Šta je novo?

2900XT ili 8800GT

gervasius

Slavan
Učlanjen(a)
02.12.2006
Poena
319
Nudi mi covek da izaberem izmedju ove dve karte.:d Vecita dilema. Gledam razne testove po netu,pa nisam vise pametan. Sta mislite?

Prosto nemogu da verujem. Testovi koje sam ja gledao (linkovao sam ih) su pokazivali slične rezultate između 8800gt na quadu i 2900xt na dual-u.
Više neznam šta da mislim 🙁

Radi sa ATI kartama. Kod Quadro-a je bilo problem da nece da se pravilno detektuje u svim programima i onda nista od svega, a kada i detektuje bilo je toga sto si rekao. Za ATI ovo radi. Ljudi su zadovoljni. Nista ne puca, ne lupa se. Ma ima lepo da probam sam pa da javim. 🙂

Ako imaš 3dsmax neki noviji od 5ce (čini mi se), daću ti scene i skriptu da poteraš onaj test što sam i sam pre koristio i kačio rezultate po forumu/ima. I ako te ne mrzi, daj c/p uputstva ovde kako modovati u fireGL, da ne lutamo kad si već sve dovoljno istražio 😀 možda se neko i odvaži na mod.

Ako mogu da biram izmedju 2900XT i 8800GT, a pri tome mi kes nije problem, izabrao bi 2900XT narocito ako je u pitanju model sa 1GB memorije.

U cemu, fearu, doomu? Sacekaj nadolazece igre. Ipak je 512-bit malo bolje od 256-bit. Ne znam kazem da bi moj izbor bio 2900XT. Mada je ati ocajan sa driverima. Da izbace valjane drivere 2900XT bi sigruno presisao taj GT. BTW nesto ne vjerujem tim testovima.

Poslednja izmena:
Ako imaš 3dsmax neki noviji od 5ce (čini mi se), daću ti scene i skriptu da poteraš onaj test što sam i sam pre koristio i kačio rezultate po forumu/ima. I ako te ne mrzi, daj c/p uputstva ovde kako modovati u fireGL, da ne lutamo kad si već sve dovoljno istražio 😀 možda se neko i odvaži na mod.

Imas odje
linkove za drivere itd...za FireGL, inace btw otprilike je moguce i Quadrovati 8800GTS> quadro al radi samo pod MAXom tj D3D MAXtreme, OpenGL posle moda otprilike da ne radi uopste, znaci moze samo ACAD 2008 > D3D + MAX 9/10 Maxtreme D3D.

Meni treba za Solidwork, CATIA i Pro/Engineer. Sad sam bas opet gledao iskustva drugih. Sve radi, jedino ima neko ali... selektovanje u Maya-i nesto gadno baguje... no posto meni Maya ne treba nema zime. Ubrzanja u CATIA-i su oko 200-300%, SW i Pro/ENGINEER po 100%. Nije lose. Jedino sto vec i na 2900 ili 8800GT/GTS sve to i na "golo" bez modovanja radi prilicno dobro, da ne kazem da nikada necu Ima da se proba, po svaku cenu... 😀

Poslednja izmena:
U cemu, fearu, doomu? Sacekaj nadolazece igre. Ipak je 512-bit malo bolje od 256-bit. Ne znam kazem da bi moj izbor bio 2900XT. Mada je ati ocajan sa driverima. Da izbace valjane drivere 2900XT bi sigruno presisao taj GT. BTW nesto ne vjerujem tim testovima.
Sta ima da se veruje ima ih gomilu i u svima 8800gt dobija
i nije doom i fear nego crysis i cod 4 a za te nadolazece igre je smesno razmisljati igrati sa ovoim grafickama.Tako da 8800gt > 2900xt a to 256 512 kao sto vidis u igrama je manje bitno . hvala

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno