Šta je novo?

3D printer - Opsta tema - FAQ

Hvala na odgovorima @Corvus Corax @duka_b
Imate li neku preporuku gde stampati u Beogradu ?

Nadjoh cenu od 12din/g za PETG.. sto bi znacilo da me za 6HDD (3x1u za hdd) kosta 7300. Nije li to malo veca cena ili je standard?

videh na KP da ima i za 10rsd

Glavna briga mi je toplota, paljenje i deformisanje
PLA pocinje da menja stanje (tzv glass transition) iliti da se deformise izmedju 50 i 80°, PETG je 80-85°, ABS od 105°.
Paljenje generalno krece od 500°.
Imas filamente koji krecu od 150° ali imaju i cenu.
Ako ti je jaka cena, uzmes nov A1 za 300e i cepaj sta ti milo...

@DukeLander razmisljao sam i o ovome. Ali na kraju sam odustao jer znam da bih bankrotirao. Ne bi bilo kraja stampi :D kojekakvih gluposti :D

Hvala svima na odgovorima.

Planiram da kupim prvi 3D stampac,dvoumim se izmedju Creality Hi i Ender3 V3.Stampacu samo sa jednom bojom tako da me nezanima CFS kod Creality Hi.Koji stampac bi mi preporucili,budzet do 40000din?

Bambulab za sve pare.
A1 mini ili A1 ako ima za te pare

Elegoo Centauri Carbon. :)

1759959991332.png

Planiram da kupim prvi 3D stampac,dvoumim se izmedju Creality Hi i Ender3 V3.Stampacu samo sa jednom bojom tako da me nezanima CFS kod Creality Hi.Koji stampac bi mi preporucili,budzet do 40000din?
K1 SE za 35000, ako ti je dovoljno 220x220x250mm. Ako treba veci onda Hi (ili A1 ali on je 350-400e)

Inace najavljen Bambu P2S, predstavljanje 14. oktobra.

Glasine su da ce da ima quick release nozzle, sto je super.

Koliko bi ova polica u PETG izdrzala mini pc od 1.26kg, ukoliko je samo sa prednje strane pricvrscena? DA li bi prilikom stampe moralo da se naglasi mozda veci infill?
I da li bi podnela toplotu buduci da bi sa strane imalo po 5mm razmaka a iznad oko 7cm.. A bile bi naslagane tri jedna iznad druge. Tako da bi srednja dobijala toplotu i sa donje strane i sa gornje..

Izdržaće bez problema. Sa 25-30% infill biće sasvim dovoljno.

Evo ga moj 10-inch rack na kome radim. Sve držače sam štampao sa PETG.
F8B4BB60-BEBB-4C20-8766-B233836E0951.jpeg

@Corvus Corax jesi li kod nas uzeo RJ45 keystone coupler, ili si porucivao van? Gledam neke patchpanele za stampu, ali cesto bude komentar da neodgovraju ti RJ45.. Zar oni nisu svi univerzalni ?

Poručio sam sa Temu CAT7 i CAT6A. Mislim da je sve to standardno za Ethernet, jer nije bilo nikakvih problema sa instalacijom. Mada ne odgovaraju za HDMI keystone iz nekog razloga (otvori desno od Mini PC-ja na slici), to tek treba da istražim i vidim gde glavi.

steta.. planirao sam jedan hdmi.. porucicu sa temu-a cat6a pa sta bude. :) hvala

Vrh Dno