Šta je novo?

2xMasina 1xMonitor

• Začetnik teme Začetnik teme CheXy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

CheXy

Čuven
Učlanjen(a)
19.10.2005
Poena
619
Imam dve masine a jedan monitor, posto mi nije potreban drugi kako mogu povezati oba na postojeci?Naravno nikad mi nije potrebno da radim na oba kompa istovremeno, jedan mi sluzi za skidanje sa neta (povremeno bi ukljucivao davidim sta radi) a drugi za rad. Posto nije lako zavlaciti se iza i ubacivati kabl naizmenicno POSTOJI LI NEKI ADAPTER DA TO RADI a ja samo da prebacujem sa prekidacem sa jednog na drugi monitor.
MOnitor je 997MB samsung

Poslednja izmena:
Naravno da postoji, treba ti 'KVM switch' (keyboard/video/mouse). Mislim da ih mozes kupiti vec za 2-3 hiljade dinara ili besplatna varijanta (pretpostavljam da su ti racunari umrezeni) da na jedan instaliras neki remote access softver (RemoteAdministrator, VNC, ili cak i Windowsov Remote Desktop) pa da pristupas kroz mrezu (preporuka).

A da koristis REMOTE DESKTOP? Pretpostavljam da su racunari u mrezi pa bi to u tvom slucaju verovatno bilo najbolje resenje. Nema potrebe da kupujes switch (jeftiniji ponekad lose uticu na kvalitet slike), takodje koristis samo jednu tastaturu i mis sto dodatno smanjuje guzvu na stolu.

edit: sada videh da je Falcon vec to predlozio

Poslednja izmena:
Izabrao sam ovu najpogodniju i najjeftiniju varijantu REMOTE DESKTOP, ali neka mi neko objasni kako da ugasim komp tako, tamo samo stoji disconnect 😀

Nazad
Vrh Dno