Šta je novo?

3700vs3500

CaX

Slavan
Učlanjen(a)
06.11.2005
Poena
304
Ovih dana uzimam sledece komponente:

AMD64 3700 SanDiego (2.2mhz) 1024cache
Asus A8N-E
Crosair ili Geil 1gb 2.5ns a kasnije cu jos 1gb posto mi je dual ch
Za VGA se jos uvek razmisljam!

Zanima me kako bi ste vi reagovali da ste na mom mestu?
Da li bi uzeli 3500 Venice 512cache ili bi doplatili 15e i uzeli 3700 San Diego 1024cache

Moram da napomenem da upravo ovaj Venice dobija uravo ovog SAN DIEGA u vecini testova sto je malo zacudzujuce,mada razlike su minimalne.Nisam gledao testove igara mada mislim da ni tamo ne moze biti vece razlike!

Molio bih za vase misljenje.:cigar:
pozz

CaX je napisao(la):

Asus A8N-E

Da li bi uzeli 3500 Venice 512cache ili bi doplatili 15e i uzeli 3700 San Diego 1024cache

Moram da napomenem da upravo ovaj Venice dobija uravo ovog SAN DIEGA u vecini testova sto je malo zacudzujuce,mada razlike su minimalne.Nisam gledao testove igara mada mislim da ni tamo ne moze biti vece razlike!

pozz
Taj venice ne dobija ni u jednom testu,ovaj san diego(koji je u svakom slucaju bolja kupovina) koji je i u igricama bolji,a i u kompresiji,zbog veceg kesa.A za iste pare koje planiras da ulozis u masinu mozes da spkujes masinu sa dva jezgra(dualcore).;)

Poslednja izmena:
CaX je napisao(la):

Asus A8N-E

pozz
Prvo, neces moci da stavis 1 GB u single channel :d osim ako ne kupis module od po 1 GB.
Odakle ti to da je Venice brzi od San Diega koji ima samo dva puta vise L2 kesha ? U kojim to testovima ?
Pored svega, Diego se daleko bolje klokuje, sa manjim voltazama u proseku postize vece radne taktove. Ako kupujes Venice uzmi najjeftiniji 3000+ ili 3200+, koji je dosta jeftiniji od Diega 3700+ .
Ako pak dajes 200 i kusur evra za CPU, dodaj jos malo pa kupi neki dualcore.

P.S. kakva ti je to DDR1 memorija od 2.5 ns ? :d Mozda si mislio na Cas 2.5 ?

Poslednja izmena:
Ovde je San Diego bolji ili se skoro ni ne primecuje ta razlika:

http://www.benchmark.co.yu/vidito.php?sid=8542&oliver=2771&quale=5

Za ovo ns se izvinjavam mislio sam na cl a napicao drugo!
Za najslabiji AMD X2 procesor mi je potrebno da dodam tacno 100e u odnosu na 3500,a ja da imam jos tih 100 kupio bi dual 1gb.

Moja je greska bolji je San Diego (nebi za dzabu imao najbolje kodno ime single core-a - neukljucujuci FX koji se ustvari i pravi na osnovi San Diega),test je bio u sekundama a nisam ni video nego sam na brzine procenio da je "vise bolje".
Taj 1mb cache se oseca i to posebno u igrama ali u ovom slucaju nisam naleteo na testova u kojima je bas extra uocljiva razlika u odnosu 3500-3700!
U kompresiji 3500 je jaci od P4 630 za 135,a 3700 u odnosu na 3500 SAMO 004! -I to mi je neka prednost?
I ja sam pomislio da je 3700 dobar overclocker ali dovoljno je da vidim grafikon na kojem ga 100e jeftiniji 3200 cpu prestize u oc'

http://www.techgage.com/review.php?id=2790&page=3

Jos neko misljenje,dobre i lose strane?

Vrh Dno