Šta je novo?

3850x2

DecllipteR

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
04.07.2008
Poena
169
Sta mislite o njoj? HOtje motji da je tera xsilent power 400w napajanje?

Uh, ja se nebi zezao sa njom na tom napajanju nikako. Bez kvalitetnih 500W ne bih je prikljucivao.

Gde to nađe, bila je retka ptica i kada se pojavila?

U svakom slučaju Asus je za svoju HD3850X2 preporučivao napajanje od realnih 600W. To je možda malo preterano, ali sećam se po testovima da je svaki sistem u Full Loadu sa tom karticu trošio oko 350 ili više. Kada bi to napajanje isporučivalo PRAVIH 400W onda bi možda i moglo, ali čisto sumnjam.

Ja ne bih uzimao tu kartu u ovom trenutku, jedino ako je ne dobijaš u nekoj povoljnoj kombinaciji. Brza jeste ali skalira neujednačeno a imao boljih i bržih (i sa slabijom potrošnjom) varijanti za manji novac. A uostalom, na pragu je i HD5000 serija. ;)

Poslednja izmena:
Nikako, ulaganje u napajanje bi ti pojelo budzet, a trebace ti minimalno 550W kvalitetnog napajanja, sto nema ispod 6000-7000 din. Jedino ako je dobijas za dzabe ;)
Ilil uzmi 4890 (ako mozes Sapphire Toxic) ili cekaj 5850.

Nikako, ulaganje u napajanje bi ti pojelo budzet, a trebace ti minimalno 550W kvalitetnog napajanja, sto nema ispod 6000-7000 din. Jedino ako je dobijas za dzabe ;)
Ilil uzmi 4890 (ako mozes Sapphire Toxic) ili cekaj 5850.

Dobijam je za 70e!?

To je super cena!

Ali razmisli , Dx11 postaje novi standard.

Dobijam je za 70e!?

TO je mnogo jeftino...pod uslovom da je nova itd...ali kao sto su rekli pre mene ljudine,treba ti jache napajnje,barem 500W! posto je ipak X2,to znaci +60 Eur na tu cenu,sto u globalu jeste 130Eur,a to nije ni toliko puno kad bolje razmislim,jer za svaku 4800+/gtx seriju bi ti svakako trebalo opet novo napajanje,ako nisi neki preterani gejmer,sto da ne....

Kartica je nova i rezervisana je ,stize u ponedeljak :) Hvala svima

A napajanje imam cooler master 450w valjda tje izdrzati... :) Sta u najkorem slucaju moze da se desi?

Pa u najgorem slucaju moze da ti izgori napajanje zajedno sa jednom ili vise komponenti. Taj CM nije nista posebno i rekao sam ti da ne uzimas tu grafu, nije to napajanje za nju.
Srecno sa 3850x2.

s obzirom da je kartica nova, ekstra je cena.......a vidim da nemas konfu pretrpanu nekim komponentama tako da ce je taj CM terati bez problema

Ako nije tajna koliko si je platio? Bilo je po 70eura i 4870 karti polovnih ili 4850 novih za 75.
4870 sa 512MB "satire" tu 3850x2, a manje trosi.

Daj meni neku 4870 za 70e, uzeo bih jedno desetak komada :smash:

pa vidiš da je napisao "bilo je"
bio sam i ja nekad debeo a sad sam žgoljav, ali ne žalim se

Pa tesko da je bilo 4870ica za 70evra bilo kad i bilo gde :d Mislim, daj budimo malo realni ...
Ja bolje da ne pricam po koje je pare bilo novih 4850 i 4870 karti u NS. No dobro, sada nema, bice opet. Sada nekako svi cekaju da 5850 udje u kategoriju "do 200" pa da se zanovi grafika. :D

Ja bolje da ne pricam po koje je pare bilo novih 4850 i 4870 karti u NS. No dobro, sada nema, bice opet. Sada nekako svi cekaju da 5850 udje u kategoriju "do 200" pa da se zanovi grafika. :D

Pricaj slobodno, vole ljudi price za decu :d

Stvarno mislis da mozes da nadjes ati radeon 4870 za 70e? Aj daj neki kontakt da uzmem 100 komada pa da se obogatim :D

A napajanje imam cooler master 450w valjda tje izdrzati... Sta u najkorem slucaju moze da se desi?

Ja sam ranije imao konfiguraciju sa sasvim solidnim napajanjem i trajala mi je godinama i desilo se da je izgorela zajedno sa celim kompjuterom.

Probudio sam se i osetio da nesto gori i od mog lepog kompjutera je ostalo samo par neistopljenih jupera na HDD-u LOL.

Jedina stvar gde ne treba da stedis na parama ti je napajanje , a dobro ti je i da kupis neki UPS za 50 EU.

Bacene pare taj 3870x2, ono kao kada pustis vodu u WC-u :wc: , bolje da si uzeo 4850 za 75 evra, sto se cena tice bilo je 4870 za oko 8000 dinara, kazi ga 82-3 evra, sada nema i pitanje je da li ce skoro biti, sve to u Gainward izvedbi.

Sto je najgore cak ti je i Peja rekao, ali dobro, svako ima pravo da radi sa svojim parama sta zeli.

@GoranM

Po toj ceni bih uzeo 2 komata za mene, da ih stavim u masinu. Nazalost nisam nasao po toj ceni, pa sam uzeo jedan Gainward GS sa giga memorije za 120e, glanc nov :d

@Prostreet

Nije 3870x2 vec 3850x2. Inace 4850 nije nesto primetno brzi, moze da se vidi po testovima na netu, ako im je verovati. Sto se tice same kartice nisam je prodao DeclipteR-u vec nekom drugom. Kada sam video da se raspituje ovde za samu karticu, probao sam je kod drugara i napisao mu moje misljenje, gde je krajnji zakljucak bio da uzme 4850 za 70-80 evra. Ipak nije sve u parama :wave:

Pricaj slobodno, vole ljudi price za decu :d

pazi ja isto nisam verovao da su bile za te pare ali kad sam saznao ko i zašto ih je dobio baš sam se žešće iznervirao. bila je priča da je uvoznik bukvalno podelio svojim najvrednijim dilerima 4870GS za neke nenormalne pare. pazi nije im bilo dovoljno što su nas smrtnike pljačkali sa nenormalnim cenama u maloprodaji, nego su još dobili i poklon od uvoznika za tu pljačku. naravno ovi koji su prijatelji(iz koristi) sa tim dilerima još su više iskoristili to prijateljstvo i dobili te kartice za takve pare.
a ja nikako da nađem neke koje bih mogao tako da iskoristim, a čak kad bih to i uradio sigurno se ne bih hvalio tu po forumu i nervirao poštene ljude koji su legalno opljačkani.

inače ovo za 5850, ja takođe čekam da padne ispod 200e ali neka sa Dirt-om u bundle-u, *** da imam bar jednu originalnu igru :d

pazi ja isto nisam verovao da su bile za te pare ali kad sam saznao ko i zašto ih je dobio baš sam se žešće iznervirao. bila je priča da je uvoznik bukvalno podelio svojim najvrednijim dilerima 4870GS za neke nenormalne pare. pazi nije im bilo dovoljno što su nas smrtnike pljačkali sa nenormalnim cenama u maloprodaji, nego su još dobili i poklon od uvoznika za tu pljačku. naravno ovi koji su prijatelji(iz koristi) sa tim dilerima još su više iskoristili to prijateljstvo i dobili te kartice za takve pare.
a ja nikako da nađem neke koje bih mogao tako da iskoristim, a čak kad bih to i uradio sigurno se ne bih hvalio tu po forumu i nervirao poštene ljude koji su legalno opljačkani.

inače ovo za 5850, ja takođe čekam da padne ispod 200e ali neka sa Dirt-om u bundle-u, *** da imam bar jednu originalnu igru :d

Ja koliko znam to se PIN oslobadjao lagera :d Ima ih i sad povremeno, eto ih one u Subotici sa 1giga ram-a za 120e, ipak je malo nerealno da se ta kartica nova prodaje po 100.

Nazad
Vrh Dno