Treba zakljuciti da vechera nema neki dobar kontroler?Ako se dobro secam (iskreno me mrzi da radim Google search za SAS diskove kad su SSD-ovi vec jeftiniji
) Cheetah 15K.6 moze da da >150MB/s max transfer.
Imao sam 15K.5 diskove pre koju godinu, na tada extra kontroleru. Brzina je bila mnogo bolja nego na recimo Raptorima, ali je i buka i temperatura bila gora nego ceo ostatak sistema
Nije bilo prevelike brzinske razlike kada se predje na SSD u to vreme (8x15K.5 diskova na 4xX25-E), po pitanju odziva. Ali je bilo jeftinije (SSDovi), zgodnije (mnogo manje prostora i extremno lakse povezivanje) i extremno tishe
2 SAS diska su mozda i podnosljiva unutar dobro izolovanog kucista doduse?
vechera, koji kontroler?
Ja ako nesto ne podnosim, to je buka od kompjutera. Zahtevam "tisinu" cak i po cenu manjih performansi.
![]()
Kako si ih povezao, zivo me zanima; povezati SAS bez backplane-ova je blagi uzas, jer cak i vani je tesko naci prave kablove? A backplane je skuplji nego SSD.
U zdravlje da te sluze![]()
@Shang Tsung
Ako tako razmisljas, onda imas 4 HDDa viska u kucistu![]()
U poredjenju sa ventilatorom koji omogucava da Ninja 2 hladi Athlon II na 4GHz, sve deluje necujno.![]()
U poredjenju sa ventilatorom koji omogucava da Ninja 2 hladi Athlon II na 4GHz, sve deluje necujno.![]()
Sto bre sad intake/exaust fan-ovi... ?
Pa meni su svi ventilatori (i intake, i exaust, a vala i oni na NH-D14) na 750-800 RPM, i prilicno su tih na tim obrtajima...![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari