Šta je novo?

3.5mm splitter i ASUS Xonar DS

phoboskv

Slavan
Učlanjen(a)
09.12.2007
Poena
425
Imam spliter 3.5mm u 2 x 3.5mm(zenska) i planiram da ga ubacim u zeleni izlaz(front out) na zvucnoj, a na njega bih `nakacio` muz.liniju preko koje slusam muziku i igram igre i 2.1 sistem koji stoji pored tv-a i sluzi za gledanje filmova. Mrzi me vise da se zavlacim iza kompa svaki put kad hocu da odgledam film.

Interesuje me koliko se gubi na kvalitetu i snazi upotrebom splitera i da li nesto moze da steti zvucnoj karti?

Napominjem da linija i 2.1 nikada ne bi radili u isto vreme, vec kad ne gledam filmove, 2.1 je iskljucen, a kad gledam filmove, onda samo 2.1 sistem radi, a linija je iskljucena.

Ne bi trebalo da imas ikakvih problema niti bi trebalo da izgubis na kvalitetu zvuka. Jedino ako koristis bas neki krljav spliter pa i da dodje do problema. 😀

Uvek kod takvih splitera se gubi na kvalitetu. Iskoristi front audio izlaz ili (kao sto sam ja uradio) napravi takakv konektor sa zadnje strane i onda samo menjas u xonar panelu koji izlaz koristis.

^ +1. Ja sam imao takav spliter i to je uzas koliko osakati signal. Bolje koristi jos neki izlaz pa menjaj softverski, kao sto sam ja radio.

Zavisi i kakav je spliter 😉

Standardni izlaz koji ide sa kartice van kucista
asus-xonar-ds3b.jpg

na karti imas prikljucak za front panel audio
asus-xonar-ds1b.jpg

ako ne zelis da razvlacis kabl sa krova i prednje maske kucista nabavis ovako nesto
pciaudiobracket.jpg

ili sam napravis tako sto zalemis zensku bananicu ili zenske cinceve na konektor za front audio out.

Nazad
Vrh Dno