Šta je novo?

32'' Full HD ili 37'' HD Ready?

Dharma Ini.

Slavan
Učlanjen(a)
10.01.2008
Poena
309
32'' Full HD ili 37'' HD Ready za gledanje sa 3m? Citao sam dosta o tome na nekim postojecim temama kako na ekranima manjim od 40'' taj full hd je prakticno bespotreban, nevidljiv. Zanima me da li je to stvarno tako, da li vredi zrtvovati "rezoluciju" zarad 5 incha? A ako mi je za tu razdaljinu sasvim dovoljno 32'' onda cu uzeti taj full hd, u krajnjoj liniji ce biti bolji za povezivanje sa PC, sigurno ce COD4 i GRID izgledati bolje.
U igri su npr. Samsung LE32A550 i LE37A450.
Unapred hvala na pomoci.

Poslednja izmena:
32" je 81-2 cm dijagonala. Ja toliki ekran, koji je HD ready, gledam sa oko 2,5 metra i nemam problema. Išao bih na full HD.

Poslednja izmena:
32" je dovoljno veliko za gledanje filmova i igrica sa 2-2.5m ali se za par dana naviknes i onda postaje mali i sitno za surfing po netu.
U zavisnosti od mogucnosti idi pre na 37" i veci ,ali oni modeli koje si spomenuo su koliko sam ja video sa C panelima tako da je pitanje sta kupiti???
Samo R i M serija trenutno mogu da se nadju sa S ili A tipom panela.(starija serija)
Cak i 40"A656 je sa C panelom.
O panelima je bilo mnogo reci pa nebih da se ponavljam.
Za plazmu neznam pricu oko panela da li isto vazi ili postoji jedan tip Samsung panela ali user gvlada bolje poznaje tematiku oko plazma TVa pa moze da da odgovor na tu dilemu.
Hvala

Prvo 40A656 ima Samsungov panel a ne C. To je njihova najprodavanija serija i predstavnik klase za best buy segment. Panasonicove plazme P(X)V 8(0) imaju najnoviji G11 panel i takodje su extra kupovina. Bil je toliko reci za te plazme da je suvisno ponovo pricati o istom kada je sve vec na ovom forumu receno. Za Samsungove plazme nisam mnogo informisan.

Hvala puno na odgovorima vezanim za velicinu. I ja sam tako nekako razmisljao - sto vece to bolje!
Nego vidim da niko od vas nije komentarisao ili mozda nije primetio da sam pitanje postavio zato sto je ona 32'' Full HD. Ja bih najvise voleo da imam para za 37''FHD ali nemam. Pa sad pokusavam da izvagam, da li cu biti zadovoljniji slikom koja je manja ali je FHD ili obrnuto?
Rekao bih da mi FHD i nije toliko bitan, ne verujem da cu u skorije vreme imati blueray, a HDTV koji cu verovatno uskoro imati nema potrebe za Full HD ekranom. Da li sam u pravu?

Poslednja izmena:
Boje, kontrast, osvetljenost, ostrina pa tek onda ide rezolucija. Mozes imati FullHD ekran ali biti toliko udaljen od njega da oko ne rpavi razliku izmedju 720p i 1080p materijala. Da bi uvideo 1920x1080 na 32" moras sedeti oko 1m udaljenosti.

TEHNOMARKET
Akcija 40"A656 imaju C a ne S slovo(pozadi pise TIP panela C ).
Ili je i C = Samsung samo iz neke manje poznate fabrike 🙂)?
E sad kako je drugde po svetu- neznam?
Verovatno je da si upravu ?
Pozz

Poslednja izmena:
Hmm.... licno sam gledao 40A656 u TM u Nisu i pozadi pisalo je S. Sada.... to je bilo pre par meseci, mada mi je cudno da su vec zamenili panele. Postoji i model 615 ili sl pa nadam se da nisu "podmetnuli" taj model umesto pravog 656 i stavili tu akciju.

Pa sve i da je C panel, ako je Samsung njega stavio u 40" FullHD TV onda mora da valja? Ili grešim 🙂

TEHNOMARKET
Akcija 40"A656 imaju C a ne S slovo(pozadi pise TIP panela C ).
Ili je i C = Samsung samo iz neke manje poznate fabrike 🙂)?
E sad kako je drugde po svetu- neznam?
Verovatno je da si upravu ?
Pozz

Dal je moguce da su i ovde poceli da muljaju sa panelima ? Zainteresovan sam za ovaj model pa me zanima u cemu je razlika izmedju S i C panela ?

