Šta je novo?

30 days trial verzije programa - problem

• Začetnik teme Začetnik teme notax
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

notax

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
01.07.2000
Poena
710
Daklem, problem je sledeci.
U konkretnom slucaju, shah program, koji nakon 30 dana koristenja, pokaze shipak i ne radi vise.
E sad, uzmem i uninstal, sve fajlove koje pronadjem a da su vezani za program izbrisem, i pocistim registry, ali djubre je negde upisalo podatak o trial verziji i potrosenih 30 dana, i ne mogu da nadjem gde.
Da li neko zna kako ovo moze da se zafrkne, a da se ne formatira HDD??

Kad brises iz registrija brisi ga i iz HKCU i HKLM i eventualno HKU. Dakle, najverovatnije si obrisao samo kljuc koji nije bio target.
Mozes i da upotrebis find opciju u reg. editoru. Negde jeste. I proveri da eventualno da nije ostao neki njegov .log (ili .ini) fajl u windos dir-u.

A kako da se zavrne - pa kazi koji je program i ver. u pitanju, mozda neko ima krckalicu.

program je K-Elite Chess 2.7.
SVE sto sam of fajlova i u registriju nasao sa find, a preko reci Elite i Chess sam pobrisao. Drugih ideja nisam imao.

probaj serijskim za 2.5d

Name: (Anything) s/n: KE700000 Unlock: 7293

notax je napisao(la):
program je K-Elite Chess 2.7.
SVE sto sam of fajlova i u registriju nasao sa find, a preko reci Elite i Chess sam pobrisao. Drugih ideja nisam imao.

E kad bi to pomagalo stvarno bi bilo lepo!

Trebalo bi ti neko programce za install/uninstall koje registruje sve izmene u reg i sire!

Mislim da ti je nabolje resenje da ti posaljem neku noviju, radecu verziju!

cheers

Aj da resimo ovo

Oni koji nisu culi za ovaj sah, on se (tacno) zove KChess Elite 32 . Problem je sto na netu nema cracka za v.2.7, a i ta verzija tesko da ima negde da se skine (izgleda da izdavaci cesto izbacuju nove podverzije). Poslednja v2.x je 2.5 pa je moguce da D-KEEjev savet pomogne.

E sad, sto (bre) Notax ne skines poslednju verziju ovog saha (3.6.0.3), a na netu mozes da nadjes sredjivanje triala (al posle ovog posta neces morati ni to da trazis).

Evo ti dl. za 3.6.0.3
http://www.arkangles.com/kchess/kchel36.exe

A dole u zipu imas potpuno resenje
Pa javi dal ti nije bolje od 2.7

Ja se izvinjavam zbog greske.
Verzija je ipak 2.5, tako da sifra radi, i zahvaljujem se.

:wave;

no name je napisao(la):
Trebalo bi ti neko programce za install/uninstall koje registruje sve izmene u reg i sire!

System mechanic ima tu opciju da napravi log svih izmena koje nastaju pri instalaciji, i sto se tice kreiranja fajlova i promene registry-ja.

Malo kasnim sa odgovorom ali evo jedan tip za takve stvari. Odes na ovaj link i skines programcice regmon i filemon.

Prvi ti daje realtime pregled pristup registry-ju od strane svih procesa. Naravno moze da se koristi filtriranje. Tako mozes da provalis kojim kljucevima program pristupa a nisu tako ocigledni. Filemon radi to isto samo sa fajlovima.

Strava link Nebojsa. Na prvi pogled (u utilima za xp i 2k), vidim da imaju mnogo korisnih stvari. Npr, sjajno za one koji ne cuju hd, pa imaju diskmon 1.1 ( This utility captures all hard disk activity or acts like a software disk activity light in your system tray).
Izmedju ostalog.
Sa` ce padne dl.

&thnx!

Meni ceo problem resava i RegCleaner

Kada smo kod registry-ja , mogao bih da navedem jos 2 programa koji sluze za ciscenje:

jv16 power tools - http://www.jv16.org/
Registry Healer - http://www.jetutils.com/download.htm

Koristim ih zajedno i prilicno se lepo dopunjuju!

P.S. Rade i pod XPom.

P.P.S.

StartupCPL - http://www.mlin.net/StartupCPL.shtml

odlicna stvar da vidite sta vam je sve u startupu , instalira se kao Control Panel ikonica ili kao samostalan exe , omogucava razne manipulacije.

ZoNi je napisao(la):
u ovom slucaju bi (verovatno) mogao da pomogne program CrackLock, koji resava "30 day trial" bug 😀 (tako kaze sam proizvodjac - ja sam ga koristio i za vecinu programa je radio)

Ne mogu nigde da ga nadjem za DL, jel bi ti bilo tesko da das neki vazeci link, ili da ga zalepis, ako nije veliki?

Radi link, ja skinuo, fala. cheers

Samo format c: , pomaze.Isti problem kao sa Farstonovim virtual driveom.Obrises registry, ali on upise na disku neke fajlove i sakrije ih.Moze da cackas sa editorom hard diska, ali pazi.

Nazad
Vrh Dno