Šta je novo?

3870 vs. 4770

maric62985

Slavan
Učlanjen(a)
25.07.2008
Poena
360
Moja oprema  
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S22 Ultra
Pametni uređaji
Xiaomi Mi Robot
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Kolika je realno razlika izmedju ove dvije grafe?Znam da sve zavisi od modela do modela i jedne i druge ali me interesuje samo generalno koliko se razlikuju.Tacnije dal je razlika u cijeni opravdana posto koliko sam uspio da vidim ta razlika je 40-ak evra!Ako grijesim ispravite me.

Kolika je realno razlika izmedju ove dvije grafe?Znam da sve zavisi od modela do modela i jedne i druge ali me interesuje samo generalno koliko se razlikuju.Tacnije dal je razlika u cijeni opravdana posto koliko sam uspio da vidim ta razlika je 40-ak evra!Ako grijesim ispravite me.

Ako ima da se nadje uzmi 4770, nesto malo je brza od 3870 ali manja potrosnja zato, ili neki 5750 i 5770, ali cena je jos uvek malo bezobrzna...:d

Ako ima da se nadje uzmi 4770, nesto malo je brza od 3870 ali manja potrosnja zato, ili neki 5750 i 5770, ali cena je jos uvek malo bezobrzna...:d

ja trazim neku povoljniju varijantu pa ako je 3870 malo slabija onda mi se dosta vise ona nego 4770.mijenjao bih ovu moju grafu iz potpisa.kolika je razlika izmedju nje i 3870?cini mi se da je 3870 kudikamo jaca.dal ce ovo moje napajanje(chieftec 400w) biti dovoljno za 3870 posto si rekao da dosta trosi?

3870 je dosta dosta bolja od 8600gt... 400w mislim da ce biti na granici pogotovu ako je napajanje nesto starije. Zato ti kazem juri neki 4770, trosi ko sibica u odnosu na 3870

a sta mislis kakva su lc napajanja?razmisljao sam da uzmem jedno od 550-600w.jeftinija su od chieftec-a i cm-a a cuo sam da su skroz ok.

e sad vidjoh da ti koristis jednog lc-a.taman da mi preneses utiske.
tnx

a sta mislis kakva su lc napajanja?razmisljao sam da uzmem jedno od 550-600w.jeftinija su od chieftec-a i cm-a a cuo sam da su skroz ok.

U obe svoje masine imam LC GP3 seriju. LC6460GP3 460w i LC6650GP3 650w, za te pare ja zadovoljan. Nema problema zujanjem, cvilenjem i sl. kao sto se pricalo za LC, sto je najbitnije tisinaaa...:smash:

3870 , 512mb , referentna

gpuz_oc.gif
power_peak.gif
crysis_1024_768.gif

4770 , 512mb , PCS

gpuz_oc.gif
power_peak.gif
crysis_1024_768.gif

texel fillrate je na strani mladje kartice zbog 2x vise SP , ali bez starca nema udarca. :)

Poslednja izmena:
stvarno ne znam, samo zitiram techpowerup :)

a sad bez zezanja - 4730 oc na 830/4400 , koja je na tim taktovima kao 4770 na defaultu , je PRIMETNO sporija od 3850 na 780/1900 .
Testirano vise puta na obe konfiguracije .

naravno da je glupost reci da je, recimo, 4850 slabija kartica od 3870 , ali one se realno razlikuju samo po broju SP
proizvodni proces je isti 55nm. u nekim /starijim/ igrama se razlika u teselaciji ne oseca .
tako da u njima 3870 moze da parira bez problema .

Poslednja izmena:
e da pa i meni se tako cini,samo kako!?

stvarno ne znam, samo zitiram techpowerup :)

a sad bez zezanja - 4730 oc na 830/4400 , koja je na tim taktovima kao 4770 na defaultu , je PRIMETNO sporija od 3850 na 780/1900 .
Testirano vise puta na obe konfiguracije .

naravno da je glupost reci da je, recimo, 4850 slabija kartica od 3870 , ali one se realno razlikuju samo po broju SP
proizvodni proces je isti 55nm. u nekim /starijim/ igrama se razlika u teselaciji ne oseca .
tako da u njima 3870 moze da parira bez problema .

Bez zezanja , evo nasao sam jedan uporedni testhttp://www.ultimatehardware.net/ati/msi_radeon_hd_4770_page2.htm
razlika izmedju 4730 i 4770 je od 15-20%.
Sad iz iskustva govorim da se 4770 jako dobro klokuje :) , a i fino je ladna

Poslednja izmena:
4770 je 40nm (GPU) karta. Trosi manje, hladnija je i tisa. Cak su i referentne apsolutno necujne.
Ako mozes da nadjes negde 4770 kartu (izgleda da je nestasica), definitivno moja preporuka ide za nju.
Ako nema nigde da se kupi, onda se bolje stisni jos malo, sacekaj da padnu cene pa idi na 5750 ili 5770.

^ x2 !

4770 i 5750 su trenutno najoptimalniji izbor za kupovinu graficke .

Veoma su brze, imaju UVD2 , a i preostane ti prilicno struje za overklok procesora.

@uruk,
o tom testu sam i govorio , 4730 je debelo overklokovana kao 4770 na default, zbog upola manje RenderBackOutput -a
/8 , veliki botlnek , takodje 8 ROP-a ce imati i novi 5670 , po mom iskustvu, izbegavati /

burazer mi ima isto napajanje kao i ti (chieftec 400 w) i nakacio je MSI R4870 bez problema,a ja imam thermaltake 420w i pazario gainward 4870,koju sam na isto nakacio!tako da,bez razmisljanja oko struje,mozes da pazaris i jacu od 3870 i 4770!dodaj jos 40 e,ako ti nije veliko cimanje i uzmi gainward 4870,koji kosta 100 e now sa 3 godine garancije! :)

Poslednja izmena:
Ta napajanja od 400 i 420W nece josh dugo sa takvim karticama... Mislim imam i ja na poslu jedno napajanje od 450W koje (josh uvek) tera 8800GTX, ali ostala napajanja od 400 i 420W na koja su bile prikachene kartice tog kalibra su sva umrla :( Jedno od njih je bilo i TT 420W.

ne zezajte se ni slucajno sa 4870 i 400w napajanjem.

za tu karticu je minimum napajanje sa 30A na 12v grani.

Ne znam gde ste iskopali one tabele ali ono nema veze sa zivotom, ni FPS ni potrosnja koja je za ceo sistem a ne za graficku... Dakle, o cemu pricate uopste?

Ne znam gde ste iskopali one tabele ali ono nema veze sa zivotom, ni FPS ni potrosnja koja je za ceo sistem a ne za graficku... Dakle, o cemu pricate uopste?

Ne se uzbudjavaj ;) Nisu oni krivi sto stavljaju retardirane tabele na net pa zbunjuju ljude...mada da je neko stao i pogledao tu tabelu kako treba svatio bi da nesto tu ne shtima :trust:

na techpowerup com .

data su i objasnjenja , na kojoj konfiguraciji, itd.
kako to da je 3750 , sa starim drajverima , bolja od 4770 sa novim , u crysis 1024x noAA noAF ? - beats me !

evo jos jedne svezije tabele. ovog puta individualna potrosnja, bez resto masine-

power_maximum.gif

ako ovo laziraju, brzo ce poceti i GPU-z :eyebrows:

Ne uzbudjujem se ja uopste nego ne vidim poentu da se toliko dugo mlati prazna slama. Dosta ljudi ne zna i gledajuci ovu temu i one grafikone izvuci ce pogresan zakljucak i napravice losu kupovinu. A usput neko moze lepo da ih iskoristi i uvali im ko zna sta. I svo to vreme niko ko se razume da kaze da su to baljezgarije najobicnije i prekine to.

Uglavnom, ponovicu ono sto sam bar 10x rekao ovde na forumu. Novije igre vise vole novije graficke. Tacka.
Naravno u moru modela ima dobrih slucajeva gde je vrh starije generacije brzi od nove srednje klase ali razmisljati o kupovini grafike koju su 2 generacije pregazile je apsolutno suludo i cisto bacanje para.

Ne uzbudjujem se ja uopste nego ne vidim poentu da se toliko dugo mlati prazna slama. Dosta ljudi ne zna i gledajuci ovu temu i one grafikone izvuci ce pogresan zakljucak i napravice losu kupovinu. A usput neko moze lepo da ih iskoristi i uvali im ko zna sta. I svo to vreme niko ko se razume da kaze da su to baljezgarije najobicnije i prekine to.

Uglavnom, ponovicu ono sto sam bar 10x rekao ovde na forumu. Novije igre vise vole novije graficke. Tacka.
Naravno u moru modela ima dobrih slucajeva gde je vrh starije generacije brzi od nove srednje klase ali razmisljati o kupovini grafike koju su 2 generacije pregazile je apsolutno suludo i cisto bacanje para.

svako ko je malo ozbiljniji i koga stvarno zanima tema moze da primeti da su oni grafikoni budalastina i da moze da ih popushi jedino redardirana shipanza ili ameba. Po njima ispada da si 3870 i 8800 najace karte ikad napravljene sa najvecim fps-om u igrama, mozda i jesu onda bile kad su napravljene, al su i kostale , a ne ko danas mozes ih naci za tepsiju ribe .

Poslednja izmena:
Vrh Dno