Sad i ja imam dva rutera i to jedan WRT54g i jedan TPLINK WRT642g i hocu da ih spojim i da delim wireless konekciju ka svetu.
I imam DD-WRT na WRT54g.
ALI me ovo sa IP adresama totalno izludjuje!
Dakle ide ovako WISP->Etar->(Linksys-LAN)->(WAN-TPLINK)->LAN/WLAN->Racunari.
Namestim ja Linksys-a u client mod. Ali kako da podesim na ruterima IP i subnet mask?
I kako da ih uopste spojim. Probam ja ono najlogicnije, bar meni laiku, da iz Linksys LAN porta 1 ide kabl na WAN u TPLinku i da jednostavno iskljucim DHCP na Linksysu, a da na TPLINKU stavim IP 192.168.1.2. Klijente (racunare) kacim na LAN portove od TPLinka.
Medjutim ovo ne radi. I gde ja sada tu gresim?
Nikako ne mogu u takvoj konfiguraciji da sa racunara pristupim Linksysu. A to mi je neophodno da bih imao survey.
Pomagajte!
I imam DD-WRT na WRT54g.
ALI me ovo sa IP adresama totalno izludjuje!
Dakle ide ovako WISP->Etar->(Linksys-LAN)->(WAN-TPLINK)->LAN/WLAN->Racunari.
Namestim ja Linksys-a u client mod. Ali kako da podesim na ruterima IP i subnet mask?
I kako da ih uopste spojim. Probam ja ono najlogicnije, bar meni laiku, da iz Linksys LAN porta 1 ide kabl na WAN u TPLinku i da jednostavno iskljucim DHCP na Linksysu, a da na TPLINKU stavim IP 192.168.1.2. Klijente (racunare) kacim na LAN portove od TPLinka.
Medjutim ovo ne radi. I gde ja sada tu gresim?
Nikako ne mogu u takvoj konfiguraciji da sa racunara pristupim Linksysu. A to mi je neophodno da bih imao survey.
Pomagajte!