Šta je novo?

2TB Red WD20EFRX

evilmc

Cenjen
Učlanjen(a)
21.06.2014
Poena
170
Moja oprema  
CPU & Cooler
i5 8400 & LC Power LC-CC-120-ARGB-PRO
Matična ploča
Asus z370-A
RAM
G.SKILL 32GB Trident Z RGB DDR4 3000MHz CL16
GPU
ROG Strix GeForce® GTX 1060 OC edition 6GB GDDR5
Storage
SAMSUNG M.2.1TB 980 PRO & 7TB HDD
Zvuk
LOGITECH Z623 2.1
PSU
Corsair 850
Kućište
DARK BASE PRO 901 Black
Monitor
Dell P2719H x2
Miš & tastatura
Mx Master 2S & Anne Pro 2
Ostale periferije
BeQuiet 140mm x3
Mobilni telefon
iPhone 12 Pro Max
Pametni uređaji
QNAP TS-253Be-8GB
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
HDD je počeo odjednom da koči prilikom brisanja nekih fajlova i mnogo vremena mu treba da ih obriše, i torrent klijent mi je skidao neke fajlove u zadnjih nekoliko dana 100GB, ali u prekidima, jer uveče gasim računar.

Da li je ovo znak da trebam da ga reklamiram?

01cd6547aeb7baee0c61cd9ca950afe2.png

Postavi S.M.A.R.T. podatke.

Sada posle restarta nece ni sistem da mi se podigne. Ovo je pocelo da se dešava kada sam raspakovao igricu od 50gb na ovom hardu, dok mi je sistem na SSD...

Prikaci ga na drugi komp i udji Hard Disk Sentinel i gore klikni na Disk zatim izaberi surface test i odradi ga.

Problem što više neće da mi se pokrene računar sa ovim Hardom. Čim ga isključim, sistem se podigne bez problema. Kasnije sam probao da ga opet uključim, podigne sistem i sve radi usporeno, ne mogu da koristim računar uopšte i morao sam na dugme da ga ugasim. I čim ga isključim, windows se podigne normalno.

Imam dosta podataka na njemu i sada ne znam kako da ih izvučem, pre slanja na reklamaciju :/

SATA kabl si menjao?
Probaj i drugi sata naponski da prikopcas...

Tebi je i ovaj Sentinel prijavljivao da imas 8 losih sektora. Vadi ga pa u drugu masinu ili externi HDD case ako imas za 3.5" na usb... da vidis sta mozes da izvuces od podataka.

P.S. koja ti je serija NAsWARE-a, 2 ili 3? Da li si proveravao serijski broj na WD-ovom sajtu, da li je validan?

Ja imam 8 ovih RED-ova ali od 3 TB, da kucnem u drvo ni jedan jedini los sektor jos uvek za ove dve godine (4 su najstarija).

Da, promenio sam i sata kabl i sve je isto. Jedino sto sam mogao da uspem da uradim je bilo da kada upalim racunar i podigne se windows. Da ga tek naknadno prikacim i onda se pojavi tj ucita hard. Jer preko USB fioke uopšte nije hteo da se ucita.

U pitanju je nasware 2 i garancija je do marta 2017 god za njega. Na njemu sam imao 3 particije, samo jednu celu particiju nece da ucita, koja i nije toliko bitna kao ove dve ostale particije gde imam vazne podatke.

Pokusao sam sa HDD regenaratorom da popravim bad sectore, koje sam i uspeo sa ovim programom, ali ima i neke greske koje ne znam sta su o njih nije uspeo da popravi. Ali i dalje posle restarta racunara ne može da se podigne win, dok je on prikacen.

Evo slika:

32fa7775120de2d64cb90c1c66ebecdb.jpg

46f723b8991d667999cee0ede518b29e.jpg

1b0cfb58fbfac3ab4de6421f1a48d7fe.jpg

15808fcd3e758e08dd6ff86fdb996586.jpg

b8e2d33f6b63ad7553debe0fb0383862.jpg

Edit:

Posle malo duzeg ucitavanja, sada se posle ove regeneracije bad sectore, vidi i treća particija. Tako da mi sada preostaje samo da nadjem neki hard gde mogu da prebacim sve fajlove pre nego sto ga reklamiram. :/

Poslednja izmena:
Evo i novih podataka iz HDD S. Sa 95%, vratilo se sada na 98%:

b4a4e3aa2dfb22cc22686f7ef87fe1e4.png

882973dbbd921e20434bb776b4004492.png

Poslednja izmena:
Reklamiraj ako je u garanciji, los je disk pa ce zameniti.

@evilmc: Cek, pored SSD-a ti si $Windjows drzao na ovom RED-u? Ne kapiram, ali ajde.

Kontam da ga je to mozda i 'ubilo', naravno nije pravilo ali... ipak su uredjaji predvidjeni za rad u NAS sistemima gde je IO drugaciji nego kada imas g. od sistema kao sto je Win koji ce da ga ubija sa page swap-ovanjem.

Bas sam danas stavio 2 x ove RED-ove od 2 TB... NasWare 3.0.... naravno u mirror-u./../

Da si malo bolje procitao temu od početka do kraja, shvatio bi gde se nalazi windows, a gde podaci.

Citao jesam, ali su tvoji postovi malko bili nejasni, ali OK.

"Problem što više neće da mi se pokrene računar sa ovim Hardom...."

Bilo kako bilo, reklamiraj i to je to. Jos jednom, bitno je imati redudansu, cak i sa ovim NAS diskovima.... a jos bitnije imati bekap! :)

Šaljem ga ovih dana na reklamaciju. :)

Ljudi, danas mi je javio lik da su mi odbili garanciju i da kazu da je sve u redu sa diskom. Sta mi je ciniti? :/

Gde si uzeo - da znam da nikad nista ne kupim od njih?

Uzeo sam ga na KP, madjarska garancija. Svakako ga ne bi slao da je ispravan i pisao sve ovde na forumu da je ispravan.

Pa šta su rekli, neko obrazloženje, papir? Možda je švercera mrzelo da nosi disk na reklamaciju. Ne možeš mu na reč verovati da je sve ok kada već daju garanciju.

Koji svercer je u pitanju? Moze i na pp.. Znacilo bi mi jer planiram uskoro da uzimam neke komponente preko kp.

Rekao da ce me pozvati u subotu i da vidimo kako da rešimo problem. Pitaću ga svakako da li su dostavili neki pisani dokument gde pise da je odbijena garancija. Taj lik vise ne prodaje na KP, pa njegov drugar mi sada rešava to, jer i on ide stalno za segedin. Jer je preuzeo sve od njega za te reklamacije. Najbolje da ideš preko fante na KP, jer sam pre 10 dana uzeo od njega robu preko 1200€+

joj kako je lepa tema bila na Domace trziste...
Jel imas racun? Jel imas papir? Imas li sta?

Imam kopiju računa koji sam dobio od njih.

Rekao da ce me pozvati u subotu i da vidimo kako da rešimo problem. Pitaću ga svakako da li su dostavili neki pisani dokument gde pise da je odbijena garancija. Taj lik vise ne prodaje na KP, pa njegov drugar mi sada rešava to, jer i on ide stalno za segedin. Jer je preuzeo sve od njega za te reklamacije. Najbolje da ideš preko fante na KP, jer sam pre 10 dana uzeo od njega robu preko 1200€+
Tako sam i planirao nego sam se uplasio da nije on u pitanju.

Javio mi je da ponovo nosi hard na reklamaciju i da će sigurno ovog puta da ga zamene i da ne brinem. Videćemo šta će biti kada se budem vratio sa zimovanja 14. marta...

joj kako je lepa tema bila na Domace trziste...
Jel imas racun? Jel imas papir? Imas li sta?

Upravo. Posebno za SSD-ove - mnogi ce zarad 10-20 evara ustede uzeti preko dilera i madjara itd. A ovamo 3-5 godina garancije ako uzmes kod nas. Ali dobro, svaka skola se placa.

Inace i za ove RED-ove sam imao dobro iskustvo sa reklamacijom kod domaceg uvoznika.

Evo samo da javim da mi je stigao novi hard sa reklamacije posle 4 meseca [emoji849][emoji849][emoji849]

30d82e232de2d31894b83ed7d0e62f15.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da, da tek posle 4 meseca :/ Mozes da vidiš kada sam pokrenuo temu :)
Cak sam mislio i da ga neću vise ni videti.

Duksa88,

Sta mu fali?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh Dno