Iskren da budem, novi maksovi su shit sto se tice UI, ako ima noviju masinu mozes da instaliras neku noviju verziju i da sve UI stavri/icons/MS/functions, UI fajlove etc. iz 4-ke save-ujes, i sve prekopiras u odgovarajuci dir u novom maxu(malazi se negde/user/autodesk... dir) i imace prostu funkcionalnost UI max-a 4, sa podrskom max-a 2009 za plug-ins/rs etc. bar ja tako radim...
Sad ovo je donekle prazna prica posto to vec sve zavisi od mnogo faktora za koje mi ne znamo.
Definitivno treba da se modernizuje zbog plug-inova, rendering sistema, bolje iskoriscenosti memorije, procesora, graficke... Ali ne i UI koji je shit nikad veci 😀
Malo off i ljudska psihologija, iskljucivost u bilo cemu nikad nije donela neko poboljsanje, mora biti u mogucnosti da prihvati promenu, osim ako nije geek koji ce da se interesuje za tu tematiku i trazi po raznim forumima custom UI, sam pravi tako sto nauci kako se to radi ili mozda samo key bind da zna da promeni tj. da vrati na max-4(to su bas izmenjali)... Koliko god se ti trudio mislim da tom coveku neces biti od neke pomoci.
Hteo sam ovo jos sinoc da napisem ali nisam iz ovog razloga 😀 najbolje instaliraj i nista nemoj da zapitkujes, drndas i pokusavas sa budzenjem(moj prijateljski savet) da ne izgubis svu kosu sa glave saradjujuci sa takvim likom... POz