I meni je bilo prosto neverovatno na sta su sve spremni 🙂
Pa ljudi to je novi model, treba proveriti u drugim radnjama ?Mada Stav uvozi, ili mozda jos neko???
Bice da je u izlogu S a u kutijama Slovakija panel C tipa 🙂)
i ja sam bio zainteresovan za kupovinu u TM sa onim DVD rezacem u 62 bloku ali sam ga vec zaboravio.Bolje cu kupiti SHARP full HD bar znam da je zemlja porekla JAPAN.
A sto se tice panela malo iscackaj prethodne teme pa ces naci .
Ja sam to svatio kao treca klasa panela .
CMO= paneli koje samsung ugradjuje da bi smanjio cenu a moze odgovor da bude da je za istocno trziste.
Po kvalitetu S,A,C pa sam video da ima i W panel???
user VUK je strucno objasnio u prethodnim temama.

Poslednja izmena:
A656

Apsolutno je nebitno koje su karakteristike C panela. Jednostavno prihvatite to kao panel losijeg kvaliteta ili ti treca klasa jer je prva Samsung = AML, pa druga A=AUO,
pa tek C=CMO.

Od same pomisli da treba da platim 1000-1300Eur za nesto sto nije Samsung a upakovan u Samsung oklop......lose mi je . :d

OK bi bilo da prodavac ukaze na to pa ako se odlucis super a ne da varaju ljude.

Sa druge strane oni koji kupe ni nevide razliku jer nemaju sa cime da uporede 😀.
pa su im odlicni!!!
Tako da ako su Vama dobri vi ih kupite i uzivajte,
Zaboravite na tehnicke detalje da li je 8bitni ili 10bitni panel, probijanje svetla, ugao gledanja, isprane boje, odziv,kontrast, pixel maping, a sve to prosecan korisnik ne moze da izmeri i na kraju koristi takav LCD za analognu KDS ili slicnu televiziju. 🙂))

Pozz

Poslednja izmena:
Prijatelju,
Sve se plasim da ovaj sto uvozi nezna sta uvozi. :d:d😀

Radio sam u jednoj Bugarskoj firmi sa belom tehnikom satro uvoze Italijanske marke a ista se sklapala u Bugarskoj deloviTurska i Kina.
Narod kupuje i placa extra cenu.

Niko ni ne garantuje da se ne sklapaju u nekom izdvojenom objektu a stizu u zemlju kao komponente na koje je po pravilu manji porez ili slicna prica.Naravno uveze se neki kontigent pravih da bi se zamazale oci ....teorija zavere 🙂))

I dalje je sve pod maskom a mi krajnji korisnici nadrljamo, nemoze se to promeniti.
Nezgodno je sto si ranije znao da kad platis skupo uzeo si pravu stvar, sad i to nije sigurno 🙂)).

Poslednja izmena:
Vrlo verovatno da prodavci znaju sta uvoze, medjutim da Samsung drzi do svog ugleda i do kupaca, sigurno im ne bi uopste omogucavao tako nesto, tj ne bi proizvodio takve TV-e. Uredu je da stave neki losiji panel na nizu odnosno jeftiniju seriju, ali na navodno kvalitetnije serije stavljati neke sumnjive panele stvarno nema smisla. Upravo t tome jeste problem, nije problem ni paltiti debelo ako znas sta ces dobiti, medjutim sad smo u situaciji platis puno a kupujes macku u dzaku. Naravno kad se model pojavi na trzistu ugradjuju S panele, dok malo ne izadju na dobar glas, nahvale ih po review-ima, a onda precutno zamene panel i to vise nije to, medjutim mnogi to kasno ili ni kad ne saznaju.

Tako je prijatelju.
Tako da sam poceo da razmisljam o 37" i 40" Sharpu made in Japan i ako natrcim na Samsung sa S panelom.
Toshiba ima takodje OK modele ali nisam nesto informisan.a LG samo najaca serije. 🙂)
Pozz
Sretno

Poslednja izmena:
Bio danas do TM i pogledao izlozeni 40A656 uz koji ide neki DVD Rec. Znaci SQ01 i panel S. Ne znam kakvi su modeli po kutijama ali ako neko kupuje uvek se tv proba da se vidi kako radi. Pogleda se i toliko, jeste kupuj ili a u PM.

samsung

Pike
Pozadi na alu foliji gde su kodovi imas tip panela bold slovo S.
A sa strane tip panela mala slicica sa tri prozora u kojoj je upisan tip.
Poneses daljinski pa kucas info, menu,mute i power . Naravno sve to dok je tv ugasen.
Tako udjes u servisni meni i tamo treba da pise AMLCD_INT.

Pozdrav

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno