Šta je novo?

2ms vs 5ms

i kod mene 223bw 5ms
radi sjajno, nema duhova ni u filmovima (recimo transformers hd varijanta je special feeling) ni u igrama (recimo cs, tmn, cod4... sve same brzinske igre) :banana:

Ja mislim da se tripujes. Isto kao i ja. Jednostavno se naviknes pa ni ne vidis vise da ima blagog zamucenja. Najbolje ce provaliti dugogodisnji korisnik CRT-a koji tek kupi LCD. Evo, probaj misa da "vozis" po desktopu, pa vidi jel' se muti ili ne. Meni se muti na samsungu 205bw 6ms.

Da me ne razumete pogresno, nista mi ne smeta, niti provaljujem nesto u igrama, a pogotovo ne u filmovima. Samo kazem da odziv i dalje nije savrsen.

A CRT nema zamućenja i duhove? Evo ja kao dugogodišnji korisnik TFTa mogu da vidim kašnjenja na CRTu, pa šta?, je l moramo celu deceniju oko toga da diskutujemo.

A CRT nema zamućenja i duhove? Evo ja kao dugogodišnji korisnik TFTa mogu da vidim kašnjenja na CRTu, pa šta?, je l moramo celu deceniju oko toga da diskutujemo.

Predlažem momentalni ban za pokretače ovakvih tema, kao i onih idijotskih tipa fx5200SE VS ati9200SE..:smoke::p, voodoo 5500 vs MX440...
Dokle bre više:trust:

Moj ViewSonic od 2ms nema duhova i nema zamucenja nikad niti ce biti.Imam skoro sve zive igre i igrao sam milion raznih FPS,racing i ostale.HD radi fantasticno preko BLAZE HDTV playera je slika neverovatna.Mogu reci da cak do 8ms ne primecuju se skoro uopste,ali da vec od 15 pa nadalje je sve vise primetno u svim igrama a da ne pricam o 25ms koji je katastrofa sto se tice FPS na primer.

Pasionaran sam igrac pucacina iz prvog lica vise od decenije i posle LCDova 25ms, 8, 4 i 2ms sam se na kraju vratio na CRT za igre, dok 22

...koristim samo za filmove i 2D.
Naime, u pucacinama u prvom licu mi strasnoi ide na nerve sto pokreti nikada ne klize vec stalno nesto seckaju iako je fps daleko iznad 60.
Recimo, strejf u neku od strana, sa istovremenim pracenjem misa bliske mete daje neugodno seckanje.

Poslednja izmena od urednika:
Pasionaran sam igrac pucacina iz prvog lica vise od decenije i posle LCDova 25ms, 8, 4 i 2ms sam se na kraju vratio na CRT za igre, dok 22

...koristim samo za filmove i 2D.
Naime, u pucacinama u prvom licu mi strasnoi ide na nerve sto pokreti nikada ne klize vec stalno nesto seckaju iako je fps daleko iznad 60.
Recimo, strejf u neku od strana, sa istovremenim pracenjem misa bliske mete daje neugodno seckanje.

Sad treba da predjem na LCD i ovoga sam se plasio....

Ma daj čoveče, TFT LCD tehnologija u boji postoji deceniju, a ti si još nesiguran valja li ili ne?

Poslednja izmena:
Ma daj čoveče, TFT LCD tehnologija u boji postoji deceniju, a ti si još nesiguran valja li ili ne?

Ne sumnjam da ima svoje prednosti, ali sudeci po postu koji je Nervozni Postar postavio ima i svoje mane.

P.S. I ja volim najvise FPS i brze igre, zbog toga se neckam, mada duboko u sebi znam da je prelazak neizbezan ;)

E ako Nervozni Poštar tako kaže, onda OK.

Poslednja izmena:
E ako Nervozni Poštar tako kaže, onda OK.

Imao sam prilike da igram COD4 na jednom kvalitetnijem Samsung monitoru, video sam razliku, tako da ne pricam skroz napamet ili na osnovu njegovog posta. Takodje verujem da je tvoj sarkazam suvishan. :trust:

P.S. I ja volim najvise FPS i brze igre, zbog toga se neckam, mada duboko u sebi znam da je prelazak neizbezan

Resistance is futile
borg.gif

@Nervozni Postar, pokusaj da ukljucis V Sync kada igras igre.

@Psyho, pa sacekaj jos koju godinu dok usavrse TFT monitore.

@uopsteno: velika prednost je sto TFT ne zraci, boje i sama slika je bolja, wide mogucnost, mnogo manje zamara oci, manje zauzima prostor...

Igrao sam bas puno igara, jedino gde sam primetio duhove je PES6 zato sto igra nema opciju za nativnu rezoluciju pa je igram u rezoluciji 1280x800, ili mozda jednostavno zbog nekog drugog razloga, ali jedino tu. Recimo NWN2, koja je prepuna boja i animacija i "akcije" na ekranu savrseno izgleda bez duhova, zamucenja itd... Bioshock, takodje savrseno, da sada ne nabrajam redom...

A sto se milisekundi tice vec prezvakano 2ms ili 5ms, bitnije je kakav je monitor, pre bih isao na bolji monitor od 5ms, nego na losiji, a eto ima kao reklamni fazon 2ms.

Ima razlike između CRTa i TFTa. Ima čak i između raznih TFT-ova, ali jednostavno nema nikakve veze sa onim što piše na specifikaciji. Imam CRT i TFT spojene već godinama na ovoj mašini, i CRT je mnogo brži (mnoooooooooogo), nema govora. TFT je 6ms. No, bez obzira na sve, CRT će da leti u smeće čim nađem još jedan manji TFT, pa kasnio koliko god hoće. ;)

Jednostavno smo došli u situaciju da je sve što može sad da se uzme dovoljno dobro, i sve je na strani TFT-a. To što je CRT brži, a u svemu ostalom bulja, stvarno nije nikakav argument.

Onima koji imaju TFT veličine 19+ inča, a nezadovoljni su brzinom odziva, predlažem da me kontaktiraju na PM kako bih im uvalio ovu moju 19CRT kantu.
Naravno, kontaktiraću onoga ko mi ponudi najveći monitor i da najveću doplatu za ovo moje "čedo".
Preferiram wide modele (imaće prednost).

Objektivno očekujem da mi ponudite barem 22wide i doplatite još par stotina evra.
:p

@moderatori
Pitalica: Šta uraditi sa ovakvom temom? :d

Onima koji imaju TFT veličine 19+ inča, a nezadovoljni su brzinom odziva, predlažem da me kontaktiraju na PM kako bih im uvalio ovu moju 19CRT kantu.
Naravno, kontaktiraću onoga ko mi ponudi najveći monitor i da najveću doplatu za ovo moje "čedo".
Preferiram wide modele (imaće prednost).

Objektivno očekujem da mi ponudite barem 22wide i doplatite još par stotina evra.
:p

@moderatori
Pitalica: Šta uraditi sa ovakvom temom? :d

hehe, bravo majstore, slatko sam se nasmejao :D

Slažem se, često se može primetiti ghost na CRT-u, u suštini i CRT i TFT mute svaki na svoj način. I stvar je navike, meni su isprva TFT bili smor, tripovao sam da me boli glava od njih, ali vremenom sam se navikao na TFT i sada se nikada ne bih vratio na CRT, sve lepo i oštro:)
A tek fama oko mrtvih pixela, imao sam CRT IBM 17'' sa mrtvim pixelom, drugar belineu 15'' ista priča, kakva garancija, kakav trip, zapalo ti je , bedak.

Poslednja izmena:
Ja vidim zamucenje kursora i na TFT-u i na CRT-u. Nema mi spasa... :smoke: :d

@colt, hehehe, stvarno ti nema spasa! :)

Poslednja izmena:
Ja vidim zamucenje kursora i na TFT-u i na CRT-u. Nema mi spasa... :smoke: :d
Zamucenje kursora? Ti volish da radish u DOS-u?:p
ILi je Pointer u pitanju?;)
Inache ja bih pre uzeo 5 ms jer sa 2 ms se chesto javlja zaglavljivanje piksela u reshetki.Razlog je prevelika brzina.A sasvim je nepotrebna.8 ms je sasvim OK za sve.
Ne pricham napamet.Isprobao sam ih.

Poslednja izmena:
Neka ljudsko oko i registruje nesto na 8ms (a ne moze u principu) sve ispod 6ms je vise nego ok.

A tek fama oko mrtvih pixela, imao sam CRT IBM 17'' sa mrtvim pixelom, drugar belineu 15'' ista priča, kakva garancija, kakav trip, zapalo ti je , bedak.

Mrtav piksel na CRT-u?
Jesam li ja nesto propustio?

P.S. Koliko sam ja skupio znanja (skola i samostalno), CRT tehnologija (katodna cev), nema "piksele", bar ne u smislu LCD-a. Hocu reci, postoji fosforescentni sloj koji se nalazi na ekranu, koji kada je pogodjen snopom svetlosti iz katodne cevi, pocinje da svetli.

Sir Olivere, odavno te nije bilo, pa u pravu su ljudi moguci su i na CRT, verovatno je naucno objasnjenje drugacije, ali su moguci.

Sir Olivere, odavno te nije bilo, pa u pravu su ljudi moguci su i na CRT, verovatno je naucno objasnjenje drugacije, ali su moguci.

Nije mi namera da ulazimo u raspravu, ali to ne bi moglo tako da se nazove. Jedino ako je ostecen sloj ekrana, pa zbog toga to neko smatra da je "mrtav piksel". To inace verovatno bude osteceno u toku proizvodnje, jer mislim da je nije moguce da se osteti u toku upotrebe (bez razbijanja katodne cevi :)).

Kod LCD tehnologije je drugaciji princip rada, gde imas resetku u kojoj postoji tecni kristal i onda se desava da se kristal zaglavi u nekom polozaju. Zato se javljaju mrtvi/zaglavljeni pikseli.

Ovo je onako na brzinu, da kazem skolski, objasnjeno.

Inace, tu sam ja stalno, samo redje ucestvujem u diskusijama.
Pozdrav!

OK, isprepadali ste me, uzeo sam juce 2232BW, i upravo iskljucio RTA :d

Ziveli Sir Olivere! Pa lici na mrtav piksel, sad' kako je do njega doslo moguce na taj nacin koji opisujes, ja sam daleke neke godine ima Daewoo 511x monitor i on je imao crvenu tackicu na ekranu. :)

Pa kako se zove i nije previše bitno, ali manifestovalo se sa crnim /mrtvim pixelom, na oba monitora.
Mrtvo je mrtvo, znači crva nije ni bilo:p

Meni se pre neki dan pojavilo brdo mrtvih pixela na samsungu 940bw.
Kad odem kući moram da pobrišem ono što su mušice posrale tj. da oživim mrtve piksele.

Obratiti paznju i uzeti monitor sa DVI kablom!

@marin, a kakav je to monitor sa DVI kablom?

Nazad
Vrh Dno