Šta je novo?

3D Max 4

• Začetnik teme Začetnik teme Kluzo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Kluzo

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2005
Poena
620
Treba da sredim komp liku koji se bavi enterijerom a bolesno je vezan za 3d max 4 i drzi na kompu win98 koji bih ja da ubijem, pa me interesuje da ova verzija stara 15-tak godina moze da radi npr na Win XP-u, imam i taj problem sto nemam instalaciju, ali cu se tu nekako snaci valjda, no neznam dali ce ovo cudo raditi na novijim OS.

Jesi ti to izgubio neku gadnu opkladu pa ćeš se za kaznu prihvatiti takvog posla?

Jesi ti to izgubio neku gadnu opkladu pa ćeš se za kaznu prihvatiti takvog posla?

Ne staj mi na muku, iovako me poterali neki maleri, odrzavao sam mu staru masinu, ali sveto pismo je bilo ne dirati u win 98 jer tu stoji 3d max4, e sad ja imam instalaciju win98, ali on nema instalaciju 3d maxa tako da moram da krpim postojeci i ja to radio u par navrata, pa crkla grafika ja zamenio jos jacom, onda Chieftec 300w posle 7.5g verne sluzbe ja zamenio i osposobio, pa onda mu spakujem gotovo identicnu 478 masinu i iskloniram staro i pocne da radi na novoj-polovnoj masini, pa posle 10-tak dana hard koji sam ugradio (visestruko istestiran star samo 2g 160gb ata) dobije bad sektore, onda vratimo staru masinu a ovu za bekap sredjujem....itd.

Ne znam šta da kažem, jer to će ići onoliko daleko kolko ti dozvoliš. Ne kapiram koja je tvoja satisfakcija za takav sizifov poso (dal ti je tast ili daje 50€ po dolasku), al ja to ne bi radio uopšte ni u kojoj varijanti. Šta ćemo kad ponestane hardvera na kom može da radi 98? A sve je stariji i sve će više da se kvari.

Probaj da googlaš za neke "old version" sajtove, Abandoware itd. Možda iskopaš neku instalaciju 3d maxa.

Sa srećom.

Čovjek je pitao da li će 3D MAX 4 raditi na novijem OS-u, koji on želi da instalira na kompjuter. Ne znam kakve vam još informacije trebaju.

Mašina na kojoj se instalira novi OS. Zašto ne može da se pređe na noviji Max? itd. itd...

Radi!

3ds max 4 radi odlichno na Win2K/XP. Samo mi nije jasno zashto se chovek drzi verzije 4 kao pijan plota?!?

Старији људи када науче на један програм (или одређену подверзију истог)... рецимо да промене не прихватају баш олако. Можда је то разлог.

^ Baš zbog toga, a i onog "bolesno je vezan za ..." bih ja isključio bilo kakvu mogućnost saradnje sa njim. Nek mu drugi neko zadovoljava opsesivno kompulzivne impulse...

Radiće sigurno, možeš i win2k da mu staviš što već rekoše.
E sad što se verzija samog maxa tiče, do verzije 9 je manje više ista stvar u interfejsu, menjan je kompletno SDK za plugin-ove i maxscript (u verziji 5 ili 6, ne sećam se tačno) a od tada (2009 verzija) interfejs je dobio kako tako veće poboljšanje (i usporenje, naravno). Mada, svaki pismen plugin se prepravi i za noviju verziju.

Možda je vezan jer ga je platio?

Ono sto sam ja iz svega ovoga naucio je da ljudima koji se u Srbiji bave enterijerom bas i ne cvetaju ruze u poslu...

Najbolje je da ubedis coveka da se modernizuje, jer ce tako podici svoju produktivnost i bice konkurentniji na trzistu...

Iskren da budem, novi maksovi su shit sto se tice UI, ako ima noviju masinu mozes da instaliras neku noviju verziju i da sve UI stavri/icons/MS/functions, UI fajlove etc. iz 4-ke save-ujes, i sve prekopiras u odgovarajuci dir u novom maxu(malazi se negde/user/autodesk... dir) i imace prostu funkcionalnost UI max-a 4, sa podrskom max-a 2009 za plug-ins/rs etc. bar ja tako radim...
Sad ovo je donekle prazna prica posto to vec sve zavisi od mnogo faktora za koje mi ne znamo.
Definitivno treba da se modernizuje zbog plug-inova, rendering sistema, bolje iskoriscenosti memorije, procesora, graficke... Ali ne i UI koji je shit nikad veci 😀

Malo off i ljudska psihologija, iskljucivost u bilo cemu nikad nije donela neko poboljsanje, mora biti u mogucnosti da prihvati promenu, osim ako nije geek koji ce da se interesuje za tu tematiku i trazi po raznim forumima custom UI, sam pravi tako sto nauci kako se to radi ili mozda samo key bind da zna da promeni tj. da vrati na max-4(to su bas izmenjali)... Koliko god se ti trudio mislim da tom coveku neces biti od neke pomoci.
Hteo sam ovo jos sinoc da napisem ali nisam iz ovog razloga 😀 najbolje instaliraj i nista nemoj da zapitkujes, drndas i pokusavas sa budzenjem(moj prijateljski savet) da ne izgubis svu kosu sa glave saradjujuci sa takvim likom... POz

Ja radim po sistemu vezi konja de ti gazda kaze, on uporedo na XP-u koristi i verziju 11, no vise bi mi pomogo savet gde mogu da nadjem instalaciju za pomenuti program.

Pošto je to piraterija, nemoj to tražiti na ovom forumu.

Po Autodesk-ovom sajtu Kompani DigiTV je distributer za Srbiju, obrati se njima.

Ne može da se kupi tako mator program.
Možda "polovan" ali od distrubutera nikako - politika Autodesk-a.

Tad je još bio Discreet 3dsmax, ne Autodesk.

Nazad
Vrh Dno