Šta je novo?

2d underclocking: da ili ne?

joriq

Čuven
Učlanjen(a)
04.01.2004
Poena
795
isplati li se i sta se dobija/gubi underclockovanjem u 2d modu? 6600GT se i u 2d modu prilicno griju (kod mene trenutno 51'C@300/1044), pa da spustim to ?

To je sasvim normalna temperatura -meni je 53 c ,
kada igram igre ide od 70-80 c.

niko ne spori je li to normalna temperatura ili ne, ali zasto je dodatno ne spustiti, cemu ti megaherci sluz u 2d modu??

Pa kako za sta ce?!? Pa valja otvarati sve te slike i tabele u office programima. :D

Zezam se, valjda je 53c sasvim sasvim normalna temperatura za GPU. Ti joj sigurno neces, ako to mislis, produziti zivotni vek time sto ces mozda smanjiti temperaturu za stepen-dva.

ali npr. ljeti to ide na 61'C na idle, a ako nista drugo, onda graficka zagrijava dodatno vazduh u kucistu. No, ce da probamo, pa...

Stavi na kuciste jednu 9-tku sa prednje strane da uvlaci vazduh a jednu 12-icu da izduvava vazdhu ako mozes da stavis i temperatura ce ti biti oko 40 stepeni ako mozes da stavis na kuciste... moja graficka je
MSI RX800 O/C @ 430/1000 tako da se greje vise nego tvoja... bez kulera mi je bila oko 52 stepena u 2d rezimu... a toliko sam smanjio temperaturu, imam te kulere i veliko kuciste CHIEFTEC 400W,tako da imam odlican protok vazduha

rx800 se (koliko ja znam) manje grije nego 6600gt. Pa 6600gt idu i preko 100 stepeni kad se maximalno opterete! Inace, ne kontate poentu: poenta je 2d underclocking. Ajd nek jos sad preporuci sa stavim Silencera da bi dobio manje temperature u 2D modu! :p

napravi produzni kabel iz AGP slota, lepo oodlemis celu plastiku, povezes sve pinove na kabel od 10 metara i na kraju kabla AGP slot, ubacis kartu i izbacis je na prozor i sve reseno :d (deco ne pokusavajte ovo kod kuce )

ma, ubacicu je u ledaru, i jos 2 12ice da lade, sa obije strane. Eh, samo da nije kondenzacije! :d Ali kad mi bude trebalo nesto u 3d, onda cu da je vratim u kuciste (2d cooling je ipak prioritet! :p )

joriq je napisao(la):
isplati li se i sta se dobija/gubi underclockovanjem u 2d modu? 6600GT se i u 2d modu prilicno griju (kod mene trenutno 51'C@300/1044), pa da spustim to ?

Ja moju 6800-ku drizim na 200MHz u 2D modu. Ne znam koliko je to korisno ali cisto posto sam je overklokovao u 3D modu bar ce brze da se ohladi kad zavrsim sa nekom igrom.

ja sam mog 6600gt downclockovao na 200/800
temperatura je bila pri full 2d clocku oko 52 ali mi se cooler vrti na 60% snage, bios mod, posle downclockovanja temp. je spala na 48-49 pri istim obrtajim
ali sam je vratio na standardnu vrednost, nisam primetio nikakve anomalije ni sada ni pri downclocku
a sto sam je vratio?
ne znam :)

ja sam moju bivsu GV 6600 drzao na 150MHz za 2D i nista joj nije falilo ali nije ni preterano pomoglo jer je ventilator morao i dalje da se vrti da se ne bi pregrejala... inace moj cilj je bio da mi ne thandrche ventilator dok radim u 2D-u jer se jedino on chuje a kad se igram nije mi bitno koliko ce buke da proizvede, ionako se nechuje od pucnjave :D

ah, konacno malo ozbiljnijih odgovora! :) U medjuvremenu, ubacio sam jos dvije 8ice u kuciste, pa ih sad ima 4 (maximum za Dragona), sve ne bi li odrzao 2d temp sto nize :p

podizem iz mrtvih:

uzeh 6800le napravio sam neki hibrid 6800 radi 16x1,5
colck sa voltmod-om na 1.4v je 400/875
a u 2d, isto 1.4v, je 200Mhz, ventilator se vrti na 25% svoje snage, temp. idle je 45c, full 2d load :), igram NFS II ide do 50c, a u 3 full load ide do 72c naravno ventilator 100%

posto je karta "2d underclocking" radi sasvim normalno i na 200Mhz u 2d modu.

Nazad
Vrh Dno