Ajde de ti malo skratim muke u medjuvremenu jer sam i sam u slicnoj situaciji. Dakle, kako ljudi iz Netiksa kazu, adaptera nema ali ce ih biti, a kako to obicno kod nas ide, mozes da uzmes samo ruter pa da ih cekas ali ces ih docekati verovatno kada i ostali Godo-a. S druge strane, malo zdravog razuma ce ti reci da nema bas puno svrhe da se nadas da kada kontingent adaptera bude stigao da ce ti ih neko tako lako prodati iako si prethodno uzeo uredjaj kod njih, jer ce im ti adapteri koji budu stigli biti rezervisani da bi se kompletirali sa vec postojecim uredjajima na lageru, koji ce tada vec moci da se prodaju vrlo lako u kompletu. Nadam se da nisam u pravu, ali malo je verovatno da ce neko o tebi tada voditi racuna.
Cinjenica je da obicni pijacni adapteri ne mogu da dodju u obzir, neki su vec probali i spalili uredjaj posle nekog vremena.
Ja inace imam tu naviku da se pravim pametan i dokazujem nemoguce, pa me je djavo naterao da uzmem uredjaj bez adaptera, uglavnom zbog toga jer imam talentovanog drugara elektronicara koji ima svoj servis i voli da se petlja sa tim stvarima, a ima i dosta iskustva, pa mi je rekao da je napraviti dobar adapter stvar koju je moguce izvesti.
U medjuvremenu sam sam sebi napravio solidan za*eb, jer sam uzeo 2wire ruter ne razmisljajuci o tome da ga je nemoguce vezati direktno na ISDN telefonsku liniju a da radi kao modem/ruter, tako da cu morati da ga vezem direktno na Telekomov modem. Objasnjenje-pametnije mi je bilo da sam samo trazio ruter bez integrisanog ADSL modema. Druga stvar

osto nisam mogao u toku radne nedelje da odem do Bg-a da preuzmem uredjaj dao sam da to uradi moj drug, i dali su mu model koji ima samo po jedan ethernet, 1 phone i jedan USB prikljucak, znaci u mojoj situaciji osudjen sam da uredjaj koristim iskljucivo kao Wireles ruter. Mislim da ima i modela sa vise ethernet portova, a da li oni i Netisku imaju vise varijanti, ne znam. Iskreno, da sam sam bio tamo, ovu varijantu ne bih uzeo. Dalje, uredjaj stize u ultra-bulk-minimalnoj ambalazi (najlon kesa) u kojoj dobijes iskljucivo samo CD sa narezanim drajverima, koje moze da skines i sa interneta i apsolutno vise nista, niti jedan jedini kabal.
Ako te ovo nije pokolebalo da uzmes uredjaj, citaj dalje.
Pokusali samo da budzimo razne varijante za adapter, pocev od racunarskih napajanja, pa preko starih napajanja raznih uredjaja sve do poslednjeg pravljenog od napajanja za stari Samsung kamkorder koje je izgledalo dobro dok ga nismo prikjucili u mrezu i videli da resetuje odmah posle boot-ovanja uredjaja i to zbog pada napona mereno na osciloskopu od 0.2 V u odnosu na nominalnih 6V.
Iako su 2wire uedaji izuzetni, moj ti je savet da se ne bakces puno sa ovim nego da uzmes neki drugi ruter uredjaj, a ako nesto postignem sa ovim javicu kako radi.