Šta je novo?

$35 Android tablet na Indijskoj TV

• Začetnik teme Začetnik teme yooyo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

yooyo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
28.06.2005
Poena
730
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ne znam da li ste pratili pricu oko ovog uredjaja. Sada su ga prezentovali na TV i ta sprava zaista radi. Cena od $35 je za skolstvo u Indiji ako se porci 1M komada od proizvodjaca. Retail cena bi bila visa. Specifikacije:
- 2GB RAM,
- WiFI and 3G,
- microSD storage,
- kamera
- resistive touch screen
- mini USB
- mini SD card slot
- SMI card slot
- Video out
- 3.5mm audio out
- solar powered option
- Android OS

http://www.engadget.com/2010/08/11/35-tablet-makes-an-appearance-on-indian-tv-video/ pocev od 9:23

'Oću ja jedan...

Prvi tablet do sada koji bih ja kupio. Toliko je jeftin da se isplati nabaviti ga i koristiti kao poslužavnik za kafu ili čaj.

@chupo:
resistive touch screen znaci da nema multitouch. Za multitouch je potreban capacitive touch screen.

Realno za te pare ni ne treba očekivati capacitive ekran...

Ja mislim da je to greska, da ima internu memoriju 2gb, a ne 2gb rama.

Ne pominje se nigde multi-touch? To može da mu bude hendikep.
Za decu Indije od kojih mnoga bukvalno žive u kućama od kartona i jedva imaju i za leba (il' šta je već u Indiji ekvavilent :d ) ovo je Space Shuttle 😉

S druge strane kao što su i rekli Indijci iz one emisije ova sprava će imati upotrebnu vrednost za obrazovanje koliko dobar softvar za takve potrebe napišu, internet ili barem neka inclassroom 😛 Wi-Fi mreža mi takođe deluje neophodna.
Realno za te pare ni ne treba očekivati capacitive ekran...
Upravo tako, da ga ima cena bi mu bila možda i duplo veća.

Poslednja izmena:
Ja bih kupio dva komada odmah. Mada, ne znam za šta bi ih koristio 🙂

Surf, filmovi, igre u krevetu/fotelji, na putovanju, čitanje knjiga 🙂
Samo ga **** tako mali ekran :S: imam prvi Asus EEE sa 7" ekranom i znam koliko je to extra malo :-devil-:

To sve imam na PSP-u i Smart phone-u ali i u divx playeru nakačenom na suvozačevo sedište u kolima 😀

To sve imam na PSP-u i Smart phone-u ali i u divx playeru nakačenom na suvozačevo sedište u kolima 😀
Na kolikom ekranom i sa kakvim interfaceom? 😛
Touchscreen je ipak mama za to, a i Android pruža veće mogućnosti. Za knjige je bolja što veća dijagonala, što se mene tiče bez 9" nemamo o čemu da pričamo :d

Sve je to lepo ali nema teorije da će ova sprava da košta 35$. To su neke leve procene kao kada su trebali da plasiraju prve OLPC uređaje za 99$ pa skontali da ih to izađe mnogo skuplje i od kompjutera za gladnu decu sveta nastali netbukovi od 300$. Bilo bi dobro kada bi se isto desilo i sa tabletima tj. kada ne bi morao da jurim kineza po kojekakvim online prodavnicama nego kada bi mogao ko čovek da za 100$ više da kupim ASUS, Acer, MSI, Lenovo, HP i ostale.

Mozda je slucaj kao i sa onim jeftinim autom. Za indijsko trziste je jeftin (drzava "sufinansira" kupca) a kad (i ako uopste) se izveze, onda dobije trzisnu cenu...

Ministar je rekao da je to cena za 1M komada i to ako naruci drzava (tj. njihovo ministarstvo prosvete). Retail cena ce sigurno biti veca.

ako neko naidje na nesto slicno neka ostavi link!

mnogo me interesuje ove jeftine sprave (aka terminali)...

Za učenje, za to je ovaj uređaj i namenjen, i u tu svrhu napravljen.

Surf, filmovi, igre u krevetu/fotelji, na putovanju, čitanje knjiga 🙂
Samo ga **** tako mali ekran :S: imam prvi Asus EEE sa 7" ekranom i znam koliko je to extra malo :-devil-:

Vidite da Indijanska vlada hoće da ga napravi dostupnim svakom studentu. Sigurno ne da bi na njemu gledali filmove, igrali igre u fotelji i na putovanju. Da je sreće da svaka vlada na svetu ovako razmišlja, da obezbedi jeftin tablet za svakog studenta i da im sve knjige za školovanje da besplatno na njemu. Jedan student potroši ogromne svote novca za knjige. Lično sam osetio na svojoj koži jer sam prinuđen da kupujem strane skupe knjige, pošto na našem jeziku za moju nauku knjiga nema, odnosno postoje samo skripte. Pored knjiga ovakav tablet bi imao još bezbroj korisnih primena jednom studentu ukoliko se napravi specijalan softver za njega.

Da je sreće da svaka vlada na svetu ovako razmišlja, da obezbedi jeftin tablet za svakog studenta i da im sve knjige za školovanje da besplatno na njemu. Jedan student potroši ogromne svote novca za knjige.

A od čega bi profesori kod nas a i u svetu dodatno zarađivali? 🙂

Ima na ebay-u koliko hoces slicnih kineskih stvarcica , doduse za nesto vise para, ja sam se interesovao svojevremeno...

Na primjer "EKEN M001" za 50-60$ + dostava, pa potrazi.
Voljeo bih da neko kupi i prokomentarise upotrebljivost....

Za učenje, za to je ovaj uređaj i namenjen, i u tu svrhu napravljen.

Vidite da Indijanska vlada hoće da ga napravi dostupnim svakom studentu. Sigurno ne da bi na njemu gledali filmove, igrali igre u fotelji i na putovanju. Da je sreće da svaka vlada na svetu ovako razmišlja, da obezbedi jeftin tablet za svakog studenta i da im sve knjige za školovanje da besplatno na njemu. Jedan student potroši ogromne svote novca za knjige. Lično sam osetio na svojoj koži jer sam prinuđen da kupujem strane skupe knjige, pošto na našem jeziku za moju nauku knjiga nema, odnosno postoje samo skripte. Pored knjiga ovakav tablet bi imao još bezbroj korisnih primena jednom studentu ukoliko se napravi specijalan softver za njega.
Ma slažem se ja s tobom u potpunosti, ono sam samo naveo da bi' opravdao upotrebnu vrednost tableta 😀 ko god je gledao bar jednu Star Trek seriju razumeće o čemu govoriš ,)

Upravo za tu namenu 7" mi se čini premalo. I ja sam student i ja imam gomilu literature koju bi' radije čitao na tabletu, al' treba 10" da se ne bi čkiljelo 😛

Ma slažem se ja s tobom u potpunosti, ono sam samo naveo da bi' opravdao upotrebnu vrednost tableta 😀 ko god je gledao bar jednu Star Trek seriju razumeće o čemu govoriš ,)

Upravo za tu namenu 7" mi se čini premalo. I ja sam student i ja imam gomilu literature koju bi' radije čitao na tabletu, al' treba 10" da se ne bi čkiljelo 😛

ma naravno da može da se koristi za sve živo. ja sa druge strane mislim da je 7" ok jer možeš da menjaš veličinu slova... a 10 je mnogo veliko... 5 je mnogo malo. ovo je negde između, taman. 🙂

Nazad
Vrh Dno