Šta je novo?

37" - 40" TV potrebna pomoc

Gorusica

Slavan
Učlanjen(a)
28.11.2008
Poena
302
Sta kupiti? Najvise bi se gledala televizija na njemu. Imam SBB. Naravno svremena na vreme i po koji HD film. trenutno raspolazem sa 80 000 din. Bitna stvar mi je da ima 2 godine garancije.

Pošto se nalazim pred sličnim izborom, 37-40", oko 50% bih se koristio za SBB, 25% DVD/DIVX plejer i 25% 720/1080 HD.

Rekao bih da tvrdiš da je plazma bolja za SD materijal od LCD-a? Zašto?

Koje su generalno mane a koje su prednosti plazme u odnosu na LCD?

Hvala unapred.

Jel me ti zezas ovim pitanjem? Pa imas sigurno preko hiljadu postova na benchu a da ne pominjem internet sa ovm tematikm, jos i posebnu temu plazma vs lcd. Plazma bolje skalira SD materijal od lcd, ima bolju crnu, jaci kontrast i prirodnije boje a problem burn-in je proslost dok je lcd bolji za desktop i ima najbolju sliku u prirodnoj rezoluciji. Mada i za FullHD opet je pozeljnije (a i skuplje) uzeti FullHD plazmu.

Ok za crnu boju, kontrast itd... ali i dalje ne vidim zašto bi plazma bolje skalirala SD materijal, kada se skaliranje valjda odrađuje u elektronici i onda samo prikazuje na ekranu? Pa ne skalira panel već elektronika? Jel grešim?

P.S. Može li i preporuka za neku 37-40" plazmu srednje klase (ako takvih nema, onda 42").

Poslednja izmena:
Izgleda da tu nije pitanje same elektronike vec tehnologije i ogranicenja iste. LCD daje best sliku kada svaki pixel ima sta da priakze ali kada treba vise pixela da se udruze da daju jednu tacku onda nastaje problem dok plazma ne pati od toga. Preporuka za 37" ili 42" je Panasonic PV80 ili PX8 ili ako mozes da se pruzis vise recimo 90k za PY8, to je inace 42" FullHD plazma.

Hvala najlepše...

Sa sam pogledao na sajtu Tehnomanije, Panasonic TH42PV8P je 79999din. Jel to ok ili ima negde i jeftinije?

Ono što me pomalo buni je rezolucija 1024x768, a format ekrana 16:9??? Kako to može, u čemu je poenta? Zar ne bi trebalo da je format ekrana identičan formatu rezolucije? U suprotnom pikseli nisu "kvadratni", pa bi slika stalno bila sabijena po vertikali? Ili grešim negde?

Da, pikseli su pravougaonog oblika.

Mora da se ode u radnju i da se pogleda sta ti je bolje, od teoretisanja nema nista.
Ja sam se odlucio za lcd i to je bila najbolja odluka za mene. SD prikaz je jako dobar ( jos bolji od kako imam iptv umesto ikom-a) na mom a656 sa zadnjim firmware-om(na kojem je dodatno poboljsan sd prikaz) To sto pricaju za kontraste i crnu boju ne pogadja ovu seriju 6 samsunga koju bi svima preporucio da uzimaju. Jeste pljunes malo vise kesha al ako ne planiras da menjas tv uskoro bolje uzmes full hd i ne brines. Zemenice ti cak i monitor. Desktop izgleda prelepo u 1920x1080 (zavisi na kojoj udaljenosti sedis).

Malopre sam gledao lotr prvi deo u 720p 8gb i pao sam na dupe koliko odredjene scene izgledaju dobro. Bas me zanima kako pravi blu ray od 50gb u 1080p izgleda..

Hvala najlepše...

Sa sam pogledao na sajtu Tehnomanije, Panasonic TH42PV8P je 79999din. Jel to ok ili ima negde i jeftinije?

Ono što me pomalo buni je rezolucija 1024x768, a format ekrana 16:9??? Kako to može, u čemu je poenta? Zar ne bi trebalo da je format ekrana identičan formatu rezolucije? U suprotnom pikseli nisu "kvadratni", pa bi slika stalno bila sabijena po vertikali? Ili grešim negde?

Cena ovog modela je dosta niza, evo pogledaj.

Inace mene zanima razlika u kvalitetu slike TH42PV8P, TH42PX8ES odnosno TH42PV80P.

:wave:

Da, u pravu si. proverio sam nije blu ray rip, tako sam ja pretpostavio da jeste. Svejedno je slika prilicno dobra, ja bi zeleo savrsenstvo al to nije moguce trenutno.

Poslednja izmena od urednika:
Sta biste preporucili, isto ovako za SBB i HD filmove.
Panasonic 42PY80 ili Samsung 40A656, cenu potpuno zanemarite(ista je).
Znam da generalno plazma ima prednost za gledanje SBB, medjutim ovaj 656 svi toliko dizu u nebo da pa ne znam kakav je on u celoj toj prici. Sakako cu otici da pogledam oba TV-a, samo se nadam da cu ih naci jedan pored drugog, sve ostalo nije pravo poredjenje. A656 sam vec video u radu i super je naravno, sa 42PY80 se jos nisam sreo.

Panasonic:
Prednosti - kontrast, dinamika, boje, prirodniji prikaz
Mane - veca potrosnja struje, manje ostar (mana same tehnologije)

Samsung:
Prednosti - ostrija slika, solidan SD
Mane - kontrast i sve ostalo gore napisano u poredjenju sa Panasonicom, "artificijalnost" slike

Ovo u vecoj ili manjoj meri vazi i za sva poredjenja LCDTV-a i plazmi.

Pogledaj Panasonic pa odluci. :)

Poslednja izmena:
Sta biste preporucili, isto ovako za SBB i HD filmove.
Panasonic 42PY80 ili Samsung 40A656, cenu potpuno zanemarite(ista je).
Znam da generalno plazma ima prednost za gledanje SBB, medjutim ovaj 656 svi toliko dizu u nebo da pa ne znam kakav je on u celoj toj prici. Sakako cu otici da pogledam oba TV-a, samo se nadam da cu ih naci jedan pored drugog, sve ostalo nije pravo poredjenje. A656 sam vec video u radu i super je naravno, sa 42PY80 se jos nisam sreo.

Prosle nedelje su u tehnomarketu na bulevaru imali oba, nisu bas jedan pored drugog, ali mozes pogledati pa videti koji ti vise odgovara. Problem je naravno kao i svuda sto im je izbor signala koji pustaju na tv prilicno jadan.

Da li neko preporucuje nesto osim panasonic plazme ili tog samsunga 656.
Jesu li toliko dobri ti modeli da ostalo ne valja. nijedan LG? Toshiba?
Ја бих ти препоручио Sony V4500 или W4000 серију (погледај моју машину из потписа), ал' то кошта доста ;).

Znaci vec je receno da je plazma bolja od lcd u prikazu sdtv-a dvd-a sa hd filmovima se kolju a sta je bolje za next gen konzole.Konkretno da li bi xbox-u bolje legla plazma ili lcd?Ovo pitam upravo zbog te price o rezolucijama,skaliranju,naleganju pixela...

Nije stvar primerka, nego tehnologije.

Aha, znaci svakoga ko kupi plazmu ce da zadesi ovo ? :)

Ne znamo u kojim uslovima je radio TV, da li je ispostovao burn-in period itd. Uostalom, neka svako izabere za sebe. :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno