Šta je novo?

3700+ vs 4000+

• Začetnik teme Začetnik teme iwcham
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

iwcham

Čuven
Učlanjen(a)
29.04.2005
Poena
660
Menjao sam plocu, memo, i procesor iz "moja masina" za Amd x2 4000+, memorija Pqi 1Gb DDR2 800Mhz Cl5, ploca Gigabyte GA-M55S-S3 /nf 550! Cudno, ali igre su bolje sljakale na staroj masini! Grafika je ostala ista, tj. x1950pro! Hahaha!:wall: Jedino moje laicko objasnjenje je da igra, npr nfs carbon radi na jednom jezgru, a ono ima 512k kesa manje od novog i 300Mhz manje takodje! Doduse, ostao stari win na Hdd-u, a ja ga jos nisam novi instalirao! Samo sam puko drivere za nf-550! Sta vi mislite!?

Poslednja izmena:
Sveza instalacija Win-a je obavezna kada menjas plocu, dakle reinstal pa onda izvodi zakljucke :wave:

I obavezan je reinstall sistema kada se prelazi na DC sa SC procesora. Jer windows podesava kernel tokom instalacije prema broju procesora!

Menjao sam plocu, memo, i procesor iz "moja masina" za Amd x2 4000+, memorija Pqi 1Gb DDR2 800Mhz Cl5, ploca Gigabyte GA-M55S-S3 /nf 550! Cudno, ali igre su bolje sljakale na staroj masini! Grafika je ostala ista, tj. x1950pro! Hahaha!:wall: Jedino moje laicko objasnjenje je da igra, npr nfs carbon radi na jednom jezgru, a ono ima 512k kesa manje od novog i 300Mhz manje takodje! Doduse, ostao stari win na Hdd-u, a ja ga jos nisam novi instalirao! Samo sam puko drivere za nf-550! Sta vi mislite!?

A kako si to primetio da ti losije radi NFS Carbon ?

Prvo, 4000+ X2 radi na 100 Mhz nizem taktu od 3700+, ako je u pitanju Socket 939 3700+, a ako je S754 onda je razlika 300 Mhz.

Drugo, driveri su optimizovani za multithreading, pa tako vecina igara bi trebala da ti radi brze na dual core procesoru.

Trece, Brisbane 4000+ je AM2 procesor i podrzava dual channel rad sa memorijom, sto znaci da ce ti igre zbog toga raditi brze, nego na S754 procesoru. Istina latencija DDR2 memorije je nesto veca, ali ako je podesis na 800 Mhz radi cak i malo bolje nego DDR400. Zbog veceg bandwidth-a igre u vecim rezolucijama umeju da imaju veci FPS na AM2 platformi nego na S754 i 939.

U najgorem slucaju igre bi trebale da ti rade bar kao na tom 3700+, ako ne i brze.

Prema tome, stavi sveze Catalyst drajvere, a ako treba reinstaliraj windows. Ono za podesavanje kernela prvi put cujem, koliko znam windows sam instalira multiprocesor acpi i pokrene rad u MP rezimu. Sam proizvodjac procesora kaze, da je za prelazak sa single core na dual core ili quad core potrebno samo da se updateuje bios na ploci i da se ubode novi procesor u socket. Pitanje je samo da li si na staroj ploci imao drugi chipset i da li je stara ploca ostavila neke svoje specificne drajvere u sistemu koji prave zbrku.

Ja sam bas ovde na forumu procitao da je reinstall obavezan.

Nazad
Vrh Dno