Šta je novo?

3D problem

• Začetnik teme Začetnik teme Jurke
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Jurke

Čuven
Učlanjen(a)
01.03.2005
Poena
650
Pretraga nije pomogla, pa moram da pitam iako je to mozda neko vec pitao.
Dakle, imam jednu FX5500 koja sasvim korektno radi. Kad pokrenem neku jednostavnu igricu, tipa Zuma ili bilo koju drugu 2D igricu, sve je OK. Medjutim, kad pokrenem neku jednostavniju 3D igricu (tank commander, wings of war ili bijo koju drugu), slika na monitoru se sva iskrivi i pretvori u neke linije, kao kad je lose podesen kanal na TV-u. Nista nije blokirano, sve funkcionise, jedino moram da to prekinem iz Task-a jer ne vidim dugme ze Exit game.
Izvadim taj FX5500, deinstaliram drajvere i ubodem neki Radeon 9250 samo onako bez drajvera cisto da probam, kad ono sve radi.
U cemu moze biti problem sa tim FX5500 ? Ako je neki kvar u pitanju, da je batalim.
Konfa je Barton 2500 (radi na 2.25), 512 Mb DDR 400, MB je Asus A7V600-x. Isto se dogadja i kada to stavim na Epox 8RDA+.

probaj da vratis malo tog bartona, na 2.2GHz, posto tvoja ploca (a7v600-x) nema AGP/PCI lock, pa ti PCI magistrala ide na 34-35Mhz. znam da to nije mnogo veliko odstupanje od standardnih 33Mhz, ali utvrdi prvo da to nije problem...

grafick je sigurno riknula,
jedino sto mozes da probas je da joj oboris clock za GPU i/ili memoriju pa da vidis sta se desava,
meni mirise na GPU

Probacu da malo vratim tog Bartona malo, mada mislim...ako radi taj 9250, zast nebi i FX5500
Ako to ne pomogne probacu da ovo sa nizim klokom.
Javljam sta se desava

Probao, i nista se ne menja. Znaci, riknula ...
Moze li se to popraviti nekako, i da li se uopste isplati popravljati je ?

Nije riknula, radiiiii !
Isto Barton 2500, Epox 8RDA+, 512Mb RAM-a, svez XP ali bez DirectX 9.0c, i sve radi normalno.
Ne znam u kakvoj su koliziji FX5500 i DirectX 9.0c i da li su uopste u koliziji, ali bez njega radi sasvim normalno.

Nije riknula, radiiiii !
Isto Barton 2500, Epox 8RDA+, 512Mb RAM-a, svez XP ali bez DirectX 9.0c, i sve radi normalno.
Ne znam u kakvoj su koliziji FX5500 i DirectX 9.0c i da li su uopste u koliziji, ali bez njega radi sasvim normalno.

nije nemoguce da kartica ima problem sa dx9. ako se ne varam ta kartica je dx8.1...u principu to ne bi trebalo da predstavlja problem,ali moguce da kod tebe jeste problem

Nazad
Vrh Dno