Šta je novo?

3850 cudan problem

ed_hunter

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
22.07.2007
Poena
559
3850 nece da mi pruzi sliku na dvi dok ne udje u win... dok traje bios i onaj win logo monitor je na stand by, tek kad dodje do log on screena pokaze mi sliku... ako povezem monitor analogno, sve radi ok...
da li se nekom desavalo mozda ovako nesto nekad? kako bi moglo da se resi?

hvala

Ajd da ja lupim, nisam siguran, ali mislim da je to normalna pojava, da nema slike dok ne ucita "ne znam tacno sta"; cini mi se da je bila neka prica o tome ranije na benchu...

Najbolje sacekaj da ti objasni neko ko zna vise od mene :)

Meni bi to bio vise nego dovoljan razlog da smesta promenim karticu za neku koja to moze da radi.
Znaci, jeste problem.

Cekaj, i ovo je problem?!?!? Hahahaahahaahahahaa
ne znam sad da li je neispravna kartica, ili je tako sa svim karticama.... ako je moja neispravna mogu da je zamenim, posto imam garanciju, ali ako je ispravna, nece mi priznati.... drugu da uzmem ne mogu.... e sad ne znam da li je to kvar, ili je tako sa svim asus 3850 kartama....

Ja mislim da se vecina ATI-ja tako ponasa...

Ne bih rekao da je tako, kod mene nema tih problema.

ne znam sad da li je neispravna kartica, ili je tako sa svim karticama.... ako je moja neispravna mogu da je zamenim, posto imam garanciju, ali ako je ispravna, nece mi priznati.... drugu da uzmem ne mogu.... e sad ne znam da li je to kvar, ili je tako sa svim asus 3850 kartama....

OK, ajdemo drugim redosledom....reci mi da li kada posle toga dobijes sliku na monitoru desi da se slika izgubi na momenat pa se pojavi ili se nekad preko DVI-a slika izgubi totalno i onda moras da restartujes kompjuter? Ako ti sve radi kako treba a samo nemas sliku do log-on onda je verovatno stvar sa monitorom, mada je ovo minoran problem, ako uopste i jeste problem.

ATi 3870 => 19" TFT na DVI prikacen i sve normalno radi ...
Vidi se i prvi boot screen i sve ostalo pre windows-a

@storm..
Covek je napisao:
dok traje bios i onaj win logo monitor je na stand by, tek kad dodje do log on screena pokaze mi sliku...
Ovo jeste problem... kako da udjes npr u BIOS i podesis nesto kad nema slike na ekranu!? Nije do monitora.. ipak je do karte.

Meni se to desava ako mi je graficka povezana sa Tv-om,u ati toolu mi je namjesteno tv na clone a kartica na primary display.Cim iskljucim tv-out,normalno se dize win,cim ukljucim tv-out tek mi dolazi slika na log on-u.Mozda ti ovo pomogne u slucaju da ti je prikacen tv-out.Pozdrav

Aj udri del, probaj da udjes u bios

storm, nemam nikakvih problema u radu dok sam u win-u, jedino sto nemam sliku na dvi dok ne dodje do win-a, a na analog, imam uvek.... stavio sam x1950xtx u komp, i radi bez problema, pre toga sam imao x850xt i 7900gt sve preko dvi, i uvek sam imao sliku u biosu....

tv nije prikacen...

ma nista, nema veze, ionako ne diram bios, samo kad instaliram novi win, a tad cu da povezujem monitor na analog... sta da radim....

storm, nemam nikakvih problema u radu dok sam u win-u, jedino sto nemam sliku na dvi dok ne dodje do win-a, a na analog, imam uvek.... stavio sam x1950xtx u komp, i radi bez problema, pre toga sam imao x850xt i 7900gt sve preko dvi, i uvek sam imao sliku u biosu....

tv nije prikacen...

ma nista, nema veze, ionako ne diram bios, samo kad instaliram novi win, a tad cu da povezujem monitor na analog... sta da radim....

