Šta je novo?

3D podesavanja u catalyst-ima

Chinaski

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
10.03.2005
Poena
795
pozdrav
evo u cemu je problem:
kad se ode u catalyst-e i izabere 3D tab, moze da se bira kvalitet slike u Direct3d-u u OpenGL-u, u igrama. kod mene je do sad stajalo na sredini izmedju performance i quality. kad sam podesio na najbolji kvalitet prikaza (4xAA i 16xAF po defaultu) nista se nije promenilo u igrama. podesio sam i u Direct3D-u i OGL-u, sacuvao profil i potvrdio sa apply.
da li neko zna u cemu je fora?
ovo mi je bitno jer u nekim igrama nema podesavanja za AA i AF u video options.
inace, karta je X800.
hvala na svim odgovorima.

probaj da u 3d opcijama odes u CUSTOM i tu kod podesavanja za AA i AF svuda gde je stiklirano Application Preference ODSTIKLIRAS, tj. sam podesis koliki ce ti biti AA i AF jer ako igra u opcijama nema aa i af podesavanja, po defaultu ce koristiti ova - koja su ti u 3d opcijama stiklirana, zato - odstikliraj i sam podesi...
nadam se da sam pomogao

sad sam probao da sam podesim AA i AF i opet nista.
stavio sam 2xAA i 4xAF i sacuvao profil i apply i to za D3D i OGL i opet nista.
ajde ljudi pomagajte. nemoguce da niko nije ovo radio.

ako mislis na ATI Tray Tools sad sam probao i opet nista. kad misa stavim na tray ikonicu lepo ispise D3D: AA 4x; AF16x. i OGL: AA 4x; AF16x. igra u kojoj trstiram je Splinter Cell: Pandora Tomorrow i senke su reckave do jaja, a frejmovi su isti kao i bez ovih podesavanja, iako bi trebali da se prepolove. u igrama gde ima da se AA podesava u meniju radi normalno, tj. prihvati setonjanje, a iz drajvera i ATI tray toolsa nece nikako.
catalyst je 5.10.
ne razumem u cemu je fora?
jel moze neko da proba da ukljuci AA i AF iz drajvera pa da mi kaze da li se nesto desava?

Nije mi instaliran Control Center, ali sve je perfektno radilo. I mislim na Ati Tool.

sale prdez je napisao(la):
ako mislis na ATI Tray Tools...

Nije mislio na ATI Tray Tools nego na ATI Tool. Probaj i preko ovog progy-a. Nije puno "težak". 😉

@ Kisa:
nije ni meni instaliran Contorl Centar, pa ipak moze da se to podesi iz drajvera...
sad cu da potrazim ATI tool.
pozdrav
sad sam skinuo ATI tools sa neta (1MB), ali nigde nema da se podesava AA i AF?

Poslednja izmena:
sad sam probao i opet nista? ono sto je cudno je da i u drajverima napise 6xAA i 16xAF, a u igrama nista...

Desni klik na ikonu u taskbar-u pa će ti se pojaviti AA i AF mode... 😉

znam, znam uradio sam sve to, ali opet nista. vidi post br.10.

Nazad
Vrh Dno