Šta je novo?

32 i 64x OS Windows 7

babakurana

Slavan
Učlanjen(a)
06.06.2010
Poena
309
Moja oprema  
Monitor
Philips 243V7
Miš & tastatura
Logitech MX Master 3S, Fantech MAXFit61
Laptop
Asus X512D, MacBook Pro 2016, MacBook Air M1
Tablet
iPad 10th Generation
Mobilni telefon
iPhone 15 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch 8
Pristup internetu
  1. Mobilni internet
  2. Wireless provajder
E ovako Procesor mi je AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4800+ 2.51 GHz, zanima me da li je neka greska ili ne valja ako mi je Sistem type 32-bit Operating System

Zasto bi bila greska 😛 Mislis da ako je procesor x64 da obavezno mora i sistem? 🙂

Pa i ja kontam da nemora, jel vecina programa ne radi na 64 bita, pa zato pitam.... Ko pita ne skita

Naravno ne mora pogotovo sto imas 3gb rama .
Na svakom 64 bit cpu savrseno dobro radi bilo koji 32 bit os.
Sve sto bi dobio je za nijansu brzi os bez brzih aplikacija koje su gotovo listom 32 bit .
Os bi ti trosio malo vise rama i zauzima malo vise prostora na hardu .
Niti neke stete niti koristi u principu.

Hwala puno svima na savetima, kao sto sam i mislio, tj koliko ja kontam, da se 99% prorama i igara pravi za 32 bita a serverski programi za 64 bita. I da lako mogu imati problema sa igrama na primer koji su za 32 bita a igraju se u 64...

Neces imati problema 😉 vecina igara rade na x64 sistemima,sem onih matorih od pre 10 god. Dok 99% programa radi 😉 (sem onih matorih naravno)
Pa kad sam ja poterao bpwin i erwin modeler iz 97 god,na win7 x64..sve ti je jasno

Ne bi imao nikakvih problema sa igrama jer x64 Windows izvršava i 32bit kod bez smetnji.
Činjenica je da za sada jako malo igara ima x64 verziju (sada mi pada na pamet samo Crysis), ali će se to verovatno promeniti u budućnosti. Za sada najviše dobitaka imaju ljudi sa 4 GB rama ili više i oni koji koriste recimo novi Premier (koji ne postoji u 32bitnoj verziji) ili neke softvere za rendering koji mnogo brže rade u 64bitnoj varijanti.

ok, hvala puno na savetima.

Кад већ говорите о томе ...

1. Да ли могу да инсталирам multi boot нпр. са Win7 32 bitа, који сад имам инсталиран и Win7 64 bitа?
2. Инсталирао бих још и XP у multi boot , али ми не дозвољава садашњи Win7 оперативни систем. Како да га заобиђем најлакше? Могао бих да форматирам цео диск, па све из почетка, прво XP па Win7, али то ће да потраје ...

Da li neko mozda zna da li na forumu ima tema u kojoj se govori o razlicitosti izmedju 32 bitne arhitekture i 64 bitne? Koje su to razlike i koliko to korisnik moze da primeti u radu, posto to bas i nisam razumeo da vidim da li da trazim negde 64 verziju 7.

Da li neko mozda zna da li na forumu ima tema u kojoj se govori o razlicitosti izmedju 32 bitne arhitekture i 64 bitne? Koje su to razlike i koliko to korisnik moze da primeti u radu, posto to bas i nisam razumeo da vidim da li da trazim negde 64 verziju 7.

ima tih tema malo po forumu , ali gore vec ti je sve potrebno navedeno... uglevnom ako imas 4GB RAMa stavi x64 a ako imas 2Gb stavi 32bitnu verziju i vozi... razlike su neprimetne, jedino sto u x64 imas dva foldera sa 'program files' i moze da se desi da neki driveri za hardwer malo losije rade.
preporuka za x64 sistem : ako neko ima realteck integrusu na ploci obavezno skinuti drajver sa realteckovog sajta , a ne sa sajta proizvodjava maticne . mnogo bolje radi zvuk sa generickim realteck driverom,duplo jace meni daje izlaz na mojoj ploci!

Hvala puno ....

Nazad
Vrh Dno