Analogni izlaz ti je primarni i uvek daje sliku, tek kada Win podigne drajver dobijes sliku na DVI, bilo je takvih ATI kartica ranije (ali jako retko i to ako se dobro secam samo od par proizvodjaca).
Ako ti smeta, sacekaj malo pa potrazi neki BIOS za nju ili probaj da je zamenis za neku od drugog proizvodjaca.

Aaaa, vidis da samo Ati to (ne)radi. NV nijedna nema taj problem :p
Mala sala ;)
U svakom slucaju, sve kartice na koje su mi se ljudi zalili za istu pojavu, bile su Ati.
Ni jedna Nvidia. Zato sam rekao ono gore.

Analogni izlaz ti je primarni i uvek daje sliku, tek kada Win podigne drajver dobijes sliku na DVI, bilo je takvih ATI kartica ranije (ali jako retko i to ako se dobro secam samo od par proizvodjaca).
Ako ti smeta, sacekaj malo pa potrazi neki BIOS za nju ili probaj da je zamenis za neku od drugog proizvodjaca.

Kod HD38x0 kartica i primarni i sekundarni konektori su DVI ...
Ja kad nakacim monitor na bilo koji od ova dva izlaza imam sliku u bios/boot-u.
Kod njega je problem verovatno kod same graficke ... posto monitor radi sa drugim karticama.
U svakom slucaju razlog za reklamaciju ... ako se ne vidi nista u bios-u.

3850 nece da mi pruzi sliku na dvi dok ne udje u win... dok traje bios i onaj win logo monitor je na stand by, tek kad dodje do log on screena pokaze mi sliku... ako povezem monitor analogno, sve radi ok...
da li se nekom desavalo mozda ovako nesto nekad? kako bi moglo da se resi?

hvala

Da li si probao da prikljucis monitor na drugi DVI na karti?

Da li si probao da prikljucis monitor na drugi DVI na karti?
jesam, opet isto....
meni je samo bio cilj da vidim da li se ovo jos nekom desavalo, posto prvi put vidim ovako nesto... a nisam siguran da ce da mi prihvate reklamaciju, posto je kartica savrseno ispravna, igre rade super, cak sam pomnalo iznenadjen kako dobro radi crysis...

Pa ti je malo 'moduj' da ne bude 100% ispravna.

jesam, opet isto....
meni je samo bio cilj da vidim da li se ovo jos nekom desavalo, posto prvi put vidim ovako nesto... a nisam siguran da ce da mi prihvate reklamaciju, posto je kartica savrseno ispravna, igre rade super, cak sam pomnalo iznenadjen kako dobro radi crysis...

Aaaa, oba su DVI kod tebe :d jutro pa slabo radi mozak...

Elem, tebi verovatno ne valja DVI kabl ili adapter (sta vec od ta dva koristis), a ne bi bilo lose da isprobas tu karticu na jos nekom monitoru da vidis kako se ponasa.

probao sam na jednom crt samsung 757dfx, i radi perfektno, ali to je analog, i kod mene na lcd kad povezem na analog radi, samo mnogo ruzna slika...

Zanimljivo da se i kod mene desava ista stvar, ali sam slucajno provalio da ako pritisnem bilo koje dugme na monitoru dobijem sliku.

probao sam na jednom crt samsung 757dfx, i radi perfektno, ali to je analog, i kod mene na lcd kad povezem na analog radi, samo mnogo ruzna slika...

A, evo napredujemo :d

Imas tri DVI standarda za kabl (adapter), verovatno proizvodjac monitora ili graficke nije u potpunosti ispostovao standard i ti ne dobijas sliku do trenutka podizanja drajvera u windozi jer tu proverava i tip monitora koji je povezan na graficku i budi ga iz stand by (sto rece PEPA SHUMAR, pritisnes dugme i monitor ukapira da treba da radi :d).

Nazad
Vrh Dno