Kupujes 8RDA+... nebitno, kupujes nForce2 plocu... a ne znas ni da podrzava DualDDR?!?!!!TheGhost je napisao(la):Aha, hvala.... bas sam se zapitao da li ona ima dual channel, pretpostavljam da si mi ovim potvrdio, umalo da se prevarim i to zestoko, zahvaljujem.
Naravno da je bolje, to ti je preduslov da uopste i "upalis" Dual Channel na nF2.Spils je napisao(la):znachi 2.256 je bolje od 1x512 ??ako je bolje, koliko i zashto ?
Ok, ovo je bilo nisko, relativno sam skoro poceo da pratim danasnje trendove i video sam tu plocu kao dobar izbor za kupovinu i pored DualDDR-a, hteo sam samo da proverim.CAR je napisao(la):...
Kupujes 8RDA+... nebitno, kupujes nForce2 plocu... a ne znas ni da podrzava DualDDR?!?!!!
Pa sto je kupujes onda?
OK, ja se izvinjavam, prenaglio sam malo... Ali, nije mi jasno, hoces da kupis tu plocu, pa valjda si se informisao o njoj, kao i o nF2 cipsetu uopste? Pored toga, vec dosta dugo ovde diskutujemo i "pljujemo se" koja je najbolja nF2 ploca, kao i koje su realne (ne ono sto pise na kutiji) prednosti nF2 cipseta na VIA KTxxx...TheGhost je napisao(la):...
Ok, ovo je bilo nisko, relativno sam skoro poceo da pratim danasnje trendove i video sam tu plocu kao dobar izbor za kupovinu i pored DualDDR-a, hteo sam samo da proverim.
CAR je napisao(la):...
Naravno da je bolje, to ti je preduslov da uopste i "upalis" Dual Channel na nF2.
A i na plocama koji nemaju DualDDR, dokazano je da su 256 moduli bolji od 512-ica, bar sa stanovista O/C-a... 256-ice idu vise. Uostalom, pogledaj Tex-ove muke sa njegovim 512-icama.
To tvoje stoji, uvek je i bilo tako... ali ne mora uvek da znaci. Sve zavisi od kvaliteta samih modula.Moso je napisao(la):...
Naravno da coveku trebaju 2 modula da bi ukljucio dual chanel ali ga treba upozoriti i na to da postoje velike sanse da ta 2 modula cak iako su od istog proizvodjaca i istih specifikacija, nece se podjednako dobro overklokovati, pa ce zbog onog losijeg i bolji morati da radi na manjem busu ili sa labavijim setovanjima.
Juce sam procitao review NF7-S rev 2.0 na vr-u, i kazu kako od te revizije ovo uopste ne vazi... klokuje se podjedanako u DualDDR-u kao i u Single Channel-u.Moso je napisao(la):Inace toliko hvaljeni dual mod u igrama donosi toliko malo da je to zanemarljivo (do 5%) a uz to i smanjuje mogucnost dizanja fsb-a za 5-10mhz pa je pitanje koliko je isplatljiv. .
Meni su uvek bili bolji 256 moduli, iz prostog razloga sto su bolji za O/C.Moso je napisao(la):Znam da se mnogi nece bas sloziti samnom ali ja sam uvek za jedan dobar 512mb modul jer mi memory test u Sandri neznaci nista.
Nije probirljiva... bar ne ovaj moj primerak. I to toliko puta ponavljam, da mi je vec muka! (nista nije protiv tebe, vec cisto konstatujemTheGhost je napisao(la):Black Rocko, u kom smislu je Epox 8RDA+ probirljiva ? Posto cu da je uzmem sad, gledam koju memoriju da uzmem ali da je nevracam, to ce mi biti cimanje, pa ako moze malo info....
poz
Black Rocko je napisao(la):Cest je slucaj da sveukupno sistem bze i pouzdanije radi ako je brzina memorije jednaka FSB-u od varijanti gde je FSB 133(166) a mem 166(200) odnosno 333(400). Toliko cest slucaj da je gotovo pravilo..
Procitaj moj post, i moja iskustva sa memorijama i 8RDA+. Za NF7 nisam siguran, ali verujem da je prilicno slicna situacija.Black Rocko je napisao(la):Dosta sam radio sa EPox8RD(G)A+ i Abit NF7S plocama i moje misljenje je da je 8RDA+ odlicna ploca ali vrlo *******a i probirljiva po pitanju memorije, a Abitka do novijih revizija nije bila ni za ... uprkos velikim potencijalima koje nosi. Sad je vec druga prica..
Ovo ce simpson morati da prokomentarise kad se vrati sutra...Black Rocko je napisao(la):Kombinacija ABIT NF7S, powered by Ati 9500pro, 9700pro, AIW modela(kao i ponekog built by ATI) i Enermax napajanja je uzas blagi.
CAR je napisao(la):...
Nije probirljiva... bar ne ovaj moj primerak. I to toliko puta ponavljam, da mi je vec muka! (nista nije protiv tebe, vec cisto konstatujem)
...
Toliko. O 8RDA+ i "njenom nekompatibilnoscu sa modulima".
E, pa o tome ti nemogu ama bas nista reci. Ovde kod mene niti je neka jeftinija memorija, niti sa radi na default setovanjima... bilo cegaBlack Rocko je napisao(la):...
Ma nije problem sto neka jeftinija memorija odbija saradnju pri OC-u, narocito sa malo ostrijim setovanjima. Problem je sto nece da mrdne u regularnom rezimu, na defaultu!?
Elem, pricam o default setovanjima bez OC-a.
E, mog'o bi da otvoris jedan thread o ovome... kad si vec potegao to pitanje. Imalo bi stosta da se kaze (i ja licno bih imao).Black Rocko je napisao(la):...BTW, jel ste imali problema sa NForce2 plocama i Pinnacle PCTV. Josh jedno interesantno poglavlje![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari