Šta je novo?

3870 - Problem sa promenom rezolucije....

Nabukodonosor

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2003
Poena
865
Pozdrav. U pitanju je MSI HD3870 graficka, DirectX 9.0c, WinXP Sp2, Catalyst 7.12 CP. VRLO cesto mi se desava sledeca situacija da npr. nesto radim u drajverima, npr. podesavam TV izlaz, znaci nesto skroz bezazleno, i onda, kao sto mi se malopre desilo, startujem Call Of Duty 4 i vidim da su se podesavanja za grafiku vratila na 640X480, a inace su 1680X1050. Odem da vratim u opcijama rezoluciju, ali imam maximum 1024X768 (!?). Izadjem iz igre, kad i desktop se vratio u tu rezoluciju, i ne moze da se poveca, to je maksimum. Jedino sto pomaze je reset, i tada se sve vrati samo u normalu. Ovo mi se desilo jedno 10 puta u zadnjih mesec dana. Cak mi se cini da mi se to desavalo isto i sa 8.1 drajverima. U cemu je problem?

EDIT: Ipak sam se setio da zadnja dva puta sam morao da reinstaliram drajvere, jer nije reset pomogao.

Poslednja izmena:
Da nisi možda uključio clone mod dok si čačkao oko TV out-a?

Kako to mislis? Pa jeste mi ukljucen clone mode, zato sto gledam filmove sa kompa preko tv-out. Radio sam to sto puta pre toga. Nista narocito.

Pitam zato što je za TV obično maksimalna rezolucija 1024x768, pa možda ima veze sa time.

Imao sam sličnu situaciju! U COD4, PES8.... max rezolucija 1024x768. Pošto sam za TV out koristio Ati Tray Tools u njemu je ostalo uključeno da grafika šalje sliku na TV. Kad sam to isključio podešavanja za rezolucije u igrama vratila su se na normalu. Ne znam kako kod tebe neće. Drajveri su bili mao stariji, 7.10-7.11, ne sećam se tačno.

Poslednja izmena:
Pošto sam za TV out koristio Ati Tray Tools u njemu je ostalo uključeno da grafika šalje sliku na TV. Kad sam to isključio podešavanja za rezolucije u igrama vratila su se na normalu.
Nisam te brate nista razumeo. Jel mozes malo preciznije da objasnis?

Za grafiku sam instalirao (nemam je više) samo drajver (valjda 7.10) bez Catalist Control Centra. Što znači da mi je za overklok i TV out potreban neki drugi software. Zbog toga koristim program Ati Tray Tools. Znači problem je bio taj da sam u ATT-u ostavio uključen clone mod za izlaz na TV ili kako se već zove kod ATI-ja. Ako si nešto petljao oko TV-out opcija, možda je problem u tim podešavanjima.
Jel sad malo jasnije? 😉

Poslednja izmena:
Sad jeste.

A nisam nista petljao oko tv outa vec sam samo podesio da imam full screen sliku na tv-u. Nista vise.

Podesavanja i nista drugo, a ako vec ne znas sta si prckao po CCC-u onda uzmi i lepo reinstaliraj driver. Znaci brisi sve i ponovo instaliraj, i pamti sta si gde podesavao i koje su default-ne vrednosti, da bi u ovakvim slucajevima mogao da ih vratis...

Sad sam citao moju poruku da vidim gde sam napisao da ne znam sta sam prckao po ccc-u. Ja tacno znam sta sam prckao, i nije mi prvi put da podesavam grafiku.

...pa nista onda vrati setovanja u rikverc 🙂, ako nije radilo nakon toga onda je tu greska, a ako nije radilo i pre toga sve jedno probaj sa reinstalacijom. To traje desetak minuta sa ciscenjem registry-ja, krace i manje nerviranja nego dok ovako provalis sta ne valja.

Ja sam to uradio jedno 10 puta ali uvek isto. Formatirao sam disk juce, tako da sam resio to. Ali stvarno mi nije jasno.

Nazad
Vrh Dno