Šta je novo?

3D Igre

• Začetnik teme denigaj
  • Datum pokretanja
D

denigaj

Guest
Ćao drugari!
Da li neko zna kako pustiti video igru u 3D-u (stereoscopic) evo i primer.

http://www.youtube.com/watch?v=mXDfnnQaxww

Posedujem LG 3D tv,HDMI kabl koji koristim za konekciju sa PC-jem,i grafičku kartu Nvidia GeForce GT 630 na kojoj postoje neka podešavanja stereoscopic 3D.
Da li ja mogu sa ovim da pustim igru u 3D formatu i kako.
Hvala svim dobrim ljudima!

Da bi pusto igru u 3D modu sa Nvida 3D Vision treba ti određen hardware

LG radi sa pasvinom tehnologijom, dok nvida koristi aktivnu, tako da po defu ne bi mogao da je koristiš, a da li može nešto da se smulja ne znam.
Ja imam projektor i koji nije po defu podržan od Nvida, ali sa zamenom driver-a radi ko zmaj, i narawski imam Nvida 3D cvike.
Ali mi je krš grafika GTX220, tako da mi služi samo za filmove

Poslednja izmena:
Čekaj, zar nije dovoljno samo da grafička na izlazu da SBS, ili OU sliku? Čini mi se da je to čista softverska stvar, bez ikakve veze sa hardverom. Osim što treba imati monitor, ili tv koji podržava 3D, naravno.

I ja mislim da to nema veze sa hardverom. Sama grafička kartica treba da da SBS ili OU sliku,posedujem 3D TV ali mi grafička ne daje te formate. U podešavanju Nvidia postoji jedan test koji kad probam lepo radi,daje 3D,ali kad startujem igru TV izbaci informaciju da je 3D isključen i igra krene normalno.

Čekaj, zar nije dovoljno samo da grafička na izlazu da SBS, ili OU sliku? Čini mi se da je to čista softverska stvar, bez ikakve veze sa hardverom. Osim što treba imati monitor, ili tv koji podržava 3D, naravno.

Upravo tako, za taj TV dovoljno je samo da grafika na tv pusti SBS ili OU sliku i zabava moze da pocne. Sticajem okolnosti igram se takodje na LG 3D tv-u povremeno i mogu ti reci da je skroz OK. Inace zavisi od same igre, da li njen engine ima podrsku za 3D kao i da li je opcija u samoj igri implementirana. Igra koju ti mogu preporuciti kao test za 3D, i koja 100% radi savrseno, je Crysis 2 i Crysis 3. Crytek je u obe igre ubacio punu podrsku za 3D, kako za nvidia 3d vision, tako i za "Side by Side", OU i druge, kroz sam meni igre imas opciju da aktiviras i izaberes koju 3D tehnologiju zelis i to je to, ostalo odradjujes na tv-u. ;)

Voleo bih u buduce da se sve vise igara pojavljuje sa ovim opcijama, za sada broj onih koje podrzavaju 3D je jako mali. Ako se dobro secam probao sam i poslednji deo Trine-a, i on ima podrsku i mogucnost da se izabere tip 3D-a.

Ako sam te dobro razumeo zavisi od igre da li se može igrati u 3D-u. Znači mora igrica da ima u podešavanjima 3D opciju.
Ne mogu se igrati sve igrice u 3D?
Daj neki spisak igara koje se mogu igrati u 3D.

Valjda će moći neke starije igre evo npr. U opisu drajvera stoji da može Assassin's Creed 2,a ja nigde nisam u igri našao da mogu da prebacim u SBS.

Poslednja izmena:
Napisao sam da je za Nvida 3D Vision potreban poseban hardware, što to je tačno.

Probao sam jednom prilikom Philips 273G LED koji radi sa AMD grafika, to je bilo baš tužno, vratio sam monitor posle 7 dana, jer AMD ne pravi direktno software podršku, nego to prepušta nekim indijancima, koji ne rade svoj posao.
Igra se preko njihovog software prebaci u HOU, i onda na monitoru se izabere 3D mod, pa se onda dobije "3D" slika.
Tehnologija je ista kao kod Nvida, tj aktivne su cvike, ali problem je što nikad nije bilo sihornizovano, slika za levo i desno oko, plus bilo kakav izvor svetlosti je bio super za epilepsiju.
Sa Nvida cvikama nemam nikakvih problema, sve radi savršeno, probao sam neki demo u 3D, dobro je izgledalo, inače čim se pokrene neki 3D naslov, odma je u 3D modu.
Takodje sam imao prilike da igram PS3 Mortal Kombat na LG TV-u , nije bilo loše.

Ćao drugari!
Da li neko zna kako pustiti video igru u 3D-u (stereoscopic) evo i primer.

http://www.youtube.com/watch?v=mXDfnnQaxww

Posedujem LG 3D tv,HDMI kabl koji koristim za konekciju sa PC-jem,i grafičku kartu Nvidia GeForce GT 630 na kojoj postoje neka podešavanja stereoscopic 3D.
Da li ja mogu sa ovim da pustim igru u 3D formatu i kako.
Hvala svim dobrim ljudima!

Ovakav stereoscopic kao sto si prikazao na linku je cross eye stereoscopic, i nisu potrebni neki specijalni rekviziti da bi to gledao u 3D. (ja to gledam obicnim fokusiranjem/ukrstanjem ociju)
Primer slike u tom formatu: http://xorsyst.com/wp-content/uploads/2008/09/3d-figures-06.jpg

Na Youtube možeš sam da izabereš kakav će 3D da pusti, tako da je kod tebe SBS, i njega možeš da gledaš sa crosseye tehnikom, ali od iste te dve slike TV ili Monitor pravi 3D, tako što za svako oko da posebnu sliku

A za crosseye najbolji primer:

Poslednja izmena:
User ericm ti je uneo zabunu postavivsi link sa nvidia sajta gde se pominje nvidia 3d vision, a to uopste nije za tvoj LG tv. Spisak nemam i ne znam ni da li negde postoji, jer sama 3d tehnologija nije bas u potpunosti prihvacena generalno, tako da ocekivati da veliki broj igara ima ovu podrsku je malo nerealan.

Ima jedan software uz pomoc prakticno skoro svaku igru mozes da pretvoris u 3D ali ne znam kako to u praksi funkcionise i radi, mozes da ga probas.
TriDef 3D
https://www.tridef.com/

A jel to djubre radi sa Nvidia grafikama?
Probaću pa javljam
EDIT:
Radi ovo čudo,prosto za nepoverovati. Još samo da se snadjem za full verziju programa sa nekog torrenta

Poslednja izmena:
za**** to ****** sa ukrstanjem ociju, lepo kupis Oculus Rift kad izadje, i bog da te vidi :smoke:

A jel to djubre radi sa Nvidia grafikama?
Probaću pa javljam
EDIT:
Radi ovo čudo,prosto za nepoverovati. Još samo da se snadjem za full verziju programa sa nekog torrenta

Sad sam proverio i video da program ima podrsku za preko 800 naslova, sto je zaista sjajno, samo nisam siguran u praksi, da li utice na samu igru i fps, da li povecava zahtevnost i slicno. Evo nasao sam narodnu verziju poslednje v6.1 pa cu da probam i javljam. ;)

Probao sam jedno 4-5 igrica i dobro odradjuje posao,samo igra postaje mnogo zahtevnija. Ja sa mojom slabom grafikom moram da smanjim rezoluciju da bih mogao da igram normalno.
Ajde mi pošalji link na PP za tu narodnu verziju

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno