Šta je novo?

3d model Beograda XV veka

Arahne

Čuven
Učlanjen(a)
09.07.2000
Poena
630
Moja oprema  
Laptop
Lenovo Thinkpad p50
Mobilni telefon
Samsung S9+
Pristup internetu
  1. Optički internet
Da li je neko prisustvovao prezentaciji 3d modela Beograda XV veka u Barutani u nedelju? Vashe mishljenje?

Nazalost ne :(
1. imash neki screenshot, nesto 'zahtevnije'
2. 3D model u vidu prerenderovane animacije ili je real-time 3D?

Mene vise zanimaju tehnicke stvari :)

gledao sam, tehnichki malo jadno ali svaka chast za detaljnost i propratnu prichu.. odnosno, da preformulishem, nije malo nego mnogo jadno, ali necu da pljujem ljude koji su se iscimali da to naprave i onda prikazuju za dz..

meni je to delovalo kao da su napravili mapu za recimo unreal engine (znachi taj kvalitet grafike) i onda snimili demo kako se krecu po mapi i to pushtaju..

a snimak ide sa dva projektora prikachena na pc, i gleda se pomocu 3d naochara, tako da teshko da neko ima screenshot (mada je bar pet hajvana slikalo fotoaparatima platno kad sam ja gledao, jedva sam izdrzhao da ne umrem od smeha)..

3D model Beograda XV veka - bas sam se primio na naslov, a onda 'ladan tus u vidu vudu dva! ;)

:wave:

Moglo je biti screenshotova, posto su delovi bili prikazani i na TV-u.

Posto film traje vise desetina minuta (koliko sam ukapirao), po meni je nerealno ocekivati fotorealisticnost, jer bi se tada cena animacije merila milionima dolara. Uzevsi to u obzir, mislim da je ovo izvrstan pionirski poduhvat.

traje nekih 15', i kao shto rekoh, mislim da nije animacija radjena od nule, nego da je iskorishcen engine neke igre ili tako neshto..

tekst chita lik sa b92 vesti, goran dimitrijevic.. chovek je stvarno dobar spiker..

Ako je to onaj film sa festivala kratkog filma imam ja dvd-u. Dosta je lose uradjeno ali svaka cast za trud. Receno mi je da je film radjen od strane samo jednog coveka tako da u tom slucaju nije lose...

Cool...

Ljudi..ovako stoje stvari.... informcije su iz prve ruke....

Ne radi se o animaciji.... Niste primetili... ali tokom svih predstava kod compa je sedeo mladic koji je vas je sve vreme vozao.... =)

Dakle... celu stvar tera NVIDIA Quadro FX .... na sceni se nalazi preko 1,5 miliona poligona koji se renderuju 2 puta!!! (znaci za levo i desno oko - separacija kako bi se i dobio efekat 3D-a) znaci... masina koja je bila u Barutani renderovala je oko 3 miliona poligona sa 4 layera tekstura uglavnom u velicini 1024*1024...
Sto se tice endzina... produkt je domacih autora i napisan je od nule...

Film prikazan na festivalu je nesto sasvim drugo...

Pozdrav... nadam se da sam vam malo priblizio celu stvar...

pozdrav...

Ne mogu da verujem da to nije to. Pojavili su se u skoro isto vreme i to bas iz XV veka :)

Pa vrlo prosto ... bas ova godina je 600-ta godina od kada je despot Stefan Lazarevic postavio Beograd za prestonicu...

I jedni i drugi autori su imali istu temu.... ;)

nemojte da pljujete gledao sam na tv metropolisu je bio dechko koji je uchestvovao u pravljenju toga ... kazhe da su se mnogo cimali da naprave bash onako kako je stvarno i bilo ... bez ikakvih ulepshavanja ... chista realnost ... pa mozda zato izgleda ruzhno ... mada opet nisam gledao ... al kolko sam cuo iz priche tog dechka ne treba pljuvati ... bash su se iscimali ...

Ja sam gledao sinoć reportažu na Studiju B sa događaja "dani Beograda", gde su se smenjivale animacije i snimci sa lica mesta, i po meni OK urađeno, tim pre što je dosta detaljno urađena mapa. Ne znam u čemu je urađeno, ali sumnjam da je neko pisao engine od nule, kad postoje gomila engina koji su lako dostupni. Taj posao bi onda trajao mesecima!

Ne to nije to sa Studija -b. To je radio samo jedan chovek, i tu je bio slobodniji pristup celoj ideji, ovo sa VR prezentacije je maksimalno verno radjeno (naravno koliko postojeci podaci o XV veku dozvoljavaju). Pozitivno je shto ce cela stvar ici dalje tj. ljudi pokushavaju da pribave mashine da bi se nastavio shiri deo zamka i spoljashnjost grada.

Vrh Dno