Šta je novo?

3870 vs 9600gt

Frenki87

Slavan
Učlanjen(a)
29.04.2008
Poena
301
Vidim svi usporedjuju 3850 sa 9600. Ja se trenutno dvoumim izmedju 9600 i 3870.
http://www.techspot.com/article/88-geforce-9600gt-versus-radeon-hd3870/page7.html
Na ovom linku se ni oni ne mogu opredjeliti, u nekim igrama ati dere u nekim nvidia. A negde su iste. Ja po istoj cijeni mogu dobiti obe pa me zanima ? Takodje sam razmisljao o 3850 sa pasivnim hladjenjem, da kuciste bude sto tise, ali vidim da je 9600 ispred 3850 pa cu preskociti. Znaci 3870 ili 9600 i zasto ?

hvala.

btw. u pitanju je ova atijeva
http://www.benchmark.co.yu/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=15430&oliver=5214

Poslednja izmena:
Prva iskrena izjava:) Svi drugi ili hvale jedan tabor ili imaju jednu od te dve u mashini pa im je teshko da priznaju da je to isto :)

Baš tako... negde je 3870 malko brži, negde je 9600GT. Dakle izbor po volji... i ceni naravno...

Lično, uzeo sam 3870 iz razloga što topao vazduh izduvava van kućišta, ali zato je širine dva slota...

U proseku su iste, tako da sta ti je simpaticnije. :) Ja sam uzeo 9600GT jer je jednostavno bila jeftinija. Mada, ako imas iste cene, onda ili imas jaaaako dobru cenu za 3870 ili losu za 9600GT, posto je ova druga u proseku svuda jeftinija.

Kako stoji situacija sa zvukom kroz HDMI? Da li je to kod NVidije nemoguce? Da li se kod ATI-ja pojavi nova zvucna karta u sistemu? Kako se bira koja ce zvucna da radi? Ja imam pored kompa LCD TV povezan na HDMI i hteo bih da mogu da mu posaljem i zvuk kroz kabl, a za muziku i posebne filmove da idem preko zvucne na stub.

Kako stoji situacija sa zvukom kroz HDMI? Da li je to kod NVidije nemoguce? Da li se kod ATI-ja pojavi nova zvucna karta u sistemu? Kako se bira koja ce zvucna da radi? Ja imam pored kompa LCD TV povezan na HDMI i hteo bih da mogu da mu posaljem i zvuk kroz kabl, a za muziku i posebne filmove da idem preko zvucne na stub.

ATI-jeva nova generacija grafičkih karata baš zbog nabrojanih stvari ima u imenu ispred broja HD. U sistemu se pojavljuje nova audio kartica, te iz audio properties-a biraš koju ćeš u datom trenutku koristiti.

Vrh Dno