Šta je novo?

3D mark prevara ili sta ?

Darkmatter

Čuven
Učlanjen(a)
27.12.2002
Poena
619
Mene u stvari interesuje ko tu koga u celoj toj guzvi
naime ja posedujem radeona 8500 le hercules ,gigabyte vrxp i procesor xp 1800 i 3D mark skor od tricavih 9000 kad ga max oc
i sad sve je to u redu kad ja uporedim sa njihovim oficijalnim rezultatima
medjutim kad odem i pogledam sta su likovi imali sa istom tom karticom i procesorom najezim se pa oni tuku radeona 9700 pro
e sad mene interesuje zna li ko o cemu se tu radi
mislim dali je i kakva je prevara u pitanju ?
Hvala na odgovorima

Ima svega

Mozda na stranim forumima ali kod nas ne verujem da neko radi takve stvari.Da bi imao veci rezultat potreban ti je i jaci CPU.
Na P4@2,6GHz HIS R8500 je davao nesto preko 10500.

Darkmatter je napisao(la):
Mene u stvari interesuje ko tu koga u celoj toj guzvi
naime ja posedujem radeona 8500 le hercules ,gigabyte vrxp i procesor xp 1800 i 3D mark skor od tricavih 9000 kad ga max oc
i sad sve je to u redu kad ja uporedim sa njihovim oficijalnim rezultatima
medjutim kad odem i pogledam sta su likovi imali sa istom tom karticom i procesorom najezim se pa oni tuku radeona 9700 pro
e sad mene interesuje zna li ko o cemu se tu radi
mislim dali je i kakva je prevara u pitanju ?
Hvala na odgovorima

Tvoj rezultat je sasvim ok
"tricavih" 9000:)

pa mislim

Ne mora da znaci ja je prevara, kao sto je Simpson H potreban ti je i jaci procesor ja sa Gigabyte-om Radeon 8500 LE i P4 na 2.97 (svezi rezultat, sutra jos vise ocekujem) 10924 markova. Tako da nista nije cudno taj tip koji je postigao 13900 i kusur sigurno mu je gurnuo vodeno hladjenje i sigurno ima full verziju 8500. A sto se tice tvog Hercules-a sa njim sam dobio nesto oko 9500 najvise. Tako da zavisi dosta i od proizvodjaca kartica i memorije na kartici samoj... Ali 9000 je za danasnje igrice ok, ali za overclocking i Radeona 8500 LE slab rezultat...

ja bih te zamolio da prvo procitas post pa tek onda da odgovoris
posto sam ja naveo da su oni imali mnogo vece rezultate sa istom karticom i istim procesorom
cheers

da ali

Slusaj me ovako. Kao prvo ja sam procitao tvoj post, a kao drugo i ja sam bijem glavu po kuci da doznam sta je uradio tip koji sa mojom karticom bije 13900 i kusur. Jos nesto da ti objasnim, postoji nekoliko poboljsanja skora 3d marka a to su: (Pre ovoga nisi pomenuo na kojoj magistrali rade ti procesori i kolika im je brzina memorije)

1. Windows XP
2. Directx 9
3. Service pack i svi drajveri za plocu zvucnu, itd.
4. Iskljucivanje pojedinih servisa u WInXp-u da bi dobio na brzini
5. Catalyst 3.0, ali Omega drajveri
6. Rage 3d tweaker
7. Dizanje voltaze na samoj kartici
8. Dizanje procesora, memorije, AGP magistrale itd...
9. Dizanje kartice i krece 3d mark 2001
10. Ima jos toga ali ne mogu sada trenutno da se setim ok

Sledeci put se prvo raspitaj kakvu je konfiguraciju imao tip koji se bije sa 9700, a posle pitaj da li stvarno ili nije. Naravno uvek ima laznjaka, a ima i manijaka sto je jos gore.... Bez ljutnje

U kojim i cijim snovima ATI8500 moze da se meri sa ATI9700?

Ispravka za 3D Mark se koristi Win2000.

Skor

Ispravka 2:

Kao sto se vidi na Madonion-u vecina korisnika ukljucujuci i mene dobili su svoje rezultate na WinXP-u, tako sam i ja najveci skor zabelezio na istom... Ali naravno moze se koristiti i Win2000. Ovo je slobodna zemlja zar ne ??? (Yeah right...)

Merenje 8500 i 9700

Apsurndo je meriti uopste 9700 sa 8500. Jer to ne moze ni u snu da se uradi... Ali ajde kada smo vec potegli tu temu

Re: Skor

jazza je napisao(la):
Ispravka 2:

Kao sto se vidi na Madonion-u vecina korisnika ukljucujuci i mene dobili su svoje rezultate na WinXP-u, tako sam i ja najveci skor zabelezio na istom... Ali naravno moze se koristiti i Win2000. Ovo je slobodna zemlja zar ne ??? (Yeah right...)

Vecina ljudi koristi WinXP zato sto na njemu se mozes i igrati i sve ali bolji skor se dobije sa Win2000.(nista licno)

e pa ovo je licno :)

Salim se naravno ali svi koji su se upisali na madonion ili vecina njih, imaju XP, a kod mene kuci ja dobijam takodje veci skor sa WinXp, ali zaista je nepotrebno da se krsimo oko toga. Ti svoj, a ja svoj windows...

PS: Ali daleko od toga da je WinXp najbolji.. Ja preferiram za ozbiljne poslove samo Win2000 tu se slazemo ...

Re: e pa ovo je licno :)

jazza je napisao(la):
Ti svoj, a ja svoj windows...

Ma i ja se drogiram istim OS-om kao i ti ali sam cuo ovde na forumu da je malo veci rezultat ako se koristi win2000 a mene inace mrzi da menjam sad vec raspadnuti XP za novi naravno XP.

Pazi ja moj windows instaliram bar jednom dnevno tako da mi nije tesko da provalim koji skor gde moze da se dobije.... Ali XP nikada necu da koristim za ozbiljnu primenu. Sinoc na primer sa spikao sa ortakom na netu znaci kamera mikrofon i igramo Colin Mcrea i CS preko interneta, e to je jedina fora sto mi se svidja u winXP, ali nikada za sebe...

jazza je napisao(la):
Pazi ja moj windows instaliram bar jednom dnevno tako da mi nije tesko da provalim koji skor gde moze da se dobije.... Ali XP nikada necu da koristim za ozbiljnu primenu. Sinoc na primer sa spikao sa ortakom na netu znaci kamera mikrofon i igramo Colin Mcrea i CS preko interneta, e to je jedina fora sto mi se svidja u winXP, ali nikada za sebe...
Pa kad stignes pored tog silnog reinstaliranja Windows-a da jos premeris skor? :confused:
Ili to mozda radis onako odokativno tipa brze mi rade animirani kursori :D

Ne bre brale

To se istestira jedno pola dana pa onda opet. Ok nije bas dnevno ali svaka dva do tri dana je sigruno.... Pa sta ti mislis odakle onda rezultati 3d marka od 10290, 10416, 10500, 10690, 10879, 10924 itd... Mislim da ne saljem sad slike uskoro i novi rezultat cekamo ... :D

Vrh Dno