Šta je novo?

3D HDTV

Učlanjen(a)
17.11.2007
Poena
320
S obzirom da svi proizvodjaci sve agresivnije napadaju ovo trziste, koliko se uopste sada isplati kupovina HDTV-a koji ne podrzava 3d?
3D televizori jesu dosta skupi jos uvek i verovatno nece u skorijoj buducnosti spasti na cenu aktuelnih 2D modela, ali koliko je realno ocekivati pad cena 2D televizora recimo do kraja ove ili pocetka sledece godine, usled sve veceg broja 3D modela? :trust:

Mislim da se to nikako neisplati, kada i ako ikada zavladaju trzistem onda ce kostati daleko manje i isplatit ce se kupovati, sada je to porez na budale, barem po mom misljenju.

pitajte Camerona šta misli o 3D televizorima, iako je najveći krivac popularizacije 3D-a verovatno je i najviše protiv ovoga što trenutno pokušavaju da nam uvale. tek će treća ili četvrta generacija televizora biti za kupovinu, ovo što se sad nudi je promašaj.

Omasovljenjem 3D televizora, cene "normalnih" neće padati nešto previše ispod današnje granice. Po toj logici bi smo sada mogli kupovati pentjum III računare za 15-ak evra. Ili PI za 3-4.

Kada 3D postane standard, "trodimenzionalni" će koštati k'o današnji dvodimenzionalni, a "dvodimenzionalni" više neće biti da se kupe.

Drugo je pitanje kada će 3D moći da se kod nas koriste svakodnevno u 3D modu?!? U Srbiji je još uvek i običan HD daleko od svakodnevnice.

Pa ne slazem se bas. Mislim da neki prelazni period sigurno postojati i da ce 2d i 3d televizori koegzistirati na trzistu jos dosta dugo.
Da preformulisem pitanje, da li je recimo moguce da ce 2d televizor koji sad kosta 1000e recimo pocetkom sledece godine, zbog konkurencije u 3d televizorima, kostati 600-700e?

Da li ima smisla kupovati 3d tv? Jel te nece boleti glava kada budes hledao u to? Ja kada sam pogledaj avatar i skinuo naocare nije mi bilo sve jedno posle par filmova sam se navikao, ali zamislite da 6h svaki dan gledate u to? Pa neki poremecaj ce biti"!

Neshto ne primecujem da sam poremecen iako vec 7 godina gledam 3D po 6-8 sati dnevno :d

Da li ima smisla kupovati 3d tv? Jel te nece boleti glava kada budes hledao u to? Ja kada sam pogledaj avatar i skinuo naocare nije mi bilo sve jedno posle par filmova sam se navikao, ali zamislite da 6h svaki dan gledate u to? Pa neki poremecaj ce biti"!
Ko sto ce da se oslepi ako se gleda pomracenje sunca ;(

A sada bez shale, od 3D stereo efekta losheg kvaliteta zaista moze da boli glava i ochi... Videcu ovih dana da se skrpim i elaboriram zashto i kako. Kvalitet stereo videa se tek sada standardizuje, tako da postoje sve shanse da vam uleti neshto shto su pravili neki amateri ili wannabe profesionalci, pa da vas glava zaista zaboli.

svi znamo za kineza koji je oslepeo igrajuci diablo 2 ko zna kolko na crtu sa nekim bednim refrashe rate ...
Ne mozemo zbog toga reci da se gubi vid od CRT monitora niti od Diabla :)

znaci ostao sam u cudu....bio u "EU" na letovanju, bogat gradic, mnogo shoping centara i prodavnica elektronike...i pazite, NIGDE...ali NIGDE nisam video 3D televizor u izlogu,a bas sam hteo da pokazem devojci koja 3D nigde na delu nije gledala (ni bioskop ni kod kuce...) i razocarao se.

Spanija je u pitanju,imaju one reklame SONY> 3D> MAKE BELIVE i tako te stvari, usao u exluzivnu prodavnicu sony-a nema ni traga ni glasa :I
u cemu je fora?! jel to samo u najrazvijenijim drzavama EU? ili oni to nemaju da izloze, tj ti televizori se moraju poruciti itd... gde je caka?! :)

Ne znam o chemu prichash, Moskva je preplavljena Samsung, LG i Sony 3D televizorima - ima ih u svakom trznom centru i svakoj vecoj radnji koja prodaje elektroniku.

eno u barceloni bio drug nedavno u onom glavnom tržnom centru na 7-8 spratova, ne znam tačno kako se zove bio sam davno, imaju i Samsungove i LG-jeve i panasonic-ove mada sony nisu imali. valjda bio prodan.
*** mogao si da uštediš i da je odvedeš do tehnomarketa :D imaju onaj C7000 i ako ih lepo zamoliš pustiće ti 3D.

ne znam šta bih komentarisao na to, stvarno

meni lično je to strašno

trebalo bi uskoro da se pojavi samsung 50c490 prvi 720p 3d tv. Cena bi trebalo da mu bude oko 100 evra vise od modela 50c450 koji kod nas kosta nesto preko 80K.

Veoma zanimljivo, ne bi bio los potez, ali opet moras da ulozis u 3D bluray player + naocare koje sigurno nece ici uz televizor. Linkuj sajt odakle si procitao vest ako ti nije problem.

Na koji nacin ovi 3d televizori prave iluziju 3d prostora? Je l' su isto potrebne one specijalne naocare, odnosno da li je ista prica kao i sa 3d filmovima u bioskopima? Ako jeste ista fora sa tim naocarima, pa zar to nije bilo moguce i na obicnom tvu?

Poslednja izmena:
Ovo u moju kucu moze da udje tek kada bude imao medicinski sertifikat, salim se.

Stvarno mi se 3D uopste ne svidja i moj stav je da ga ne bih kupio nikada, e sad sve se menja pa mozda i moje misljenje jednog dana.

Sve u svemu mnogo skupa zezancija jos uvek.

Dajte ljudi ;) Kad nista oslepeli do sada od onakvih crt monitora koje smo svi nekada imali ... nema da brinete za sve ostalo sto dolazi ..
Al za cenu se slazem plus nisam neki ljubitelj 3Da :)

Sve ce to lijepo propasti kao i mnoge druge gluposti koje su nam pokusavali uvaliti u proslosti.

@Tomazino, jel moguce da fullhd 3d tv od 50" kod nas bude oko 1000eura?! :/

to je nesto JAAAKO jevtino....
ali jaaaaaaaaaaaaaaaaaako!
i sad kad vidis 42" i ako vidis da je cena manja od 60.000,a pri tom da je fullhd je veeeoma ODLICNO....mislim, jako su skupe 1080p sprave.....jos kad dodas 3D.... pa nemoguce da ce biti ispod 150.000 ili 200.000 dinara

Poslednja izmena:
Da, C490 ce biti HDready 3D televizor. To je fakticki 50C450 sa 3D opcijom.

Vrh Dno