve radi softverski, cak i kad prebacim na software, isto radi. Ponekad mi izbaci neku gresku da je pukao, da li ocu da posaljem u Discreet. U error reportu kaze ovako: Application: 3ds max Version: C065 10-04-2004 Error: Unhandled Exception

isto, mozda malo losije

problem je resen, lose je bila napravljena scena, tj. bio je koriscen neki materijal koji prozdire risorse, u stvari na masini na kojoj je scena pravljena, delovi tog materijala su bili, a na novoj, neki su falili, i onda je maina trazila na mestima gde ih nema i otud seckanje, u svakom slucaju hvala na savetima.

Nazad
Vrh Dno