Šta je novo?

3D naocare?

orange47

Slavan
Učlanjen(a)
25.12.2007
Poena
455
ima li negde kod nas onih 3D naocara koje rade po principu nazimenicnog zatvaranja levog i desnog oka?
jel bese za njih samo treba monitor sa bar 100Hz (ili bese 120Hz)?

Potrebna je minimum 3D Ready plazma na 100Hz ili 3d Ready LCD od 120Hz. Sto se monitora tice, trenutno je aktuelno ovo.

Imas kod nas u BH Nvidia 3D naocare i Samsung 22" RZ monitor na 120Hz...

hm pa ne mogu da se snadjem u benchshopu, jel moze direktan link?
hvala

Potrebna je minimum 3D Ready plazma na 100Hz ili 3d Ready LCD od 120Hz. Sto se monitora tice, trenutno je aktuelno ovo.

eh, moja plazma je "100Hz Double Scan", osecam da to nije to i da ona samo duplira sliku od 50Hz umesto da radi sa 100Hz na ulazu.. bah

Da, nazalost tih 100 Hz koji se reklamiraju nisu to shto treba da bi radio 3D... Inache svaka preporuka za Samsung 2233RZ monitor - slika je jako dobra (za TN matricu), a poshto podrzava 120 Hz imacete zaista vrhunski osecaj chak i kada budete u 2D modu: mish ide savrsheno glatko + ochi se mnogo manje zamaraju na istom. Poshto imam dual monitor konfiguraciju, najbolji pokazatelj kvaliteta 120 Hz je pogledati obichan monitor kroz 3D vision naochare - odmah se vidi kako treperi na 60 Hz 😉

Nema u bench shopu, ima u bench house-u 😀

Sve detaljno opisano u Bench House sobi.

cekaj, oni ocekuju da ljudi plate preko 200evra za naocare koje naizmenicno 'zatvaraju' levo-desno oko.
ccc..

Moram reci da ima za shta da se plati tih 200 evra (mada ovde koshtaju ispod 200 dolara, tako da u Srbiji definitivno deru). Kada sam za firmu kupovao prvi komplet 3D vision u kutiji je bilo sledece:
- 3D naochare
- IR predajnik
- 2 usb kabla (jedan za predajnik i jedan za punjenje naochara)
- torbica za naochare
- 2 ergonomska ulozka za razne oblike nosa
- krpica za chiscenje naochara
- disk sa drajverima

A poslednjih 2 para naochara su imali josh jedan DVI-HDMI kabl i josh jedan kabl koji ne znam za shta sluzi + knjizicu + jedan duzi kabl za IR predajnik (da bi mogao da se stavi dalje od kompa).

Naochare su zaista vrhunskog kvaliteta i veoma udobne za noshenje chak i ako nosite naochare pod njima (kao ja). Ako se porede s Xpand naocharima (koje imate u bioskopu) i koje koshtaju 60 dolara, ove nvidija su bar 2 puta bolje i udobnije.

pa dobro.. ja cu ipak da sacekam neke kineske-kopije-bolje-od-originala koje ce da rade i na 60Hz monitoru.
ako me zaboli glava tu je kafetin, a barem ce 3D fotografije valjda izgledati isto...

Nazad
Vrh Dno